Стоматолозите – достатъчно, кабинети трудно се отварят

Д-р Преслав Пенчев в интервю за телевизия "Черно море"
9 фев 2017 16:30,
5
Стоматолозите – достатъчно, кабинети трудно се отварят
Снимка: Flickr.com

Оборудването на нов стоматологичен кабинет може да струва между 60 000 лв. и 500 000 лв. Това зависи най-вече от потребностите на лекаря по дентална медицина, заяви в сутрешния блок на тв. "Черно море" д-р Преслав Пенчев, асистент във Факултета по дентална медицина към Медицинския университет във Варна. Поводът бе професионалният празник на стоматолога 9 февруари.

"Като цяло интерес към образованието има, трудно и сложно е обаче откриването и менажирането на самостоятелна практика и кабинет", призна д-р Пенчев. От стоматолога освен чисто професионални умения се изисква да бъде естет, психолог и да притежава и инженерни умения, настоя той.

Съотношението качество-цени на стоматологичните услуги във Варна и България е по-благоприятно, отколкото в чужбина.

"При нас е доста по-евтино още повече, че се прилагат възможно най-модерните и съвременни методи за лечение. Затова може да се каже, че цените са адекватни", поясни д-р Пенчев.

Той сподели, че в областта на денталната медицина няма проблеми с кадрите. По-малко са и желаещите да се реализират в по-богатите страни на ЕС в сравнение със завършващите медицина, например. Дори в някои градове на страната предлагането на услуги превишава търсенето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
16
 
! Отговори
против преди 7 години
Да сте виждали или чули стоматолози да стачкуват , амиии ще стачкуват ,как така ще изпуснат келепира, като пациент отива на зъболекар с една топка пари в джоба и не знае колоко ще му поискат.
4
3
 
15
 
! Отговори
www преди 7 години
ЕДВА 20 % СА ИСТИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ . ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е МЕНТЕ...
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само стоматолозите ще останат в бг луди па,и вземат с,ещу нескопосна ,абота
2
2
 
17
 
! Отговори
Дядо ИВАН преди 7 години
Споразумеите се с Здравната Каса - много са ви високи цените на услугите .Не съм чувал зъболекар да е избягал в Европата!
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гъмжи от некадърни стоматолози ! един такъв ми изпотроши челюста при вадене на зъб ,а другите го защитават ,защото е синчето на баща си .