Котка с костюм на Дядо Коледа? Ветеринарите - не го правете!

Така само се причинявали ненужни мъки на животните
9
Котка с костюм на Дядо Коледа? Ветеринарите - не го правете!
Снимка: Pixabay

Британски ветеринари съветват в никакъв случай да не обличаме със смешни костюми и шапки нашите котки, тъй като ще им причиним ненужен стрес, пише в."Метро".

Пазарът предлага какви ли не празнични тоалети за нашите писани. Но обличайки ги с коледни пуловери, маскирайки ги като Дядо Коледа или слагайки им шапчици на главите им причинява незаслужени мъки.

Тези премени ограничават движенията на домашните любимци и това ги изнервя. Освен това те им пречат при грижите за козината им, на които сами се подлагат. В такива условия котките се стресират и често търсят убежище на по-спокойно и скрито място.

Особено опасни могат да бъдат гирляндите около врата им или панделките от подаръците. Единствените облекла, с които можем да пременим нашите котки са тези, одобрени от ветеринарите. Това са специалните фланелки, които се слагат, за да не ближат лекувана рана, която трябва да зарасне. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: дрехикотки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
13
 
! Отговори
ЕС форевър преди 4 години
Котките са индивидуалисти, истински демократи, надменни и арогантни гледат само собствения интерес. Кучетата са идеални за савецки строй. каквото ги научат това правят, а като ги оставят гладни започват още по-силно да обичат господарите си.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз на моята Мими ноктите не режа за да не й причиня стрес, че да я правя на кукуригу с коледни украси ли ?
6
1
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
котките са изключително интелигентни същества!..Повече от четвърт век съм се грижил за такива...Пепа,Дише,Печкаря,Рос,..и другите,вече не ги помня..Но:-Никога не съм си позволявал да ги стресирам с някакви ДИВОТИИ,които някои от нас-Двуногите,смятат за "оригинални и интересни"..Като тая простотия от статията.Котките ТРЯАБВА да се УВАЖАВАТ!..Ако ги имаш просто за некакво "развлечение в къщи",по-добре не си вземай коте!..Виж,кучетата са ДРУГ сорт четириноги.СЕРВИЛНОСТТА при тях е доминираща
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-обичам като видя някой да тормози животни да отида и да му изпъна един мощен шамар в тила. Погледа му после е безценен.
4
5
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Най обичам като светна с червения прицел ... И почваш да бегаш бате.
3
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най харесвам номера с лепенките - залепват се две лепенки на предните лапички и котките започват да ходят на 2 крака.
2
5
 
7
 
! Отговори
Шишко преди 4 години
Тея ще ми кажат как да си обличам котката! Седнали акъл да дават, а един брекзит немогат да направят като хората! Дано не ги послушат и да ми пратят норвежци да ми вземат мяучо:(
1
0
 
34
 
! Отговори
Сполучлива снимка преди 4 години
Сладко котараче гледа тъжно. Не му слагайте шапка, бе!

Спонсорирани публикации