Европа с все по-ясни условия за отмяна на санкциите срещу Москва

Руска преса: Европа никога няма да се примири, че Крим премина към Русия
Обновена: 16 яну 2015 14:04 | 16 яну 2015 09:25, Елка Василева
150
Европа с все по-ясни условия за отмяна на санкциите срещу Москва
Снимка: архив, Reuters

Европейският парламент осъди в две резолюции външната и вътрешната политика на Русия, отбелязва руският в. "Комерсант".

Депутатите регистрираха нарушения на човешките права и отделиха специално внимание на делото срещу опозиционера Алексей Навални. Освен това разкритикуваха руската "агресивна и експанзионистка политика, която застрашава единството и независимостта на Украйна, а потенциално и самия Евросъюз", посочва изданието.

Европарламентът прикани към разработване на ясни критерии, чието изпълнение би дало на Русия възможност да предотврати нови санкции и да се освободи от сегашните. Те предвиждат по-специално "безусловно изтегляне на руските въоръжени сили и подкрепяните от Руската федерация въоръжени групи от територията на Украйна", размяна на пленници и "възстановяване на контрола на украинските власти над цялата територия на страната, включително Крим".

Евродепутатите не изключват и да бъдат разширени санкциите срещу Москва - да обхванат ядрения сектор и да ограничат възможностите на руски организации да извършват международни финансови транзакции.

"Целта ни бе да изпратим до Москва сигнал, че осъждаме агресията й и трябва да оставим санкциите в сила, докато не бъдат спазвани изцяло споразуменията от Минск", коментира пред "Комерсант" парламентаристът Туне Келам.

Резултатът от заседанието не изненада Москва, отбелязва всекидневникът.

"Ако някой е разчитал нещата да се уталожат след стабилизиране на ситуацията в Източна Украйна, правел си е илюзии. Това няма да стане, докато не бъдем съвсем омаломощени и принудени да отстъпим териториите, които според Запада принадлежат на Украйна. Европа никога няма да се примири с това, че Крим премина към Русия", коментира Леонид Калашников от външнополитическата комисия в Държавната дума.

Европа засилва натиска върху Москва и същевременно формулира все по-ясни условия за отмяна на санкциите, обобщава "Ведомости", цитиран от Би Би Си.

По данни на вестника в понеделник външните министри на страните от ЕС ще обсъдят възможността да бъдат обособени "санкции за Крим" и "санкции за Донбас".

Не се очаква обаче в днешните условия Русия да смекчи позицията си за Крим. Затова ЕС се кани да предложи отслабване на санкциите при условие Москва да спазва споразуменията от Минск, ангажиментите си по газовия договор с Киев и да не пречи за интеграцията на Украйна в Европа. В отговор Европа предлага подновяване на сътрудничеството по външнополитически въпроси, сътрудничество с Евразийския икономически съюз (ЕАИС) и дори връщане към въпроса за безвизов режим с Русия.

"Разделянето на санкциите ще е чудесно решение и за ЕС, и за Москва - твърди "Ведомости". - От гледище на ЕС за страните в Европа подобни договорености са шанс да заявят позиция, самостоятелна спрямо САЩ, да запазят единството в собствените си редици и да решат трупащите се икономически проблеми. Освен това и за двете страни е от полза да се разработи стратегия за бъдещето - изход от днешната патова ситуация."
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: РусиясанкцииЕП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко си беше наред в Украйна до момента в който НАТО=САЩ решиха да слагат ракети на вратата на Русия. Кой е виновен за това?
81
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия ще върне Крим на Украйна, когато САЩ върнат Америка на ИНДИАНЦИТЕ.
80
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги с Русия! Вън от Ислямски съюз.
79
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рубладжии, какво ревете, нали санкциите били един вид добре за ***?! Говорим за страшната, икиномически независима Русия. Какво ви бърка ще махат ли санкциите, или не?
78
3
 
6
 
! Отговори
Пич преди 9 години
До айдееВидно е, че си глупав ****нар от "селски тип", но за сметка на това с мноооооого комплекси! Абе, сигурно не е лесно да си тиква?! хахахаха
77
7
 
6
 
! Отговори
айдее преди 9 години
До ТеофилактХахаха,помня и аз ,че Баба Ванга беше казала,че някакъв с човек с ник Теофилакт щял да се мъчи да забременее в продължение на 3 години от 2014 до 2017г.,но въпреки неистовите опити няма да успее в този период!
76
7
 
