Кирил Петков: 30% не е имагинерен резултат за ПП

Не сме партия на президента, нито сме продължение на ДБ
10 окт 2021 11:18, Александър Попов
346
Кирил Петков: 30% не е имагинерен резултат за ПП
Снимка: БГНЕС

Със сигурност не сме партия на президента, нито сме продължение на "Демократична България". Ние сме продължение и съмишленици на това, което правихме последните четири месеца. Една нова изгряваща партия в центъра, която има дългосрочна задача да смени коловозите на България, заяви Кирил Петков от "Продължаваме промяната" пред БНТ.

"Диалогични сме, разбираме, че ще бъдем част от една бъдеща коалиция, вярваме, че ще бъдем с водещото място - наистина аз вярвам, че този резултат от 30% не е имагинерен, последните проучвания, които виждаме ние - са 20% като подкрепа с голям темп на растеж. Най-важното за нас е да имаме 121 депутати от съмишленици, не е казано само от нас", допълни Петков.

Той коментира, че за 4 месеца са спрели огромни средства на едни хора, които от години са свикнали да използват държавните пари за своя бизнес.

"Знам, че за 4 месеца те ни издържаха, но сега за 4 години ги е много страх. Ще има невероятни нападки, защото те не могат да си позволят едни независими хора като нас да имат възможността да повлияят посоката на държавата и тези 8 млрд., които ние знаем, че се усвояват не по най-прозрачния начин, да бъдат спрени", каза още Петков.

Още по темата
Ако "Продължаваме промяната" са в контрол на бъдещото правителство, той гарантира, че нито 1 лев няма да бъде похарчен по непрозрачен начин. Това е основна мисия на партията.

"Всички политици обещават светло бъдеще, ние обаче в последните четири месеца показахме, че реално можем да действаме. И хората, които си говорят с нас, казаха: колкото повече ви атакуват, и колкото по-страшни изглеждат атаките, толкова сме по-сигурни, че вие сте истински и наистина сте засегнали истински интереси", коментира Кирил Петков.

Той заяви, че водачите на листи ще ги обявят в понеделник или във вторник. Със сигурност ще бъде водач на листа в София. Петков допълни, че има доста известни и успешни хора в листите, и разказа, че първоначално тези хора отказват да се включат в "тази мръсна игра политиката, това, което ги връща, е нашата лична мотивация".

Петков коментира и казуса с канадското си гражданство.

"Аз дадох всички документи, които притежавам, на Конституционния съд, ще уважим тяхното решение. Две неща, които за мен са важни - едното е да може да ме конституират: аз искам да мога да кажа моята гледна точка, и другото е, много е важно, защото това не е само българско право, а има и международен аспект, трябва да поканим и международни експерти. Всяка държава трябва да държи на собствения си суверенитет, като сама решава в кой момент един гражданин се е отказал, или не се е отказал, не трябва да се разчита на чужди бележки", каза той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
1
 
15
 
! Отговори
Кире, мама писан преди 2 години
Тошко иска да те дава на Ставри.
257
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай Гроздан ------- Бай Гроздане, гледай си гроздовата, защото от написаното е видно, че не познаваш и не тачиш Законите и Конституцията на България. В замъгленото ти от ферментирало грозде съзнание се въртят като бръмбари само лъжите, с които те засипват от Божков ТВ, Нова-Прокопиев ТВ и т.н. информационни агенции тип Бабикьосан.нет.
256
1
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
На света има милиарди хора така,че трябва за всеки да има безусловен базов доход, в 21 век да има клошари милиони, милиарди хора да нямащи какво да ядат е нечовешко, все едно живеем в каменната ера
255
1
 
1
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Вижте сега колкото и партии да има, партията на безпартийните не сме я създали така,че народа няма да гласува за никой, досега никой не е получил безвъзмездни средства,безузловен базов доход,преизчислени пенсии, намалена работна седмица, швейцарско мрз и тнт
254
15
 
2
 
! Отговори
Smart peopl преди 2 години
Не се вманячвайте толкова с конституцията. Не ставайте смешни и злобни. Човекът се отказал официално и връща канадския си паспорт. Похвално е, че иска да отдаде всички сили, знания, опит и енергия за благото на родината си.
253
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия ЛЪЖАТ и мислят, ме ние сме ***! ХАРВАРД се изложи с ТАКИВА прости парчета! Само хвалбите и високопарно говорете а ЖУРНАЛИСТИ се правят на окосени ливади, НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАТЕ ОТ ТОВА УНИЖЕНИЕ НА ВАШИЯ ИНТЕЛЕКТ! ЗНАМ, ЧЕ НЕ СТЕ *** НО СТЕ БЕЗГЪРБНАЧНИ!СРАМНО Е ДА СЕ ГЪРЧИТЕ ПРЕД ТЕЗИ ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ!
252
2
 
