Атанас Атанасов: Може да спретнат вътрешна революция на Путин

Коалиция с БСП не е възможна, ако не застане категорично на страната на Украйна
21 сеп 2022 20:55, Красимир Ангелов
60

Владимир Путин обяви частична военна мобилизация. Има ли реални рискове за българската национална сигурност и как ще се развие войната?

"Рисковете за българската национална сигурност не са от днес. Путин губи войната в Украйна и това е мотивът да излезе с това остро активно мероприятие. Тази заплаха и мобилизацията - това е насочено и към страните от Алианса, но и към вътрешната публика в Русия. Той има проблеми в страната, общински съветници в Петербург в Москва му искат оставката, това може да е прелюдия към вътрешна революция", коментира бившият директор на Националната служба за сигурност ген. Атанас Атанасов в студиото на  "Денят ON AIR".

Още по темата
Той допълни, че все повече стават хората в Русия, които се плашат от това, което става в Украйна.

"Част от мобилизацията от една страна е да покажат решителност срещу Украйна, има и вътрешно политически аспект - да бъдат сплашени тези, които се изправят срещу режима", допълни кандидатът за депутат от "Демократична България" пред Bulgaria ON AIR.

Той определи Путин като "безумец", ако вярва, че ще спечели войната срещу целия цивилизован свят.

Атанасов уточни, че коалиция с БСП не е възможна, ако левицата не застане категорично на страната на Украйна. Също така заяви, че в момента България няма каква военна техника да изпрати на Украйна.

По отношение на борбата с трафика на нелегални мигранти той заяви, че това е практика от много години и трудно може да бъде прекратена за кратък период от време.

"В това са включени множество служители на различни нива в МВР, трябва сериозна кадрова промяна там. Тези, които ги хващат, са капка в морето от това, което минава през българската граница. Българските служби отдавна са пробити, трябва да имаме мнозинство и власт, за да променим нещата", добави кандидатът за народен представител от листата на ДБ.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП не може да застане на страната на Украйна (дори и да е правилната страна), тъй като ще изгубят много гласоподаватели в полза на партии като тази на Копейкин, и Атанасов много добре го знае! А иначе БСП е най-разумно държащата се партия от всички, и участието й в следващо правителство е не само необходимо, но и много полезно за народа!
32
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В областните ценрове на Русия , където се регистрират мообилизираните , вече хвърлят бутилки с бензин.....ха,ха,хаааааааа....НАЗРЯВА АДСКА СЪПРОТИВА !
31
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо не знаете какво е Русия.Чичо ви Адолф говореше и той така че руснаците са слаби,не могат да воюват загубили са войната.Обаче изведнъж стана нещо и мечката смаза германците.Така че който се смее последен той се смее най добре.
30
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано да му спретнат едно превратче, че това джудже започва да ме плаши.
29
5
 
9
 
! Отговори
Без упойка преди 1 година
Столтенберг ясно каза:няма да има победители.Но нашите русофоби и повтарят как Русия щяла да загуби.Няма как.При опит да ликвидираш ядрена държава тя ще отговори.Това е взаимно унищожение.В студената война се балансираше главно,защото тогавашните американски политици бяха с ума си и имаха експериза.Днес нямат.Това е брутален край на една човешка раса,но явно процесите на разложение сред нея се виждат ясно в самият елит.И понеже няма как да дойде нов елит, ще си идем всички вкупом заслужено.
28
6
 
7
 
! Отговори
МООБИЛИЗАЦИЯТА ... преди 1 година
...Е АБСОЛЮТЕН АКТ НА ОТЧАЯНИЕ ---ПРЕДИ ОКОНЧАТЕЛНАТА ЗАГУБА НА ВОЙНАТА ОТ ПУТИН !....ХОРАТА МАСОВО ПОЧНАХА ДА БЯГАТ ОТ РУСИЯ ---ИЗКУПИХА БИЛЕТИ ЗА САМОЛЕТИ И ВЛАКОВЕ ЗА ЧУЖБИНА....
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и на Ердо му спретнаха преврат, ама той реши проблема генерално. И сега рафтове те на магазините са пълни със стока, пък всезнайковците, като Танас,ходят да пазаруват в Одрин.
26
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е прекрасен пример защо не трябва да се стремим към еднолична власт, както и към тоталитарни партии. Имаш живот и в един момент...просто нямаш нищо. Хайде идете с неподострените си мозъци сега и гласувайте за Копейкин!
25
1
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
КОЕТО Е НАЙ-ВЕРОЯТНО .....!!!!
24
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Под 50 % е вече подкрепата за диктатора в Кремъл ... С 30 пункта надолу за по-малко от 8 часа... Вероятно утре ще е около 30%.
23
9
 
8
 
! Отговори
ДО: 19 преди 1 година
"Русия воюва за собственото си съществуване." ДА! За да пребори демоните в себе си!!! На Путин му трябва екзорсист!!! За психиатър вече е късно май...
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"После искаха да разчленят и Русия но Елцин някакси успя да спре разпада"Ако някой е успял да спре разпада, не е този пияндурник, причинител на разпада на СССР.
21
3
 
11
 
! Отговори
до 12 преди 1 година
В Европа скоро ще има уволнения на началници. Масови уволнения, а и бой да има.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доларът мина два лева!
19
6
 
5
 
! Отговори
ДО: 11 преди 1 година
"Подкрепата за Путин в Русия е гигантска и расте!" На тебе ти расте жаба на главата!!! Не беее, шегувам се :-) Не се гледайбв огледалото, ХИ-ХИ-ХИ-ХИ-ХИИИ!!!
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия воюва за собственото си съществуване.Веднъж Запада успя да победи в края на студената война Съветският съюз се разпадна.После искаха да разчленят и Русия но Елцин някакси успя да спре разпада.После Путин стабилизира Русия.Няма никакво съмнение че ако бъде застрашена Русия ще отговори със ядрено оръжие.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 10: Но когато например Израел обяви частична мобилизация, за да воюва в Палестина, това е ОК - нормално и цивилизовано.
16
1
 
16
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Този Атанасов бил прототипа на Васко Жабата, чиста жаба на екрана, очаквам след всяко квакане да почне да пръска отрова.
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ще свали Путин?Ами никой.И Столтемберг каза:Няма да има победители.Това е краят на човешката раса.Постигнаха го ето такива като тоя на снимката.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е възможно. Но към момента вътрешни революции грозят повече западните "демокрации". Там хората плащат цената на една война, която не е тяхна и за която никой не ги е питал на чия страна са. Така че този дребен, приличащ на жаба специалист трябва да анализира повече собственото си бъдеще, отколкото това на Путин.