78,89% от протоколите в чужбина: ДПС с 41,57%, ПП - 20,36%

41,40% гласували за Карадайъ, 35,20% за Радев
15 ное 2021 10:16, Елка Василева
122
78,89% от протоколите в чужбина: ДПС с 41,57%, ПП - 20,36%
Снимка: ЦИК

Според данните за гласовете извън страната, при обработени 78,89% от СИК протоколите ДПС получават 41,57% от гласовете зад граница в изборите за Народно събрание, "Продължаваме промяната" - 20,36%, а "Има такъв народ" - 10,42%, съобщават от Централната избирателна комисия.

Още по темата
При обработени 78,89 на сто от протоколите на секционните избирателни комисии /СИК/ ГЕРБ-СДС получават 7,91 на сто от гласовете на избирателите в чужбина, "Демократична България - Обединение" - 7,71 на сто, "Възраждане" - 5,84 на сто, "БСП за България" - 2,38 процента, а "Изправи се БГ! Ние идваме!" са с 1,22 процента.

В изборите за президент и вицепрезидент според данните за гласовете извън страната при обработени 78,89 на сто СИК протоколи кандидатпрезидентската двойка Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова имат 41,40 на сто.

Следват Румен Радев и Илияна Йотова - 35,20 процента, Анастас Герджиков и Невяна Митева-Матеева - 8,73 процента, Костадин Костадинов и Елена Гунчева - 4,70 на сто, а Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе - 4,63 процента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
10
 
! Отговори
Бай Меди до Ганьов преди 2 години
Ашколсун кьоооопооолар!!! И магаре да сложа и него ще изберат! Е издигнаха го - е избраха го! Овцата си е овца, и магарето и се струва аслан! Турската работа, бетер римска работа.!.
74
7
 
3
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Браво на Възраждане сега 5%до година 10%.Честито
73
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова е жалко, че пред урните в Турция стояха 'българи', които не знаеха грам български, но гласуваха за бъдещето на моите, вашите деца, родители и за нас самите...Да ни е честито, скоро българи в България няма да има. Започвайте да учите турски! точно тези, които не говорят български, обясняваха за Кирил Петков, че не е българин! Срам и позор за всеки български избирател. Турците доказаха за пореден път, че са единни.. Героите ни се обръщат в гроба .....
72
7
 
2
 
! Отговори
Ястребител преди 2 години
Аааааа ... що така бе братя българи? Нали всичко що е расло и пасло у буллгарско бяха българи? Нали ние бяхме потурчени българи, и сега изведнъжка и моменталически ни обявихте за турци? Вижте сега - ние сме българи, но потурчени, тука да се разберем. Затова като всички българи, и ние имаме право на глас. Разбрахме ли се?!
71
1
 
1
 
! Отговори
Ястребител преди 2 години
Аааааа ... що така бе братя българи? Нали всичко що е расло и пасло у буллгарско бяха българи? Нали ние бяхме потуряени българи, и сега изведнъжка и моменталически ни обявихте за турци? Вижте сега - ние сме българи, но потурчени, тука да се разберем. Затова като всички българи, и ние имаме право на глас. Разбрахме ли се?!
70
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, това са гласовете на тези от Турция, Белгия, Холандия и Германия. А всички знаем че това са само притежатели на български лични карти. Значи веднага трябва да ви светне лампичката, че тези хора вече не са малцинство и ако се върнат всички в България - направо ни пишете че сме към Турция. Никоя медия не споменава това а вчера всички тръбят "България гласува". А като гледах новините вчера, имах чувството че в Турция се провеждат избори. Люскайте ракия и се бийте в гърдите "За ко да гласувам"
69
0
 
10
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
Много интелигентна емиграция,бе!И мнозинството от ДПС?
68
1
 
10
 
! Отговори
Чубака преди 2 години
С любезната подкрепа на г-н Трифонов, да ви е честито чалгари!!!
67
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите сънародници в чужбина са големи родолюбци по форумите. По интернет като ги четеш се изкарват по-големи българи и от нас. Като дойде време обаче да го докажат и гласуват - все нямат време. Оставят турците да спечелят вота в чужбина.
66
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не е купения вот в чужбина ДПС'то ще е на последно място в парламента, ако изобщо успее да влезне в него. ДПС са троянския кон в българската политика. Хора, които отдавна не живят в България дават власт на местни бандити да си правят далаверите и да решават бъдещето ни.
65
1
 
18
 
! Отговори
мак преди 2 години
"Честито". Благодарение на вашата незаинтересованост дпс ще са вечно във властта, а за президент ще се кандидатират такива, които имат наглост открито да признаят, че турция им е родина. Не ревете, че неграмотните избират.
64
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете двойното гражданство с Турция най - после?
63
0
 
11
 
! Отговори
Бесен! преди 2 години
Вместо да се обяснявате кой какъв бил, кой кого докарал, кой каква промяна искал, кой крив, кой прав и т.н. да си бяхте вдигнали задни*ите да глсувате! Всички сте герои зад клавитура, но като дойде момента и трябва да се отиде до урните си седите вкъщи, а после ревете, че ДПС-то взело 40%! *** народ - слаба държава, не случайно е казано! Евала ***... Предполагам, че още не се родил този който ще ви казва ... Еми на следващите избори, (да се молим да няма) ще ни управляват турци!
62
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога ще продължаваме тая простотия? Колко още ще позволяваме вот по гражданство вместо по оседналост. Ако не живееш в България нямаш право да гласуваш за правителство на България, това е все едно аз да избирам управлението на Молдова. Ако не живееш тук НЕ СИ българин. Съответно ако нямаш гражданство, но си бил тук повече от 4г (един цял мандат и вече си запознат с политиката в страната) И СИ ПЛАЩАШ данъците в България трябва да можеш да гласуваш как да се харчат парите ти.
61
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нуждаем се от втори Възродителен процес!
60
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите абсолютно НЕ осъзнават какво означава горната статистика...........а именно, че ТУРЦИТЕ въпреки че са много по-малко от Гання по света са супер дисциплинирании отговорни с което налагат волята си над меките китки бугарски. Пак ДПС ще ви командва, БАЛЪЦИииии !!! ..........щото ви мързи да идете да гласувате. Шушумиги !!!
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо с годините турските изселници в Турция да намаляват те се увеличават?? Луда работа!
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избори в чужбина само за евродепутати. За местна власт(то и сега е така), президент и НС само в БГ.
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ползвам термин 'бг граждани' заради избирателните права. имаме около 3 милиона такива зад граница, от които около 2 милиона са с право на глас. в турция са гласували 90.000 или 40% от общите гласували, т.е. общо са гласували малко над 200.000 от 2 милиона български граждани зад граница. т.е 10%. в бг гласуването беше около 30%. хайде сега някой да обясни какъв е смисълът на толкова пари и избирателни секции извън Бг и защо въобще на неплащащи данъци им се дава право да гласуват у нас?
56
0
 
9
 
! Отговори
Кой каза преди 2 години
преди време, че зад Слафчо се е скрил Доган? Май позна.