Джинджифилът е полезен срещу кашлица

Този чай облекчава гърлото
8 яну 2015 16:54, Румяна Тасева
5
Джинджифилът е полезен срещу кашлица
Източник: Reuters, архив

Заради антибактериалните си и противовъзпалителни свойства коренът от джинджифил е особено подходящо средство за борба с простудните заболявания. От столетия той се използва специално за подобряване на състоянието при респираторни инфекции. Отварите, настойките и чаят от джинджифил помагат за справянето на организма с възпалителните процеси, стимулират обмяната на веществата и кръвообращението.

Чаят или напитката с джинджифил имат облекчаващо действие върху гърлото при кашлица. Намаляват дразненето и дори се справят успешно със сухата кашлица. Ако кашлицата е влажна, към чая може да се добави канела и карамфил.

Положителният му ефект на джинджифила не спира дотук, тъй като той повлиява и главоболието, освен болките в гърлото, и телесната температура и успокоява преди сън. Действа и срещу гадене и повръщане.

Суровият джинджифил има малко неприятен вкус, но приеман настърган или на малки парченца от време на време помага на организма за укрепване на защитните сили срещу вируси и бактерии. За целта е необходимо по-дълго да се задържа в устата. Особено подходящ е за предпазване от простудни заболявания и грип в сезона на разпространението им.

При някои от полза при болно гърло е и компресът с настърган и затоплен джинджифил, наложен върху шията.

Още полезна информация за различни билки може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
до да преди 9 години
Джинджифилът люти непоносимо, когато организмът не е чист. Затова се започва с настърган на върх на малка лъжичка, след това става поносим . Но следва да съблюдаваш сигналите на тялото си. Тялото показва най-точно колко му трябва в момента. След това като свикнеш, ще ти липсва ако не си ял. Много е приятно. И колко то люти по-голяма дезинфекция, но следи какво мисли тялото ти по този въпрос.не само предписания. Успех.
1
0
 
2
 
! Отговори
da преди 9 години
да се държи в устата по-дълго време....добре,ама джинджифилът е страшно лют...