BMW показа новия си флагман, скоростта му – 305 км/ч

Той е със 610 конски сили, вдига до 100 км/ч за под 4 секунди
6 фев 2017 15:10,
10
BMW показа новия си флагман, скоростта му – 305 км/ч
Снимка: BMW

Германският производител BMW разкри подробности за новото поколение на флагмана на марката от семейството 7-Series. Това е модификацията M760Li, която е оборудвана с фирмената система за задвижване на четирите колела xDrive.

Под капака на "напомпаната" лимузина е разположен 12-цилиндров бензинов двигател M Performance TwinPower Turbo с обем 6,6 литра. По данни на производителя, моторът разполага с мощност от 610 к.с., достъпни при 5500 об/мин. Максималният въртящ момент от 800 Нм е на разположение още при 1550 об/мин.

Въртящият момент достига до колела с помощта на специално пригодена за характеристиките на V12 мотора 8-степенна автоматична трансмисия Steptronic Sport. Благодарение на тази комбинация BMW M760Li ускорява от 0 до 100 кмч за 3,7 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. При допълнително заплащане на пакета M Driver’s Package ограничителят пада и максималната скорост достига 305 км/ч.

За комфорта и управляемостта на автомобила отговарят огромен брой технологии. Сред тях са адаптивно окачване Executive Drive Pro със система за стабилизация при накланяне, система за задвижване на четирите колела BMW xDrive, система Integral Active Steering, която автоматична регулира завиването на задните колела в зависимост от пътната обстановка и подобрява маневреността на автомобила.

Спортият характер на лимузината се допълва от направените специално за нея 20-цолови джанти от лека сплав със сдвоени спици, спортна изпускателна система с хромирани накрайници, емблеми V12 и лого М. Освен това в интериора е пълно с хромирани елементи, а за волана е използван и дървен материали.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Разочарование преди 7 години
Аз карам Е61. Добър автомобил, с много скапани двигатели, и никакво отношение към клиентите от страна на производител и българските сътрудници. За тях всичко е ПАРИ
6
1
 
6
 
! Отговори
ин друг преди 7 години
S 65 AMG още преди 5-6 години от 6л.обем 630 к.с. и най-вече 1000 н.м.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нстръхнаха ми мадурите от тая кола!
4
1
 
12
 
! Отговори
Епа аз преди 7 години
Това е градската версия, за извънградско има предвиден пакет, включващ теглич за цистерната с гориво. :-)
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лятната кола се активизира
2
2
 
9
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 7 години
Нашите първи последователи карат колело или се возят на метрото! Иначе всички млади либертоносци мечтаят за БМВ ама най-много до служебна шкода да стигнат и то дизелче !
1
3
 
7
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 7 години
Тоя поне официално няма мигачи.

Спонсорирани публикации