Когато боклуците са повече от хората: Опасните сметища на Индия

С икономическият подем на страната опасността от боклуците нараства
7 юни 2019 21:30, Боряна Павлова
20
Когато боклуците са повече от хората: Опасните сметища на Индия

С площ като 40 футболни игрища, сметището на Делхи Газипур се извисява над всичко и то неслучайно - височината му расте с 10 метра на година. Сметището е най-голямото в Индия и скоро ще надмине по обем и Тадж Махал.

Сметищата в Индия са показател за едно - растящия жизнен стандарт в страната.

Гето в Делхи: Това е като живот в ада. Бедни сме и нямаме избор!

"Когато хората печелят все по-добре, а икономиката е подем, расте и потреблението и се увеличават и битовите отпадъци", посочва предизвикателствата екоактивистката Читра Мукхерджи пред DW.

Проблемът обаче е не само екологичен. Често сметищата се запалват заради изтичане на метан, а гасенето на бунищата трае с дни.

Отделяните токсични вещества пък представляват сериозна заплаха за здравето на хората, които живеят в околността на сметищата.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Взимате МАПС и посещавате градове в тоя район, наблизо и малко по далече- ПОТРЕСАВАЩО Е, там оставате без думи и спирате да говорите за нашата бедност.
13
0
 
0
 
! Отговори
Присмехулник преди 9 месеца
джингис хан, кмета на педофилите, пакита ще се справи. меркел ханъм го каза а девиациите на радан-костов просто не са на себе си от ***.**
12
0
 
14
 
! Отговори
БПФ преди 9 месеца
Гнусотняшката раса е една и съща и в столипиново, и в прародината и. Напразно обременяват земята.
11
1
 
13
 
! Отговори
Дедо преди 9 месеца
През 80-те бях в Колката - тия НЯМАХА ТОАЛЕТНИ!Всите акат и пикат по улиците!Гледам и чувам,че и сега не е по-различно!Въобще азиатците и арабите са още на клоновете!
10
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вижте си нашата ***, не плачете за Индия!? Край Своге кучета разкъсаха човек, нищо не пишете за това, а ревете за Индия, че там било мизерия. У нас не е мизерия, а направо геноцид, трепят се хора на поразия. Ако човек убие куче, отива в затвора, ако куче разкъса човек- отива в луксозен приют. Ето това е България, народа кучета го яли!
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Щом в един народ или държава вземат връх чисто икономически мотиви, става така, че самата икономика се превръща в причина за подчинение и потискане на този народ".

Адолф Хитлер, "Моята борба", Превод от немски: Петър Калъпчиев, 2001.
===
И да си кривим душата, Хитлер е напълно прав, поне по тази тема.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Растял боклукът, защото растяло потреблението, което пък било вина на растящата икономика. Еми, приятели, защо тогава трябва да ни дреме за ръста на икономиката?! Индия, Бангладеш, България. Икономиката е последното нещо, което ни прави щастливи. За какво ни е ръст на икономиката въобще?! За да привличаме още хора, които да цапат срещу мизерна заплата, с идеята да се разкарат оттук при първа възможност?! За какво са ни туристи, за какво са ни пътища? Трябва да преосмислим ВСИЧКО.
7
1
 
25
 
! Отговори
Victimized преди 9 месеца
"Работя с индийци, изключително миролюбиви и пасивни хора. Нищо общо като манталитет с нашите шведи. Само дето си приличат външно 1:1."

Там са милиард и отгоре, не всички са такива каквито ги описваш, има една камара извратеняци и там.
Не си ли чувал за масовите изнасилвания и другите подобни инциденти дето се случват там?
Тези които става IT-та са цивилизовани, това е факт, но не всички са такива
6
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Работя с индийци, изключително миролюбиви и пасивни хора. Нищо общо като манталитет с нашите шведи. Само дето си приличат външно 1:1.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Преди години бях попаднал на налудничава теория за това, че модерните вулкани са всъщност планини образувани от сметища с радиоактивни отпадъци на антични свръх развити цивилизации, смях се доста. Ама като я гледам тази могила, някак си схващам от къде им е дошло на акъла.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Първата половина на заглавието описва ситуацията много точно.
3
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до сущ като в български гета.
2
3
 
30
 
! Отговори
Victimized преди 9 месеца
Малко познат факт сред европейската популация е, че Европа всъщност е отговорна за по малко от 10% от въглеродните емисии който произвежда цялото човечество, което е по малко от 0,01% от всички парникови емисии, и въпреки всичко сме се натегнали да правим най-големи реформи, с такси, с реиндустриализация, с зелена енергия, и всичко за сметка на вече бившата средна класа, която все повече се стапя.
На фона на това сме се наели да приютяваме Африка и Азия, всичко от брилянтните политици в Брюксел.
1
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Досущ като в столипиново.