Над 900 са вече задържаните за купуване на гласове

Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков
9 юли 2021 17:00,
69
Над 900 са вече задържаните за купуване на гласове
Снимка: БГНЕС

 Над 900 са вече задържаните за купуване на гласове. Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков.

По думите му от началото на месеца са образувани 72 досъдебни производства за търговия с гласове, обяви министър Рашков и отчете ръст на разкритите случаи в сравнение с периода преди изборите на 4-ти април.

„До момента са задържани над 900 души. Проверени са близо 3 000 места, на които има съмнение, че може да се извършва купуване на гласове. Проверени са над 1800 души. От тях 818 са лидери на групи, за които се смята, че могат да извършват купуване на гласове“, поясни Бойко Рашков. 
Още по темата
"Засега има шесткратно увеличене на броя на образуваните досъдебни производства в този двумесечен период в сравнение с периода до 4-ти април. Образуването на досъдебни производства е правомощие и на българската прокуратура. Нямаме обяснение, защо прокуратурата не го е правила“, допълни той. 
 
"В нашата страна от дълги години се е утвърдила практиката да се купуват и продават гласове на български граждани, когато дойде време за избори. Тя е била упражнявана съвсем спокойно, необезпокоявано от никого", заключи Рашков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
15
 
9
 
! Отговори
Никк преди 2 години
Браво беее, неочаквано много се радвам че им пръскат дупарите на купувачите на гласове!Служебното правителство направи повече за 3 месеца от колкото Тиквата за 12години
11
4
 
14
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
СПРИ СА БЕ РАШКОВ НЯМА ДА ИМА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ
10
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отпадъка РошкоФ, мизерна гнида комунделска.
9
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
900 гербера, седесари и депесари задържани. То верно като народен съд. Бият по интелектуалния елит на страната, помоооощ! На кого ни оставяте?!?
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно ми е как разбраха къде са им явките и кои точно са хората за 1 месец? Май явно и БСП са се облажвали здраво от тия индивиди. И сега какво правите? Хващате ги,поставяте им условието или купуват гласове за вас или в затвора и тия които се съгласят ги пускате, а другите с производство. Прозрачни сте!
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков, трябваше да задържиш и тези дето продават гласовете си те са поне 90000 така щеше да натрулаш повече точки пред президента и Слави Трифонов и можеше да изкараш още няколко мандата като министър.
6
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
истински комунист. яко го пере съчмата.
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задържан от овладяното от Рашков МВР, нищо не значи. Медиен шум. Искат се доказателства. Не се пише колко дела са заведени, нито колко от тях въобще ще стигнат до съд с такива формулировки. Да не се окаже, че просто си тарашат гетата. А там винаги има за какво.
4
3
 
14
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Рашков а защо няма нито един арестуван от тия дето разнасят куфарите с пари?Те не ромовите ги теглят от банковите си сметки а им ги дават партийците да ги разпределят!
3
15
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БРАВО БРАВО БРАВО!!! ТО Е ЯСНО, ЧЕ БОРИСОВ СТОИ ЗАД ВСИЧКО ТОВА!!! ЗАЩО БОРИСОВ НЕ Е С ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ ОЩЕ)
2
9
 
24
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
И аз си отпечатвам такива листове от принтера. На моя лист мога и 1600 човека да запиша! Само пълни тъ_паци могат да слушат плямпаниците на тоя милиционер.
1
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков защо не арестува Радев? Той го измисли изборния кодекс така, че Слави да спечели. По-голяма фалшификация от 30 години няма.