Атанас Атанасов: Може да спретнат вътрешна революция на Путин

Коалиция с БСП не е възможна, ако не застане категорично на страната на Украйна
21 сеп 2022 20:55, Красимир Ангелов
60

Владимир Путин обяви частична военна мобилизация. Има ли реални рискове за българската национална сигурност и как ще се развие войната?

"Рисковете за българската национална сигурност не са от днес. Путин губи войната в Украйна и това е мотивът да излезе с това остро активно мероприятие. Тази заплаха и мобилизацията - това е насочено и към страните от Алианса, но и към вътрешната публика в Русия. Той има проблеми в страната, общински съветници в Петербург в Москва му искат оставката, това може да е прелюдия към вътрешна революция", коментира бившият директор на Националната служба за сигурност ген. Атанас Атанасов в студиото на  "Денят ON AIR".

Още по темата
Той допълни, че все повече стават хората в Русия, които се плашат от това, което става в Украйна.

"Част от мобилизацията от една страна е да покажат решителност срещу Украйна, има и вътрешно политически аспект - да бъдат сплашени тези, които се изправят срещу режима", допълни кандидатът за депутат от "Демократична България" пред Bulgaria ON AIR.

Той определи Путин като "безумец", ако вярва, че ще спечели войната срещу целия цивилизован свят.

Атанасов уточни, че коалиция с БСП не е възможна, ако левицата не застане категорично на страната на Украйна. Също така заяви, че в момента България няма каква военна техника да изпрати на Украйна.

По отношение на борбата с трафика на нелегални мигранти той заяви, че това е практика от много години и трудно може да бъде прекратена за кратък период от време.

"В това са включени множество служители на различни нива в МВР, трябва сериозна кадрова промяна там. Тези, които ги хващат, са капка в морето от това, което минава през българската граница. Българските служби отдавна са пробити, трябва да имаме мнозинство и власт, за да променим нещата", добави кандидатът за народен представител от листата на ДБ.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя продажник е пътник, ще гледа НС през крив макарон.
12
4
 
0
 
! Отговори
ДО: 5 преди 1 година
А какво за тях??? За какво му е да говори??? Какво ТОЛКОВА се е случило според тебе в Европа, за което да си заслужава да се говори???
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подкрепата за Путин в Русия е гигантска и расте! Така че, мечтайте си за цветни революции... Евентуално само атентат може да успее. Но даже и да се случи, политиката на Русия няма да се промени и на милиметър. По този повод, моята прогноза е, че след Путин, президент ще стане някой от ДНР или ЛНР. Запада тогава ще оцени колко кротък и диалогичен е бил Путин.
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е пътник и това изобщо не подлежи на съмнение. В 21ви век да прави мобилизация... за да праща руснаци да бъдат убити в друга държава... това е пълен абсурд... Липса на здрав разум е причината. Ако имаше поне малко чест и доблест щеше сам да се оттегли, а сега ще се наложи да го убият.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На комуниста само революции са му в главата.На Лостов саботажи му правели 30г на приватизацията.Тоя революции иска в Русия,а защо не тук ,а,защо не изметем т нар елит и да направим нова НРБ на чистота и доброта.Защо не!
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Раша почнаха мирни протести в много градове, но руснясите още не вдяват, че с протести нищо няма да постигнат срещу Путин. По-добре да изчакат да ги мобилизират и когато им дадат оръжието, да се насочат към Кремъл и бункера на джуджето. Два снаряда от гаубицата и джуджето в небитието.
7
1
 
5
 
! Отговори
Може, преди 1 година
Ама нямаааа, пинокио!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който копае гроб другиму, сам пада в него.
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този защо мълчи за протестите в Европа?
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отчаян евроатлантик цветни революции сънува.
3
3
 
18
 
! Отговори
Ристю преди 1 година
Гнома много разбирал от революции.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мечти
1
1
 
16
 
! Отговори
Буда нудиста преди 1 година
Абсолютен *** е тоя ПЕКИНЕЗ!