Делян Добрев: Газът е скъп заради посредниците с дебели комисиони

Рашков "замитал" далаверите с газа, заради което ще води листа в Перник
Обновена: 23 авг 2022 21:18 | 23 авг 2022 21:15, Анисия Иванова
140

Най-виновни за газовата криза са от "Продължаваме промяната". Виновни са Кирил Петков и Асен Василев, защото те носиха отговорност за това управление, особено що се касае за сектор "Енергетика". Изглеждаше сякаш те вземат всички решения, енергийният министър беше в сянка, енергийните дружества изпълняват това, което те кажат. Те ни доведоха до газова криза. Не само, че газът е скъп, но го и нямаме. Това заяви бившият депутат от ГЕРБ-СДС Делян Добрев в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му цените на синьото гориво са високи, защото Петков и Василев са вкарали посредници между България и производителите на газ.

"Тези посредници слагат дебели комисиони, които вероятно раздават и по офшорките на управляващите", подчерта той.

Според Добрев бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков е "замитал далаверите с газа", заради което от "Продължаваме промяната" са му предложили да бъде водач в листите на партията в Перник.

Още по темата

"До този момент служебният кабинет не намира правилни решения, а стъпва накриво", подчерта той. Бившият депутат осъди решението им да предоставят 800 млн. лева целева помощ на "Булгаргаз", тъй като според него "тези пари ще им стигнат само за два месеца с този начин на управление на държавната енергетика".

Добрев бе категоричен, че от месеци "Булгаргаз" е на командно дишане заради всички схеми с газа.

"Ако загубим един бъдещ арбитраж срещу "Газпром", ще трябва да платим газ, който не сме взели. Сумата по арбитража, с това, че вероятно ще се забави с няколко години, вероятно с лихвите ще стигне около 1 млрд. евро. Искът и крайната щета вероятно ще са 2 млрд. лева", прогнозира той пред Bulgaria ON AIR.

Добрев изрази надеждите си, че ако се стигне до подобно дело, Кирил Петков и Асен Василев "няма да са на някой топъл остров, а ще се явят да защитят интересите на страната".

"На България не ѝ достига газ и с тези 7 танкера. На нас ни трябват 14 до края на месец април. Тези танкери са по 1 млн. мегаватчаса, а нашият недостиг през декември ще достига 2,8 млн. мегаватчаса", каза той по отношение на решението на служебния кабинет да закупи само 1 от договорените 7 танкера с втечнен газ от САЩ.

Добрев обобщи, че за да бъде гарантиран евтин газ за България, "не трябва да се кълнем в един или друг доставчик, а да проведем прозрачна процедура за дългосрочен договор, заради което доставчикът ще ни направи отстъпка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пази боже сляпо да прогледа ето примера изгонен и върнат сега къса и хвърка със зъби и нокти товар е делянчо
90
0
 
2
 
! Отговори
Хайдотлукът и лицеме преди 1 година
Граници нямат. Стига някой да се върже. А в моята територия, отвоювана от дедите ми, лицемери и предатели- БОЛ. Власт и само власт-това ни е просперитета, откъдето идва и бедността в Рогът на Амалтея. За това са нужни селекция от роби, и то най-отбраните и управници-ПЕР..в,ер.зни пси.Х.о.пати-ГЕНПОВРЕДЕНЯЦИ. Предатели.
89
2
 
1
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Газът е скъп и ще става все по-скъп. Защото е енергиен ресурс и без него нито една нация НЕ МОЖЕ ДА ОЦЕЛЕЕ. И защото НА МАЙКАТА ЗЕМЯ ЕНЕРГИЙНИТЕ РЕСУРСИ СЕ ИЗЧЕРПВАТ И СВЪРШВАТ.
88
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЯ Е КАТО МЕДВЕДЕВ ТРЕБВА ДА ГОВОРИ ГЛУПОСТИ ИНАЧЕ ВОЖДА ЩЕ ГО ИЗГОНИ И СЪЩО ТОЛКОВА СМЕШЕН
87
4
 
0
 
! Отговори
щото на борсата преди 1 година
На борсата без посредници е евтино - само 3000$. Айде пийте една студена вода и налагайте санкции.
86
2
 
7
 
! Отговори
м. Тачър преди 1 година
Няма никакви ,,посредници". Това си е търговия, а собственик на ,,Булгаргаз" е държавата. Т. е., назначени от актуалната власт чиновници управляват компания, която е наравно с другите на пазара. Ето това го боли Д. Добрев, че тези чиновници не са на ,,ГЕРБ", защото те не са никакви мениджъри, а просто пълнят партийните касички и са все на загуба. Докато държавата се меси в икономиката, ще е така: загуби, схеми, нагласени обществени поръчки, шуробаджанашки далавери, чужди агентури.
85
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако вие бяхте посредниците нямаше да мрънкате толкова. Ама не сте и сега е зле няма пачки.
84
0
 
8
 
! Отговори
До 100 преди 1 година
Цената на газта не се определя от това от къде я купуваш, а за колко си я договорил. Руския газ за България съвсем не е евтин, просто заради корупцията цената е почти двойно по-скъпа от цената на която я купува Германия. Дори втечнения газ излиза на същите пари.
83
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах как се ценообразува цената на газа по формула и се оказа, че 1000 кубика втечнен газ е само 20$ по- скъп от руския. Имахме договорени 7 танкера, а те ги върнаха, ако не намерим от къде да купим, тогава ще стане зле. Явно се прави опит да се върне руския газ, някой да си вземе комисионните.
82
1
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
До Анонимен 100___Ако "делянчо" е прав, прокуратурата е тяхна, защо няма обвинения тогава ?!___Щото "делянчо" пак лъже, затова !!!
81
2
 
13
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
Който вярва на ОПГ герПдпс не е у ред с главата !!!
80
5
 
9
 
! Отговори
Глупави сме преди 1 година
Ако живееш до голям супермаркет и решиш да не си купуваш от там минерална вода, а да я поръчваш от другия край на страната. Е как няма да е скъпа, тази вода2 Е как няма де си *** в схемата? И как няма цял свят да ти се присмива? Не ни ли се присмиват Макрон, Кулеба, Урсула, Жан-Клод? Глупаво.
79
5
 
18
 
! Отговори
кариеристи-лицемери преди 1 година
Е, този господин откри голяма истина, няма що. Цяла Европа си се уреди. Гърция и Турция благичко си гледат интереса. Само известната с бедност България, ще доставя руски газ, през Нос Добра Надежда и Суецкия канал. На правилните цени, за правилните фирми. Отвратителна минавка.
78
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
веднъж да е прав делянчо къде е прокуратурата
77
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е стига ве Деляне, на кокорчо няма ли да вярваме? Той изкара всички други лъжци, само той с кирцата най-убаите.
76
0
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Тези дето пишат лъжи не са българи
75
7
 
9
 
! Отговори
отСиднейАвстралия преди 1 година
ам че стани и ти посредник на газ ве и си зимай комисиони. Така е в развитите икономики. Виждаш възможност на пазара и правиш кинти, без да тръбиш наляво и надясно. Какво си се притеснил за другите и си седнал да обесняваш. Това е пазар, цената се определя от търсене и предлагане. Ти до сега в кома ли беше от 1989. Комунизма свърши
74
7
 
14
 
! Отговори
Делянчо преди 1 година
пропуска да каже, колко ни е "евтин" руско-турският паток.
73
6
 
15
 
! Отговори
Инженер преди 1 година
И този безработен започна да се прави на разбирач за проблемите с газа. Партиините лидери като него да отидат да си купят тоалетна хартия, защото и тя ще стане скъпа, а им е много необходима. Ще е по-добре, ако Добрев започне да пресмята инфлацията и стотинките в джоба си.
72
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаскьойският слуга на Баце пак лъже.Крадецът вика :''Дръжте крадеца''.Пак неща извадени от общата картинка,за да зучат като истина.Гербаджийски шменти капели.