Фернандо Алонсо подписа сензационно с Макларън

Световният шампион Фернандо Алонсо подписа сензационно с Макларън-Мерцедес. Според договора, пилотът на Рено ще премине при сребърните стрели от началото на 2007 година.
19 дек 2005 14:11,
Фернандо Алонсо подписа сензационно с Макларън
Световният шампион Фернандо Алонсо
Световният шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо подписа днес сензационно с Макларън-Мерцедес. Според договора пилотът на Рено ще премине при сребърните стрели от началото на 2007 година.

От Макларън отмъкват водещия пилот на основния си конкурент само няколко дни след като "откраднаха" един от водещите спонсори на друг съперник - Ферари. От 2007 година Водафон ще е основен спонсор на Макларън- Мерцедес.

"Да стане част от отбор с такова желание за победа е сбъдната мечта за всеки пилот във Формула 1. Много съм развълнуван от възможността през 2007 година да карам за Водафон Макларън-Мерцедес. Това ще е ново начало за мен и невероятно предизвикателство", заяви Алонсо.

"Разбира се, че ми е тъжно да напусна Рено, но понякога изкачат прекалено добри възможности, които не могат да се изпуснат. Доволен съм, че обявихме договора сега, за да мога да се концентрирам над работата си в сегашния си отбор и да се фокусирам на 100 процента върху защитаването на световната си титла", добави той.

Сегашните пилоти на Макларън - Кими Райконен и Хуан-Пабло Монтоя, имат договори до края на 2006 година и от тима водят преговори и с двамата относно подновяването им. За Райконен обаче вече се носят слухове относно отиването му във Ферари от следващата година.

"Ние сме в преговори и с двамата ни пилоти относно сезон 2007. И Кими и Хуан-Пабло са много талантливи състезатели, големи професионалисти и с невероятен състезателен дух. Те трябва и ще продължат да се концентрират над нашето  участие в шампионата", коментира шефът на Макларън - Рон Денис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации