Мика Зайкова: Не наричайте българите антиваксъри

Според нея народът е изгубил доверие в институциите
17 окт 2021 20:46, Нели Христова
117
Мика Зайкова: Не наричайте българите антиваксъри
Снимка: БГНЕС

Партиите на промяната трябва да работим заедно, като, разбира се, няма как да минем без БСП. Според социолозите пак се получава картина на дисперсия на гласовете, така че не вярвам някой да има 121 депутата. Това заяви Мика Зайкова от "Има такъв народ" пред bTV.

Зайкова добави, че не се доверява напълно на социологическите проучвания за нагласите на българите за предстоящите избори.

"Миналия път ни даваха трето място, пък ние излязохме първи. Не, че не вярвам на социолозите, но сигурно стъкмяват нещо", каза тя.

Според нея народът е показал ясно, че иска промяна, а партиите трябва да работят заедно, без повече избори, но политиците не са послушали.

"Ние казахме на нашите колеги от ДБ, ИБГНИ и БСП: "Колеги, ние нямаме болшинство, ще направим правителство в малцинство, та ако сбъркваме,вие да поемете щафетата и да сте чисти - съгласни ли сте да седнем и да говорим за приоритети и политики, които ще се осъществят?". Когато седнахме на експертно ниво просто нямаше проблем, дори и да имаше различния. Изведнъж обаче казаха, че няма да ни подкрепят", обясни кандидат-депутатът от ИТН и добави, че очаква диалогичност в бъдещия парламент, защото врагът е "ситемата на крадене на ГЕРБ".

От ИТН обаче няма да преговарят с останалите партии преди изборите.

Мика Зайкова коментира и мотивите си отново да бъде кандидат на "Има такъв народ", а всичко се крие в това, че изпитва срам, тъй като нейното поколение е позволило "каймакът на утайката" да изплува и да управлява държава.

"Работата на депутата не е само да гласува закони, а и да помага не само в региона, от който е, но и в страната си. Затова започнах нещо, което искам да доведа докрай в Смолян, откъдето се кандидатирам. Районът е прекрасен, там хората са бедни, но са толкова добри и с широки сърца", каза тя.

Според Зайкова твърденията за висока инфлация и задаваща се икономическа криза у нас са преувеличени.

"Нашите експерти разработиха 18 мерки и ги прилагат, но според мен в България повече е спекулата, отколкото е проблемът с цените", заяви тя.

Кандидат-депутатът смята, че трябва да бъдат построени още 2 реактора в АЕЦ "Козлодуй", защото "както и да се напъват всички зелени, няма да минем без атомна енергия".

"Не наричайте българите антиваксъри, те просто загубиха доверие в институциите, но как да не загубиш доверие? Знаете, че в нашите редици е проф. Андрей Чорбанов, който създаде българска ваксина, но държавата не го подкрепи и той не може да я довърши докрай", коментира тя и настоящата COVID ситуация у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
14
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БЪЛГАРИНА ИМА ОГРОМЕН ИНСТИНКТ ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ ! 500 ГОДИНИ РОБСТВО И ПАК ГО ИМА!!! ТЪЙ, ЧЕ НАС БЪЛГАРИТЕ ЩЕ НИ ИМА ДЪЛГО СЛЕД КАТО ДРУГИТЕ НАРОДИ СА СЕ ИЗПОПУК-ВАКСИНИР-АЛИ!
18
15
 
15
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Бабата на Слави дърта комунистка :)))
17
13
 
13
 
! Отговори
Black Sea преди 2 години
Тази издрънчала бабка що не си гледа старините? Каква ваксина е създал Чорбанов: Денин 1, Денин 2? Който е гледал Деойника знае. Въобще титлите в БГ се раздават като 50 лева от джипката. А ИТН отива в групата на ГЕРБ и ДПС, с които коалиция не бива да се прави. Както и с БСП. Според бабката без БСП не можело? Що? С какво са по-добри от ДПС?
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарчета голям проблем на Ханах Палмър и е излязла малка пъпчица на лявото подбедрие спряла е цяла фотосесия .50 процента от света е в голям потрес..А вие се занимавате с тези глупости.
15
5
 
17
 
! Отговори
Чичко преди 2 години
Абе права е баба ти за доверието ама да бута тая медийна звезда Чорбанов, айде няма нужда. Тоя ако аз му плащам заплатата един лев няма да види.
14
15
 
15
 
! Отговори
Докога преди 2 години
Ще показвате тази изкукурига ла бабичка.Няма що голям капацитет!Я марш ,да плетеш шушони на внуците!А тази ваксина я пробвай първо върху себе си,че мишките измряха!
13
21
 
15
 
! Отговори
Бay преди 2 години
а как да ги наричаме? Всички развити държави се ваксинираха, но нееее те са по-умни от всички. :D
12
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксър съм заклет! И искам да ме наричат точно така! Трябва да се знае кой е с всичкия си, за да няма недоразумения.
11
6
 
10
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Тая се оказа най-голямата палавница и може да смени поне още 5 партии. А от ПП не търсят сценаристи, а специалности по събиране на членски внос
10
6
 
16
 
! Отговори
След дъжд - качулка преди 2 години
Ни съ живей само на една пенсия а бабе ? Затуй... дипутатка с чаллгарите . Бяхте втора политическа сила ... бяхте ПЪРВА политическа сила ... и ко ? Сега се сетихте за обединение . И то точно с партиите с които се държахте надменно и изритахте отзад като им отказахте коалиция. Те сега пък защо трябва да ви търпят около себе си ? Никой вече не ви смята в плановете си . *** .....
9
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабичка е ужасно прав,затова че хората загубиха вярата в институциите,една от основните причини за това е управлението на крадливият лоест самодержец!
8
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не създават лекарство? Защо хората с антитела нямат права ьа сертификати? Всички управляващи трябва да изметем! От един грип маса пари направиха
7
7
 
28
 
! Отговори
Смешници преди 2 години
Има такъв народ вече го няма, ще бъде 5 или 6-та партия в парламента. Когато бяха първи не направиха нищо, сега вече не са от особено значение.
6
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм заклет антиваксър,русофил който мрази и руската ваксина!!
5
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
наричайте ги престъпници
4
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледката е ужасно грозна, защо всеки ден я показвате тази баба.
3
7
 
24
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Нямате мнозинство! Вашият лидер каза или мнозинство или избери до дупка! Сега вие сте последната дупка. Заслужено.
2
4
 
7
 
! Отговори
Вин преди 2 години
Вие, българите сте мъдри, древни, много умни Шсъ упр'йте! Не ви мисля:)
1
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Права е в голяма степен.