Лорер: ПП няма да води никакви разговори извън парламента утре

Той вещае краят на първата политическа сила ГЕРБ
19 окт 2022 19:51, Нели Христова
40
Лорер: ПП няма да води никакви разговори извън парламента утре
Снимка: БГНЕС

На всички днес стана ясно, че първата политическа сила е първа, но това е началото на нейния край. Това каза бившият министър на иновациите от "Продължаваме промяната" Даниел Лорер пред bTV.

"Въпросът относно днешното заседание касае преди всичко това, което се случи днес. И смятам, че това заседание беше лечебно и терапевтично. Още от първия ден излязоха конфликтите, които ръководеха цялата изборна кампания до тук", добави още Лорер.

Относно това, дали последните управляващи трябва да се покаят за случващото се в държавата, той категорично заяви: "Многократно сме призовавали партия ГЕРБ и Бойко Борисов да излязат с някакво разпознаване на факта, че през последните 12 години всичко, което се случи беше под техен надзор. Това е началото на компромиса в политиката".

Според Даниел Лорер "ситуацията е наистина изключително сложна", защото най-голямата политическа сила е достатъчно малка, за да не може да си осигури мнозинство.

"Всъщност тя е самотна в този парламент", заяви той.

Лорер уточни, че до утре "Продължаваме промяната" няма да води каквито и да било разговори извън парламента.

"Днес проведохме много разговори, но нищо от това, което е говорено, не е вече изговорено на трибуната. Откакто "Продължаваме промяната" се появи, този парламент, макар и шумен, макар и гневен, макар и различен, най-после стана място на открита битка на идеи. И това се случва пред очите на гражданите", добави той.

"Отговорността да направят председателското място тяхно е на ГЕРБ. Оттук до утре ще продължим активно да мислим как можем да отключим тази институция. Ще има совалки с бившите ни коалиционни партньори. За нас е приоритет отключването на парламента, защото без това не може да се случат важните неща в Народното събрание, като например приемането на бюджета", коментира Даниел Лорер.

Той уточни, че не вижда шанс за правителство с първия мандат. Попитан дали ПП ще се опитат да съставят правителство с втория мандат, Лорер каза: "Изключтелно тежка задача, но ако се стигне до втори мандат, ние няма да бягаме от отговорност и ще подходим много внимателно към това да съставим мнозинство".

"Много ми се иска част от тази следизборна енергия да премине  в първите заседания, за да успеем да прекараме няколко промени, които са важни за гражданите. Понякога е важно конфликтните точки да излязат още в началото, за да бъдат решени", заяви бившият министър на иновациите.

"Много хора ни питаха нормални ли сме изобщо да се заемаме с почистването на българската система. Нашите намерения са този парламент и цялата политическа система да заработят в името на гражданите. Това няма да стане бързо лесно и без конфликти", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Лорер, как почистихте българската система? Като създадохте министерство за себе си и настанихте и съпругата си в удобно държавническо кресло докато управлявахте? Е, благодарим, но на голяма част от избирателите, както се видя чрез вота, такива чистачи не им трябват.
20
1
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Моята фамилия повече няма да ходи да гласува. Всичките (от 30г.) в тоя парламент са игоисти, мислят си само за тях.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз селски тарикат да вземе да млъкне!!!!!!!
18
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ си го заслужиха. Който нож вади........
17
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До български избирател Ти да не си нацист? Внимавай какво пишеш!
16
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Много хора ни питаха дали сме нормални... Е, ще отговоря вместо тях - не сте. И днес го доказахте най-красноречиво. Не можете да приемете, че сте втора политическа сила и се държите сякаш сте спечелили тези избори с огромна преднина. Просто наистина сте МНОГО жалки!
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aм'чи, твa cъщo kaт нa Ивицaтa Гaзa, бe?
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Paзreлe и no-goбpe, нe goвopим и нe paзбиpaмe xюбpю...
13
3
 
13
 
! Отговори
пасарела преди 1 година
И тоя навлек трябва да си ходи откъдето е дошъл , начело с Кокорко и Жаборко ! Нали беше властта ваша , е и какво сътворихте !! Смърдпьовци !! Бегом от къде сте дошли !! Може и да вземете вашият създател , той знае кой е !!
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес се фукаха с вратовръзките си...Колко са скъпи!А им плащат хора,които си носят старите дрипи,новите им дрехи са втора употреба!Дотам я докарахме!Като няма хляб,яжте тортите на Линда(на Киро),пък нека с кредит!Да ви е сладко,българи!Ееех,Канада!
11
16
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Право им го каза, герберите са на приключване
10
3
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Гнусно е един НЕ българин да се гаври. А балканджи Йово мълчи ли мълчи!
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП вървете по дяволите сасипахте държаватаДобре си бяхме преди вас
8
13
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Срам ме е гледам хилещите се муцуни на гербаджийте- толкива са силни,нали????Такава подигравка с хората!!!!Били победители- да ,но в кражбите и наглостите.Как не се спират великите говорители?
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям майтап са тия ,не разбирам как хората се лъжат да гласуват за подобни хора
6
2
 
2
 
! Отговори
Горянин преди 1 година
,,ПУТИН Е ВИНОВЕН , ЕЛНИНЮ И ЕЛНИНЯ "
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глegaш ro, oт ceфapagитe шe ga e, нe изrлeжga ga e aшkeнaзи, т.e. нямa ga e pogнинa cъc Copoc? A nъk geйcтвa тoчнo kaтo тakъв...?
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
B Taлмygaтa тaka ли nишe, a cnekyлaнтчe? B мътна вoga pибa щe лoвитe nak мaй, a?
3
3
 
18
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Е как така бе, няма ли да наемете някое заведение като предишния път - с уиски и пица на кристали? Тоя път може и в някой нощен клуб да водите "преговорите", а ако момичета не викате то Ленчето ще ги замести.
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали бяхте най-диалогични и конструктивни на думи, обаче действията ви са точно обратното и подхождат на продуктуван от Кремъл планира саботаж на парламентаризма и демокрацията в страната?