8000 души, 4 легендарни групи, 5 часа здрав концерт

Хиподил, Контрол, Ревю и Нова Генерация отбелязаха 30 г. на сцената
23 апр 2018 15:45, Красимир Ангелов
22
8000 души, 4 легендарни групи, 5 часа здрав концерт
Снимка: Орлин Николов

Събота вечер се превърна в истински музикален празник за над 8 000 души в столичната зала "Арена Армеец".

Присъстващите станаха свидетели на исторически концерт, който събра на едно място 4 легендарни български групи, които празнуваха 30 години от създаването си.

Още по темата

Най-голямата столична зала бе изпълнена от хора на всякакви възрасти, а на сцената среща си дадоха повече от 40 музканти – бивши и настоящи, някои пристигнали специално чак от другия край на света.

Както бе обявено, шоуто, организирано от SKD Sound и партньорите им от Stroeja и ReJoy,  започна точно в 19:00 ч., като първи на сцената излязоха  музикантите от "Нова генерация". За радост на все още пълнещата се зала прозвучаха култовите парчета "Скорпионите танцуват сами", "Изповед" и "Само двама".

Запасена с бира, публиката се разпя доста повече с "Ревю". Бандата се разписа с някои от емблематичните си парчета, сред които "Чичо", "Шарената сянка", "Директор на водопад", "Ралица", а към края на сета им се включи ударно и Милена Славова, която заедно с "Ревю" изпълни "Цветя от края на 80-те" и "Ала-бала".

За финал Милена пя заедно с цялата зала и баладата "Истина" и емблематичното й "Ха-ха", с което буквално подлуди феновете.

Само след минути на сцената стъпиха и "Контрол" с вокалиста Иван Гатев, които ударно взривиха залата с класиките "100-150", "Алкохол блус", "Булка", както и "Твърде съм красив" на "Чувал чувал".

В  края на сета им, продължил над час, като ураган на сцената влетя и Кольо Гилъна, който се разписа с прочутия кавър на "Seek and destroy". Последваха "Леле, како" и "Най-щастливият ден", които бяха изпълнени в един глас от цялата залата.

Финал на големият концерт поставиха "Хиподил" с общо 8 души на  сцената, заедно с брас секция, водена от Михайл Йосифов. Още  с първите акорди залата запя с цяло гърло добре познатите песни - "Момичето", "Жената", "Бабата", "Скакауец", "Бира с водка","Ицо Петрофф", "Нова градска песен", "Като слънце", "Отнесен" и още доста други. По време на биса бе време за "PVC" и емблематичната "Бате Гойко", която сложи край на над 5-часовия маратон в съботната вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
13
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
IQ то на хората в погото беше по-високо от това в парламента.
15
6
 
9
 
! Отговори
0 преди 6 години
С.Витков долен популист !
14
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъка, кеде видяхте музика в тия 3-4 часа страдание?
13
11
 
10
 
! Отговори
цеко преди 6 години
До ГробокопачНа вкус, цвят и музика приятели няма.Повечето ще го нарекат простотия но според мен Светльо Витков е рядък талант.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че реално Контрол е преди Хиподил е повече от ясно. Да, Хиподил и те се водят 88-***, но реално започнаха с Алкохолен делириум през 93-та. До това време Контрол имаха много хитове! Но... да се твърди, че Хиподил копира Контрол е смешно! Контрол са си пънкари, Хиподил има малко пънк, ска, рок, на моменти метъл дори... Доста повече заиграват със стиловете. А и тестовете са доста различни.
11
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4 групи събрали едва по 2000 човека от тях доста роднини и приятели.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия ги реанимираха, контролно дишане?
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз също бях на концерта главно заради Хиподил! Реално обаче най-бях впечатлен от Контрол, а Милена най-много вдигна публиката! Лошото на по-дългите концерти е, че хората се измарят и не са в най-добрия тонус за най-важната група! Малко така се получи и за Хиподил, те излязаха в 11, а доста хора тръгнаха да си хващат автобусите... Но които останахме се отразяхме на макс ;) Евала, дано през 3-4 години има такива концерти, заслужават си!
8
10
 
10
 
! Отговори
фен преди 6 години
Бях на концерта заради Хиподил.
7
2
 
16
 
! Отговори
Хмм преди 6 години
Добър концерт. Добро озвучаване. В общи линии концерта мина така:- Нова Генерация - изненадващо страшно добри, всички хитове които хората чакаха- Ревю - вместо Save Koral трябваше да пише Save Ревю- Милена - добре, че излезе да вдигне пак всички на крака, НГ ги вдигнаха, но Ревю приспа всички- Контрол - яко екшън - така и трябваше да бъде- Хиподил - просто хората след 4 часа на крак нямаше как да са във вихъра, но пак направиха доста добър завършек
6
1
 
10
 
! Отговори
niki преди 6 години
Мда, ходих преди 10тина години на същия концерт. Като изключим Ревю с 1 нова песен, другите не са издавали нищо от години.Добри са, никой не спори, но няма нови неща и музиката ни е в застой.
5
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГробокопачКакво Светльо Витков? Че ви организира концерта, че събра групите, че се раздаде на сцената - това ли е несериозно? Аман от нереализирани ***...
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Великибраво
3
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютна простотия.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бях слушал Контрол на живо с Иван, доста добре са, накефиха на макс! Като цяло стана яко шоу. А до 1 - чак да я е изгонил, просто излезе накрая, по-добре стана!
1
7
 
17
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
Тоз който е писъл статия си няма никаква идея как е минал концерта ... най-грозната сцена беше как фронтмена на Ревю изгони нагло от сцената Милена след изпята само 1 песен ... да си чакала реда понеже те имали да изсвирят още 2 песни ... грозна работа

Спонсорирани публикации