ПП няма да издигат Минчев за шеф на НС, Василев смята ротацията за силно неефективна

Промяната ще гласува против Росен Желязков
Обновена: 19 окт 2022 22:04 | 19 окт 2022 22:00, Нели Христова
221
ПП няма да издигат Минчев за шеф на НС, Василев смята ротацията за силно неефективна
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на "Продължаваме промяната" оттегля кандидатурата на Никола Минчев и няма да издига кандидат за председател на Народното събрание утре. Това съобщи председателят на ПГ на партията Андрей Гюров на извънреден брифинг в парламента, даден малко преди 22 ч. тази вечер.

"Ние дадохме шанс на всички парламентарни групи да се обединят около най-достойния кандидат, издигнат от ПП - г-н Никола Минчев. Във втория рунд на гласуването той спечели най-много гласове и въпреки всичко не можахме да излъчим председател. Тъй като се появи обвинение, че ние пречим на възможността да се направи избор, парлламентарната група реши на свое заседание на утрешното гласуване сутринта да не издига кандидат и да даде възможност на останалите да проведат гласуване", каза Гюров.

Още по темата

Асен Василев заяви, че като опозиция партията ще гласува против номинацията на Росен Желязков от ГЕРБ, а групата им тепърва ще решава дали да подкрепи кандидата на друга партия.

Ротационно председателство би било силно неефективно, каза Василев.

Той коментира, че е малоумно да свалиш правителството на ПП без никакъв план за справяне с кризата след това, а после да искаш да правиш кабинет със същите тези хора. Нямали решение за втория и третия мандат.

Не смятаме, че можем да продължаваме по този начин и да вкарваме страната в конституционна криза, затова даваме крачка назад, обясни Асен Василев. Вярваме, че имаме най-добрия кандидат, но даваме крачка назад, допълни Кирил Петков.

Днес 48-ото Народно събрание не успя да избере председател на парламента след две процедури с по две повторни гласувания, създавайки безпрецедентна ситуация. След две гласувания в два тура и множество почивки - до разбирателство не се стигна. Пет партии издигнаха свои кандидати за председател и това на практика разпиля гласовете без възможност нито един от тях да събере мнозинство.

След пленарното заседание от "Демократична България" направиха предложение председателството да се ротира между кандидатите на двете най-големи парламентартни групи - Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Никола Минчев от "Продължаваме Промяната". По-късно ГЕРБ обявиха на пресконференция в партийната си централа, че ще подкрепят предложението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Домайка*тими*сеобади преди 1 година
Обади се баба ти, че нещо й е пресъхнал задния двор.
69
1
 
9
 
! Отговори
До t преди 1 година
Момче, неграмотен си. И Бойко ти е най-малкия проблем. Който и да дойде ти ще си зле, защото си неграмотен профан.
68
0
 
0
 
! Отговори
Отказвам се преди 1 година
Щом като аз съм нежелан навсякъде, значи аз ще се откажа от политиката!
67
4
 
2
 
! Отговори
До 84 преди 1 година
Опитват се да рушат бандитската държава!
66
0
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Който живее със съзнание за собственото си достойнство няма нужда да доказва нищо на никого.
65
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата две години пропада катастрофално и е крадена безпощадно от радев, асен, киро, корнелия и бойкикев!
64
15
 
8
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Браво на ПП! Направиха ги дармадан и в 22 часа - Майтап, бе! Живейте! Председателствайте! Като сте победители - търсете си патерици! Какво искате от нас!? Нормален човек не би застанал на тази трибуна! Ако бе голяма чест, лично Буко едрата тиква щеше да се диктиса за Председател, а не да се изтяга на матрака край чекмеджетата с крадени пари, кюлчета и бандитски атрибути! Затънал в мутренски разкош, разврат и простотия!
63
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превилен ход на ПП. Никакви кооперации с бандитите от Герб.
62
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спряха им кражбите на ПП и Корнелия и започнаха да рушат държавата!
61
2
 
14
 
! Отговори
Кой ви се обади преди 1 година
Първо, това момченце без ден стаж, не ставаше. Може да е симпатично, но това не е достатъчно. И не трябваше въобще да го предлагат. Но те сега се учат в движение. На наш гръб. Ще изтекат в канала като Слави. Но явно днес някой им се е обадил с молба да преосмислят ината си. Кой ли?
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 69:Ами няма.Машинките са гласували и сега правят сечено на всички.Кирчо днес на речта си в НС завяви как сме били псевдопатриоти.Нормално да го каже.Все пак той е антибългарин и му е чудно как някой може да си обича родината.Без да му мигне окото ще ни хрърли във война,за да ни прочисти,изчисти,очисти.
59
1
 
4
 
! Отговори
До 69 преди 1 година
Те такива като тебе - необразовани, простовати индивиди докараха държавата до мизерия. Айде ходи пий ракийката, че утре шефа ще ти се кара, неудачнико.
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекалено Простите дигнаха бялото знаме!
57
0
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Получава се малко като широкоразпространеното разбиране, че според Дарвин сме произлезли от Маймуните. А той, горкият, никога никъде не е казвал такова нещо. Казал е само. че човекът и *** имат общи прародители.
56
1
 
1
 
! Отговори
До 69 преди 1 година
И ти за нищо не ставаш. Ама никой не му стане за теб.
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подкрепям решението им. Христо Иванов много рано почна да ближе на Боко .....
54
2
 
0
 
! Отговори
Отвратен преди 1 година
Тикв.ата, Прос.тото, Делиормана, Копейкин, Тарикатчето и Нагаждача. Това са представителите на народа. Мнозинството целува ръка на амурика, а може би някой малко на брой на Русия. Кой е за България, предатели?
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо и Кокорчо да се радват на всеки един ден вече.Все им е преброен и подарен!Днес и двамата бяха с изцъклени очи, наперени,а накрая цъфнаха у 22:00 часа по телевизора като превтасали зелки и си прибраха пудела Никола,дето го представяха за питбул!
52
0
 
6
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Един егоист, един себичен тарикат, един хитър измамник или крадец - него не можеш да го осъзнаваш. Докато го осъзнаваш той ще те окраде, измами и накрая ще реши. че си наивен баламурник.
51
7
 
2
 
! Отговори
до 63 преди 1 година
Делян не беше истерясал! Той вече е стар мошеник, но ония лъскави брилянтини наистина бяха за съжаление, заедно с дядо Вежди! Изглежда са добри момчета, имат някакви добродетели, отнасят се съвестно към евроатлантическата си мисия и търсят признание, но не осъзнават, че не ПП ги унижава, а те сами са се поставили в унизителното положение, да слугуват на простия си вожд! А Добрев се опита да изкара от релси Асен Василев, но ПП не са предишните! Василев замълча, вместо него стана Петков и реагира!