ПП и ДБ няма как да подкрепят ГЕРБ, ще е политическо самоубийство

Повечето партии не са склонни да се коалират с ГЕРБ, каза Емил Соколов
5 окт 2022 12:42, Анисия Иванова
349
ПП и ДБ няма как да подкрепят ГЕРБ, ще е политическо самоубийство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Хоризонтът за това да се състави ново правителство е много тесен. Партньорите, на които г-н Борисов разчита – ПП и ДБ, няма как да го подкрепят. Това означава те да извършат политическо самоубийство."

Този прочит на вчерашните изявления на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов направи в интервю за БНР политическият анализатор Емил Соколов, който бе част от предизборните листи на ПП.

Всичко, около което тези две политически формации градяха имиджа си в последните две години, беше разбиването на модела ГЕРБ, посочи той и допълни, че сега ПП и ДБ обмислят как да излязат от ситуацията, без да влязат в капана, че "едва ли не те предизвикват нови избори".

"Тоест размишляват над това как да му откажат, без у хората да остане впечатление, че те са причината отново да отидем на избори.", каза той.

Още по темата

Според Соколов по-логично е ГЕРБ да търсят подкрепа от ДПС, "Възраждане" и новия политически играч – "Български възход". Той обаче уточни, че Борисов е наясно, че коалиция с ДПС, "камо ли пък с "Възраждане" е абсолютно невъзможна за продаване дори пред неговия електорат, колкото е лоялен да е той".

"Г-н Борисов на думи винаги е готов да приеме всичко", подчерта Емил Соколов.

"Заради това повече партии не са склонни да се коалират с ГЕРБ. Защото сме виждали през годините как и Обединени патриоти, и Реформаторският блок буквално бяха изсмукани, изядени от ГЕРБ, разпарчетосани след коалиция с тях, защото обраха всички негативи на това, че г-н Борисов казва едно, а прави друго."

Ако ПП получи втория мандат, най-вероятно ще влезе в преговори за съставяне на правителство, но това е обречено, изтъкна Емил Соколов.

"Математиката стига докъм 111 депутата, почти аналогична ситуация с тази, която беше в 47-ото НС след изтеглянето на ИТН. Но не виждам защо ГЕРБ, ДПС, "Български възход" да не могат да сформират правителство на малцинството. При предварителни разговори с ПП и ДБ могат да се договорят евро-атлантически стъпки като изпращане на военна помощ на Украйна и т.н. Според мен трудно ще се случи, г-н Борисов не е фен на плаващите мнозинства."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога подкрепа за ББ и Герб по малко пък за ДПС Избори до дупка ,до изчезването на ГЕРБ
193
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тезата, че ПП и ДБ щели да се самоубият нв е вярна! Тя се пласира за да се подлъжат хората! Формулата ГЕРБ+ПП+ДБ може да се осъществи и да осигури много стабилно управление на евроатлантическа управляваща група! Иска ни се да вярваме, че в ПП"ПП" основното тяло не се състои само от 2 души (КП и АВ), а има и повече умни личности, които могат да се опитат да уговорят с ГЕРБ управленсака рамка, осигуряваща успешно управление! Същото се отнася и до ПП"ДБ". Не се доверявайте на провокаторите!
192
3
 
13
 
! Отговори
Бай Кольо преди 1 година
Господа "политици",чухте ли речта на Джорджиа Мелони ,която спечели изборите в Италия?За просперитета на страната и народа,"трябва да изтъкваме,не онова което ни разделя,а онова което ни обединява",към всички партии в Италия.Така действат умните политици,Глупавите само чертаят червени линии и нищо полезно не вършат.
191
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 177 Що? Бензинът е 2лв, ама в Турция(190-200лири при курс 1:9) или примерно ОАЕ(4 дихрама при курс 1:2). В Русия е 50 рубли или 1.70лв. Както се вика, който търси, ще намери бензин по 2лв.
190
3
 