19
 
! Отговори
Теофилакт преди 9 години
Великата Светица Баба Ванга каза на българите:Гордейте се, че сте българи! Наследници на древен, културен и велик народ!Русия е най-близка на България! Страна, която е приятел и ще помага на българите така, както в миналото го е правила! Българи и руснаци сме духовно свързани братски народи!България е създател на славянската православна цивилизация в духовно-културен план, а Русия е неин покровител и защитник!Да живее вековечната българо-руска дружба! Тя е непреходна!
75
5
 
25
 
! Отговори
кио преди 9 години
ЕС политицити или са пълни *** или тези резолюций им ги пишат от САЩ.
74
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С една дума - евроЧленовете омекват.
73
7
 
10
 
! Отговори
Европа преди 9 години
Имаме още едно условия- да се разрешат браковете между травестити и повече гейове в руския генерален щаб.
72
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Казан 108Това което искам да ти кажа е че пишеш пълни глупости за "супер" заплатите в Русия, те са също толкова "супер" колкото и в България че даже са и по-ниски, да не говорим че при настоящата ситуация в Русия покупката на жилище или кола с кредит става мисия невъзможна, отделно е невъзможноста вече хората да си изплащат жилищните кредити щото ипотечните кредити станаха с по 18-19 % лихва, и наистина съм сигурен че никога не си бил в Казан просто пишеш такива небивалици че няма накъде
71
2
 
13
 
! Отговори
Dublin преди 9 години
Европа с все по-ясни условия за отмяна на санкциите срещу Москва...Elka bae li, bae...Kuceto si dzaFFka, a kervanut si vurvi...
70
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Руска преса: Европа никога няма да се примири, че Крим премина към Русия"Кой е преминал? Как? С помощта на малки зелени човечета? Или с помощта на "мъже с униформи без опознавателни знаци"?
69
5
 
17
 
! Отговори
от Казан преди 9 години
До Анонименне разбирам какво искаш да ми кажеш...че учителка в България със стач над 10 години взима 850лв и счетоводител 1500лв или ??? И при нас има счетоводители дето взимат по 35000 40000 рубли (400 500 евро ) и горница ...за какво говорим ? еденични случай не са обяснение за общия стандарт на населението....само едно ще ти кажа ...А това че не вярващ че съм от казан е твоя работа ...относно това което пишеш са пълни простотий ...анти русизум тук няма аз съм от 7 години тук ! не съм забел
68
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КазанСлушай ся, аз съм сигурен че ти през живота си не си бил в Казан, ако го беше щеше да знаеш че в Казанска област са най-силните антируски и антимосковски настроения, точно там през 90-те години се прави референдум за независмост, чиито резултат Путин го обяви през 2003 година за незаконен, а по-отношение на доходите, жена ми е 50 % рускиня, учителка е заплата 820 лева нето, моята като счетоводител 1800 лева, жената има първа братовчедка в Перм счети е и тя, заплата и е 24хил.р/650лв
67
5
 
21
 
! Отговори
от Казан преди 9 години
До ЕСколко е официялната безработицата в България ..колко е реалнатаколко е минималната заплата б вългария ..и на колко са съгласни да работят хората колко е бутния продукт на българина ..и колко е реалния ..като премахнеш ЕС субсидййте и парите от гурбетчий като менРуснаците не ги мисли те са си добре, и тази криза им идва не толкоз лошо ...имат си социялни програми , държавно регулиране , стратегически инвестиций и план...и въпросът е че го реализират.затова им спретнаха Украйнската криз
66
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимендаже в София в чистотата взимат повече братчедите
65
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 101ми ние сме ги оставили сами да се оправят, ама те все не ни оставят, все акъл, "народни републики" и граждански войни правят..... да не би ЕС да започна война в Грузия, или ЕС окупира Крим, или ЕС финансира терористи които свалят пътнически самолети
64
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЕС780 лева в чистота ...бреееее кде това бре дай и аз да ида ...в Плевен 400лв заплата се води още добра .... а в Ч.Бряг (това е град се радват на 300лв заплата .... )
63
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
97 как може с толкова много думи нищо да не напишеш аз ти давам факти а именно имоти си купуват 1 - 2% от руснаците да не говорим че част от тях са на кредит а ОЛП е 17% друго което написах ече техния Гаранционен фонт гарантира при фалитна банка до 170 000 рубли обойри мв вместо да пишеш глупостиОдисей 1

Спонсорирани публикации