Ще повиши ли дебатът Радев-Герджиков избирателната активност?

Проф. Стоянов: Въздействието по време на дебатите е комплексно
59
Ще повиши ли дебатът Радев-Герджиков избирателната активност?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дебатът между двамата претенденти за президентския пост Румен Радев и проф. Анастас Герджиков може да повиши избирателната активност, смята проф. Росен Стоянов, преподавател по политически комуникации в Нов български университет.

Единственият предизборен дебат между двамата ще се състои тази вечер по БНТ.

"Ние имаме своята практика в годините назад. Да припомня - едни медийни форми, такива медийни форми са се случвали в различни телевизии през годините. По-скоро при нас форматът е тримата първи към дадения момент, още от времената на 1992 г. Но нямаме изградена рефлексия у зрителите, поради факта, че дебатирането само по себе си не е залегнало дори в образователната ни система“, коментира проф. Стоянов пред БНР.

По думите му твърди се, че дебатите могат да преобърнат категорично изказано преди това мнение на около 3 до 4% от гласоподавателите, които могат да преформатират своето харесване.

"Могат обаче да свършат друга работа - да повишат интереса и любопитството, да нагнетят напрежение в положителен смисъл, така че да повишат и избирателната активност, да мотивират допълнително онези, които се колебаят извън твърдите ядра, гравитиращите", коментира специалистът.

Според Росен Стоянов въздействието по време на дебатите е комплексно, като личните нападки са част от арсенала.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ме забавляват хора, които пишат по форумите, за дипломата на Герджиков.Дори и тук Радев го бие, защото освен дипломи има и научно изобретение, относно намаляване летателни часове на пилотите......Ако се избира само по диплома, аз нямам познат в моето обкръжение, който да не е с диплома и специалист в някаква сфера.....Според мен се изтъркахте с тези глупости. Дано ДПС да се отдръпне от Герджиков, защото ще нанесе големи и непоправими щети на партията си...
10
22
 
9
 
! Отговори
+ преди 2 години
ЗаЩО ни е Герджиков?Радев се осмели единствено Той да се противопостави на Бойко и ГЕРБ И СЕГА НА ТИ ...Герджиков президент. Радев си заслужава мястото на президент на България още 4 години.
9
9
 
17
 
! Отговори
За мен преди 2 години
КОРУПЦИЯ е да погазиш законите за да се облагодетелстваш с власт и пари и да не бъдеш наказан за това - както Киро Лъжеца и Радев Наглеца погазиха Конституцията с лъжлива клетва пред очите на целия народ. Но тоя народ явно е ОК с КОРУПЦИЯТА. ТОЙ Е СЕ ВЪЗХИЩАВА И ОДОБРЯВА. Дори да я види, дори да е доказана, дори съда да е отсъдил на най-висока инстанция. Явно имаме голям проблем с МОРАЛНИТЕ ОРИЕНТИРИ НА НАЦИОНАЛНО НИВО. 54 ПРОЦЕНТА ОТ ГЛАСУВАЩИ БЪЛГАРИ ИМАТ ТОЗИ МОРАЛ.
8
15
 
11
 
! Отговори
Независим журналист преди 2 години
Колко да го повиши? Знае се колко ще гласуват за Герджиков и колко ще бъдат мобилизирани от южната ни съседка, предимно не говорещи български език и имащи проблеми с машините, защото не са учили достатъчно...АНАСТАС ГЕРДЖИКОВ - превод на турски "НАПЕРЕН" или "ХУБАВЕЦ"1. СТАВА РЕКТОР С ПОМОЩТА НА ДПС.2. ТОЧИ ПАРИ ОТ ФОНД "НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ".3. НАЗНАЧАВА КАЛИНКИ НАВСЯКЪДЕ В СУ.4. ДАВА ЛИЧНИ ДАННИ НА СТУДЕНТИ НА ДПС.5. СКЛЮЧВА ДОГОВОР С МАЙКА СИ.6. РАЗДАВА СИ БОНУСИ ОТ ПО 35000 лв.
7
4
 
3
 
! Отговори
негласуващ преди 2 години
Нищо няма да повиши!На хората им писна от идиотиите на тази територия и всеки гледа да я отика някак си до последния си ден и не му дреме ни за президенти ни за вируси и сертификати!Бедна обрулена "държава" сме благодарение на тези крадци и палачи!Това е положението и платените говорещи глави от телевизора много добре го знаят!
6
4
 
7
 
! Отговори
Както обясни преди 2 години
един от венецуела дори да се брои съдържанието на записките - пак може да се деформира броя на гласовете в машините + 3-5 процента - дори половин процент е достатъчно за да излезеш победител. Колкото до дебатите усещам, че професор Герджиков заема много толерантна и обединителна позиция в изявите си и има опасност хората по-скоро да се разколебаят. Трябва малко повече да е принципен освен толерантен.
5
4
 
2
 
! Отговори
Слави Трифонов пее преди 2 години
.... к'ви дебати ,
4
6
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БЕЗ ДА СЕ БРОИ СЪДЪРЖАНИЕТО ОТ РАЗПИСКИТЕ! И ТЕЗИ ИЗБОРИ ЩЕ БЪДАТ ФАЛШИФИЦИРАНИ ОТ РАДЕВ В НЕГОВА ПОЛЗА!
3
10
 
18
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 2 години
Професора ще застане пред камерите и обществото с дипломата си, Фигуранта ще застане със зелените си чорапки.
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще гледам ако се беше появил на дебат Радев нямаше да хване и 4 процента
1
8
 
17
 
! Отговори
1 преди 2 години
На кой му пука? България чупи рекорди по смъртност, а Радевия бъдещ външен министър се готви да изтъргува българската история. Въпреки това Радев води със 700 хиляди гласа. България се запътва към небитието, със или без "дебат".