2
 
! Отговори
ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО- преди 1 година
ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО- ДОРИ СЛУЖЕБНО ИЛИ ЕКСПЕРТНО. ДА ВЗЕМАТ ПАРИТЕ ОТ ЗАПАДНЯЦИТЕ ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА БЪЛГАРИЯ- ИНАЧЕ ЩЕ ЯДЕМ КАМЪНИ И ЩЕ ТЕГЛИМ ПАК ОТ МВФ ЗАЕМ ПРИ 5-6% ЛИХВА, КАКТО НАПРАВИ КОКОРЧО. ИЛИ РУСНАЦИТЕ ЩЕ НИ ПРИНУДЙТ ДА ДАДЕМ ОЩЕ 3 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗА НЕЩО СИ. ИНАЧЕ ЖИВИ УМИРАМЕ И ОЩЕ 1 МИЛИОН БЪЛГАРИ ЩЕ СЕ ИЗСЕЛЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ. А 1 МИЛИОН МУСТАКАТИ ЩЕ СЕ НАСЕЛЯТ ТУК.
189
7
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Тези,които свалиха предишното правителство,сега да направят ново.Лесно се руши,трудно се гради.
188
4
 
7
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До анонименхаралан работи за нов...вибратор,народа ни за Свобода и Просперитет...с мафиоти като борисов няма начин...с руски еничари като дпс-гроб-*** няма начин...писна ми да не мога си платя сметките и с парите ми да строите руски потоци...писна ми да ме грабят путин и олигарсите му с нашите еничаре!!!!!!!костя е позор за децата си...да си *** в 21 век...е позор копейкин!!!
187
4
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Довчера обясняваше как Киро и Асен "счупиха държавата" и че са уморили английската кралица.
186
9
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Добре де нали си имахме правителство и работещ парламент? Защо от герп дето са толкова загрижени за съдбата на България го свалиха и гласуваха вот на недоверие.дори тего внесоха.резултатите от изборите бяха ясни още тогава приблизително.Защо го свлиха защото бяха почнали да им отрязват хранилките и чекмеджетат се поизпразниха, затова.Сега хитруват и са съгласни да делят това което пак се готвят да откраднат.
185
4
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Нищо , пак се самоубиват като чалгата..
184
16
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Какво по-добро за България от това протестните партии да откажат правителство и на следващите избори да се борят за 4%.
183
26
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Както каза Харалан Александров всеки прави това което може- Борисов предлага управление и спасение на България , а протестните партии - протести.
182
20
 
14
 
! Отговори
Ачи, що не.... преди 1 година
...Кирчо И Кокорчо ако не направят нещо за народа, отиват на диванчето на Чалгаро....
181
17
 
23
 
! Отговори
Ник преди 1 година
Ината на ДБ и Кирчо и Коккорчи ще ги прати при ИТН.... Хубаво е да взимаш субсидия без да правиш нищо де
180
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
В България трябва да има 2 партии- леви и десни: чалнати и нормални: евроджендъри и антиджендъри или както искат да се наричат и като получат мнозиство-управляват.Без коалиции и скандали.
179
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисовата евроатлантичност е фалшива - той махна Плевнелиев, защото Путин поиска това, нека да обясни как ще прави това с Янев и неговия партньор Румен Петков.Трябва да е ясно, че в ДБ и ПП има проблеми, които ако не решат и не създадат широка антикорупционна гражданска платформа с евроатлантическа априорна същност, нищо повече от сегашния резултат не могат да очакват.
178
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов е лицемерен човек перчи се по селата с ръце в джоба, но всъщност го е страх да излезе от политиката, защото знае, че има Наказателен кодекс, в който има тежки членове и ако не е Гешев, Наказателният кодекс ще се стовари върху него като Дамоклев меч.
177
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kогато говорим за това дали ще има правителство, трябва да знаем, че Борисов ще приложи целия арсенал от хитрини и андрешковски номера, на които той е цар, само и само да успее да скалъпи някакво абракадабра правителство, защото той и номенклатурата му разбират, че ако догодина загубят местната власт, губят фундамента, който крепи тази номенклатура по места.Това каза в предаването "Денят" по TV1 Методи Андреев, бивш депутат от гражданската квота в ГЕРБ,бивш председател на Комисията по досиетатa.
176
13
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Много радостно е ,че зимата ще има нови избори. Тогава ГЕРБ,ДПС и БВ със сигурност ще имат над 121 депутата, ще направят отговорно правителство , а случайниците от втора линия ще пукат с халосните си патрони и ще подсмърчат с ококорени очи(подражавайки на вожд Кокорчо) като петгодишни ромчета на чалгарска патардия.
175
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добре ще да бутната законите и да приемата гръцкия модел на съставяне на парламентарно мнозинство - победителя взема автоматично 50 народни представителя автоматично...