Стачка във въздушния транспорт на Франция

Трафикът може да бъде нарушен до четвъртък
Обновена: 6 фев 2012 14:47 | 6 фев 2012 08:47, Стела Стоянова
0
Стачка във въздушния транспорт на Франция
Снимка: архив, Reuters
Въздушният трафик във Франция може да бъде нарушен от днес до четвъртък заради стачка на служителите във въздушния транспорт, включително на влиятелния синдикат на пилотите, предаде Франс прес. 
 
Вчера парижките летища посъветваха пътниците да потърсят информация в авиокомпаниите дали полетите им ще се изпълняват в четирите дни на стачката. 
 
Синдикатите протестират срещу законопроект, приет през януари от Националното събрание - долната камара на парламента, който предстои да бъде обсъждан в Сената на 15 февруари.
 
Той предвижда при стачка във въздушния транспорт всеки участник в нея да уведомява 48 часа предварително, че ще стачкува, за да се осигури обслужване на полетите с наличния персонал.
 
Такъв модел е въведен в железопътния транспорт и метрото от 2007 г. и е наричан "минимално обслужване". Според синдикатите ако бъде приет законопроектът за въздушния транспорт, фактически ще бъде ограничено правото на стачка, посочва АФП. 
 
Ръководството на Ер Франс смята, че ще може да осигури изпълнение на около 85 на сто от далечните полети и 80 на сто от вътрешните и европейските полети, напомня АФП, цитирана от БТА.

0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари