Немски съд разреши на служители в магазин пак да флиртуват помежду си

Повечето отвъд-океански фирми се опитват да наложат правилата си и на територията на Германия, но някои от тях са истински прецеденти в историята на страната
16 юни 2005 15:55,
Немски съд разреши на служители в магазин пак да флиртуват помежду си

Немски съд разреши на служителите в магазините Wal-Mart да говорят помежду си по време на работа.

Комисията по етика в западната част на Германия реши, че някои от членовете в кодекса на служителя в американската верига нарушават немското законодателство. Повечето отвъд-океански фирми се опитват да наложат правилата си и на територията на Германия, но някои от тях са истински прецеденти в историята на страната.

Една от точките в кодекса на Wal-Mart гласи, че на работниците е забранено да общуват помежду си по време на работа, като всеки разговор може да се приеме като опит за сексуален тормоз. Веригата супермаркети дори е открила „гореща линия“ - телефонен номер, на който служителите могат да се обадят и да издадат тези от колегите си, които са нарушили клаузата.

Синдикатът на работниците в супер-маркета обаче се обърнал към комисията по етика с оплакване, че са нарушени елементарни човешки права.

В Wal-Mart - Германия работят 12 500 души в 89 магазина. Това е една от малкото страни в Европа, където американската фирма успя да се наложи.


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации