Машинното гласуване е лесно - пробвайте се

ЦИК пусна симулатор за гласуване
75

Всеки, който се притеснява от машинното гласуване, може да направи проба в онлайн среда, която симулира истинското гласуване.

Посочени са всички стъпки - от слагането на картата до нейното изваждане, включително и как да сгънете листчето с вече направения вот.

Кутията, в която трябва да го пуснете пък задължително трябва да е непрозрачна.

Във видеото можете да видите всичко важно за вота, а в линка по-долу сами да пуснете своя глас чрез симулатора.

Пробвайте как се гласува тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: гласуванеЦИК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямало да броят контролните разписки според съда.На нещо да ви прилича?
43
1
 
8
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
И аз гласувах за 3-4 минути, защото половината време отнема в РИК да те намерят в чаршафите, да ти препишат ЕГН-то от личната карта и да им се подпишеш където трябва. Чакането отпред изобщо не го броим.
42
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберастите още от сега започнаха да реват, като е манипулиран софтуера го докажете. Така в интернет е много лестно всеки да хвърля обвинения
41
5
 
15
 
! Отговори
ЗВЕЗДА НА ЧАЛГАТА преди 2 години
ЧАЛГАДЖИЯТА ЖАЛЪК БИЛ ЗВЕЗДА И ЗАТОВА ХОДЕЛ С ОХРАНА- ДА КАЖИ КОИ МУТРИ Е ЗАВЛЯКЪЛ И КОЙ ГО ДЕБНЕ ДА ГО ПОГУБИ- ТАКА ХОДЕХА МУТРИТЕ ОТ ДЕВЕТДЕСЕТТЕ- ТЕ ТОГАВА ПЕРЯХА ПАРИ ОТ НЕЛЕГАЛЕН АЛКОХОЛ, ГОРИВА, ЦИГАРИ, НАРКОТИЦИ....
40
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С машини SAES 3377 няма да гласувам. Производителят на машините посочва в сайта си, че има опция за онлайн връзка с машините. Освен това КС на ЕС отдавна отмени машинното гласуване заради невъзможност да се опази тайната на вота и многобройните манипулации възможни дори при онфлайн избори. Уж обещават, че опцията онлайн ще е заключена за България, но все пак някой държи ключа.
39
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***, що се правите на костенурки? Никой не твърди, че е трудно да гласуваш с машина. Проблема е, че това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да гласуваме с машина... Така се нарушават правата на всички българи, които по една, или друга, причина не искат, или не могат, да гласуват с машините на Мадуро. И, не лъжете, че се прави за намаление на вота от оня етнос, защото от оня етнос без проблем дърпат осигуровки и помощи от машини/банкомати, и ще гласуват по селата с хартиени бюлетини. Явно е с цел фалшифицир
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 29 "гласува се за по-малко от минута дори от много възрастен човек. Нека да са две минути. 30*12*2=720 души могат да гласуват в секция с две машини. Въпроси?" Аз имам въпрос. Т.нар. президент на републиката гласува за 3-4 минути. Той на кое от описаните от теб състояния отговаря, та не се вмества в твоите оценки за време?
37
0
 
6
 
! Отговори
дух, душа, духовито преди 2 години
Дух, душа , духовно....скандални думи ли са
36
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
До до 1/37 "Дамата от клипа обяснява бавно, членоразделно /като в индийски сериал/,." Вече обясних, че приемаме, че дамата прави нещата за средното време. Ще има малко по-бързи и доста по-бавни. Обясненията няма как да са "бързи" защото хората няма да ги разберат/запомнят, тъй че на хората ще се обяснява по начина в клипа. И пак да ти обясня, че това е ИДЕАЛНИЯ вариант, вече посочих защо той не може да се осъществи.
35
2
 
3
 
! Отговори
да сайта преди 2 години
Вие ми повдигате духа
34
0
 
5
 
! Отговори
до редактора на сайт преди 2 години
''повдигаща духа музика'' някакъв цинизъм ли е, скандален израз ли е по критериите на ''днес.бг''
33
6
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен 35 "Ами възможно ли е докато герберът пръхти и се бори с бутоните, следващият в опашката да е намерен в списъка?" Не, не е възможно, защото заради мерките ще се избягват струпвания на хора на едно място, да не говорим, че броя на членовете на избирателната комисия е съобразен с позициите за гласуване: ако имаш една машина имаш един човек, който проверява документите и един който ти приема/предава картата. Това което предлагаш означава допълнителни хора, каквито няма да има.
32
2
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Дамата от клипа обяснява бавно, членоразделно /като в индийски сериал/, на фона на повдигаща духа музика. Пак ще се осмеля да ти повторя, че има хора /предварително наясно с номера на партии и кандидати/, които биха гласували за по-малко от прогнозираното от теб време.
31
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31 "Абе лесно е ама на кЪyня му трябваха 3-4 мин да гласува" При това на кЪуня изрично му бяха обяснили, че трябва по-бързо, за да "докаже", колко бързо става.
30
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За две минути няма да можеш да влезеш да те намерят в списъка, после да се подпишеш на протокола и да излезеш, -----------------------------------=============-------------------Ами възможно ли е докато герберът пръхти и се бори с бутоните, следващият в опашката да е намерен в списъка? Може да изглежда като много радикална идея, но се случва.
29
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лесно е и манипулирането на софтуеъра.--------------------===================---------------Само от антиваксъри боравещи с чук толкова лесно, колкото им е лесно да разобличат подмолната дейност на БигФарма.
28
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен 29 "Освен ако нямате проблеми със зрението или с ръцете - гласува се за по-малко от минута дори от много възрастен човек. Нека да са две минути" За две минути няма да можеш да влезеш да те намерят в списъка, после да се подпишеш на протокола и да излезеш, какво остава всичко да е свършило за толкова. Освен ако не стане някакво спринтиране, което всъщност също няма как да се случи. Тъй че, 2 минути са приказки за наивници, които нямат нищо общо с реалността.
27
8
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Лесно е и манипулирането на софтуеъра.
26
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе лесно е ама на кЪyня му трябваха 3-4 мин да гласува
25
5
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 години
До до 1 "Не искам да те тревожа, но има избиратели, които ще гласуват за доста по-малко време" И аз не искам да те тревожа, но аз засякох действията на дамата от клипа. Ако приемем, че тя е средна гражданка, тоя минути няма да станат по-малко. От друга страна, това време не взема предвид хората, на които ще им трябва МНОГО ПОВЕЧЕ време, че секциите не са натоварени на фул макс през целия изборен ден и че големите секции са ДОСТА повече от 300 човека и "идеалното" време отива на кино. Изводи?