13
 
! Отговори
кратко и ЯСНО преди 2 години
Кирил Петков е професионален измамник единственият партньор, който заслужава, е килията. - Това заяви бившият вътрешен министър Румен Петков.
251
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой не спазва ЗАКОНА е престъпник!ТОВА РАЗБИРА СЕ НЕ Е ВАЛИДНО ЗА СЪВЕТНИЦИТЕ ТА ПРЕЗИДЕНТА: при законен обиск на кабинетите бяха иззети съдебни решения/ чернови/ секретни документи /ползвани от лиза без достъп/ и др.КОНСТИТУЦИЯТА НЕ БЕШЕ ПОГАЗЕНА ЗА ДЖОРДЖ ГАНЧЕВ, мисля, че ОЩЕ няколко българи от различни партии. Днес СПЕЦОВ ОБЯСНИ ,ЧЕ НЕ Е ПРЕОДОЛЯЛ БЮРОКРАЦИЯТА И БИЗНЕСА СЕ ПРОВАЛИЛ КОЛКО БЪЛГАРИ ИМАХА ПРОВАЛЕН БИЗНЕС, НО ДАНЪЧНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА милион се натрупват от успешен бизнес! ЛЪЖЦИ
250
0
 
5
 
! Отговори
Аха преди 2 години
До За Бога, Нямам точни предпочитания, но такъв "демократичен" език означава, че собственикът му е много арогантна личност, която говори за равнопоставеност, а всъщност няма представа какво е уважение към чуждото мнение, има проблем с отрицанията си и децата му също ще го разочароват силно, защото ще станат като него - отрицатели на това, което не разбират. Няма да е щастлив.
249
6
 
2
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Много мнения,но народът вече не слуша Сидеров,който му иска арест,нито Кс каквото и да реши ще се отрази на някого едно решение след като е отпаднал какъвто и да е интерес правен от него - каквото и да е няма как нито да го свалят като министър,нито да го върнат обратно,а за валидността на уволненията решението важи занапред и тях няма да ги огрее,а за злобарски интерес съм сигурен,че има,но не злобата определя премиера.
248
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв политик ще е Кирил Петков, който ползва конституцията, според свои лични осмотрения?
247
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
272 Искаш да кажеш, че конституцията не означава нищо? Че тя е нещо, което само"комплицира нещата"?
246
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква наглост, да се смее пред камерите и да съчинява нова конституция! В която, според него, "всяка държава, като суверенна, трябвало, да решава сама, кой е български гражданин". Сиреч, сама, да наруши собствената си конституция?! Пълен правен абсурд, сътворен от Кирил Петков и този, който го е назначил, докато е имал двойно гражданство.
245
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 272 Проблемът е Конституцията и законите на страната.Те не могат да се подстройват под всеки,който ни харесва и е изгряваща "звезда" на политическия хоризонт.Бг Конституция забранява избиране на ръководни държавни постове на хора с двойно гражданство.Точка!Звучи устаряло?Със сигурност.Нека да променят Конституцията и да премахнат това ограничение.До тогава действа сегашната и Радев и Петков са я нарушили.Две мнения по въпроса не може да има.
244
2
 
11
 
! Отговори
Хубавата новина преди 2 години
До Фигурант на фигурант "И 100% сигурно пребиваване в следствения арест също не е имагинерен резултат. Ушатия ти ментор и той отдавна е кандидат за среща с Темида." Хубавото на сегашната ситуация е, че след отнемането на канадското му гражданство, Киро Айдука няма да може да търси убежище в Канада като канадски гражданин, когато Темида го потърси да отговаря за деянията си.
243
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 272 "Какъв е проблемът?" Проблемът е нарушаването на Конституцията на Република България. Човек, който умишлено я е нарушил, няма място в управлението на страната.
242
2
 
14
 
! Отговори
До272 преди 2 години
Ако не разбираш проблема с гражданството, това говори зле за теб байно.
241
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам защо се вдига толкова шум с канадското гражданство на Кирил Петков. Човекът си има бг гражданство по рождение. В един момент решава да се откаже от 2 - то гражданство - канадското, като прилага всички необходими документи ( вкл. паспорта) . От там нататък всичко е административна процедура, к може да отнеме и години. Какъв е проблемът? много млади и способни хора, изучили се в чужбина, могат да го направят. Не бива да се комплицират толкова нещата.
240
2
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До Бай Гроздан. Явно и ти си сложил розови очи!ла!
239
16
 
2
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Е прочетох в Актуално,че е вписан вече и в ГРАО само като български гражданин,така че успех и с над 30%