Първан Симеонов: ГЕРБ направиха грешка с хартиената бюлетина

Според него проблемът са политическите личности с болезнен нарцисизъм
6 дек 2022 15:20, Петя Славова
65
Първан Симеонов: ГЕРБ направиха грешка с хартиената бюлетина
Снимка: БГНЕС

Приближава ли ни кандидатурата на Николай Габровски до редовен кабинет или дори напротив - ще си ходим на избори, коментира темата Първан Симеонов, "Галъп Интернешънъл".

"ГЕРБ трябва покаже човешко лице за да излезе от изолация. Не за първи път правят подобно нещо. Още преди 4-5 месеца казах, че това ще бъде играта - не толкова да се състави правителство, колкото да не изглеждаме виновни, ако все пак се отиде на избори" заяви той пред БНР. Според него от толкова време нищо особено не се е случило.

Още по темата

Симеонов прогнозира, че Кирил Петков и Асен Василев, "които са комбинативни и подценени", ще направят подобен ход.

"Това е един мач, в който топката се разменя между двете полета на тенис игрището. ГЕРБ направиха ненужна, непредизвикана грешка - прословутата хартиена коалиция, в която се хванаха на акъла на БСП и ДПС, а и повярваха в собствената си пропаганда. Така се наредиха на грешната страна на историята".

Социологът посочи сериозен проблем - личностите в политиката развиват болезнен нарцисизъм:

"БСП се е превърнала в личен проект, ГЕРБ е преторианската гвардия на Борисов. Всички са станали доста обидчиви. Не виждам как България ще върви напред... Има прекалено много патос във всички лагери на политическия терен, държавата блокира".

По думите му президентът е в ситуация - "както се харесваше на всички, има опасност да остане равно отдалечен от всички":

"Той влиза в ролята на диспечер в политическия процес и като режисьор на пулт може да дава повече сила на лагера "Промяна" и на лагера "Статукво", в зависимост от ситуацията. В момента президентът носи и отговорността на властта".

Според него политическата криза може да се превърне в криза на демокрацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименако "просперитета" на Народа ни попадне в ръцете на алчните и неграмотни изрожденци...благодаря,плащаме им предизборни кампании през трибуната на НС и телевизийте на домузите и пеевски,много говорят и...нищо не казват как ще я караме....отричат всичко...и нищо не предлагат освен да целуваме з.дн.ка на...путин...заради рублите е...не е за България и Народа ни!!!пеевски ги създаде и фанансира...с рубли!!!
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако "Промяната" е ПП и ДБ - Благодаря! Отвратен съм от тях!
54
4
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименуау удобни внушения...ПП бе избора на Народа ни...за следващите решават хората,мантрата "война" между радев и борисов...между дпс и гроб...са елементарна манипулация на дпс,дпс-гроб си купуват изборите с ограбеното от животите на Българите,дпс-гроб ни осигуряват презрението на целият Свободен Свят..за да могат да си вземат комисионната от...путин...ен.ч.ря от банкя минаващ с 200 Свободният Свят ви доведе ..не ви искат в Шенген бре..нареди ни последни на опашката по всички показатели
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президентът отлично знае, че "ПП" е метаморфоза на провалената партия "Българско лято". Подкрепата на ИТН му осигури успех на 2-я мандат. Стремежът на Радев да унижи и унищожи Борисов и ГЕРБ доведе до лансирането на Петков и Василев, ядрото на ПП. Машинациите, обаче, не осигуриха желания разгром, дори след 2 извнредни избори. Ше трябват нови такива. Радев обира негативи. ПП също! Дали следващите избори ще доведат до изход от тупика?! Какви анализи, какви грешки!
52
6
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До 52 Е какво има да се обижда? Та те му направиха услуга с този арест! Сега е разбираш ли "горкия преследван политик", но и душевна чиНия на целия народ. Всички знаем, дори и замъглените мозъци като теб, че е корумпиран и е за нещо повече от затвор. За съжаление у нас вече няма такова наказание иначе много политици биха внимавали с увлеченията си включително и дядо Банкя.
51
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ отдавна е политически труп! ГЕРБ ще върне мандата на президента Радев!-:))) ГЕРБ няма шанс повече да " управлява"!
50
3
 
14
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Покорния слуга на клана райчев прави опити за внушения, които няма да намерят лочва за покълване. Българите отдавна са достатъчно информирани, разумни и не се поддават на елементарни шантажи.
49
11
 
19
 
! Отговори
ББ преди 1 година
гРоб винаги са били обслужваща ДПС,Лавка на пеевски по време на борисов...за дни я спретнаха за да ни ограбват през лотарийте...ДПС им казва какво е нужна и те изпълняват,Пеевски ги държи с подкупите които им плаща от години,Пеевски и доган управляват държавата от десетилетия...турчетата българските са роби из света заради тези крадци и престъпници...Шенген?...шегувате ли се???Света ни гледа с презрение бре,...гласуваме за мафиоти и престъпници...срещу 50 лв.ограбени от животите ви!...грях,
48
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обидчиви? Я теб да те арестуват пред деца, внуци и бременната ти дъщеря, да видим, дали няма да се обадиш.
47
9
 
19
 
! Отговори
Подобна преди 1 година
ОСВИРЕПЯЛОСТ с тия бюлетини, говори за неоспорим факт, че се извършват страшни манипулации и от двете страни. ФАКТ НЕОСПОРИМ.
46
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя папагал да се скрие някъде. Те само ГЕРБ са гласували за бюлетината. Айде сега. Първане- от кой взе пари за тоя "анализ"
45
1
 
30
 
! Отговори
Te4o преди 1 година
Писнахте ми с тези бюлетини! Това ли е най-големият проблем в България? Има хиляда други по-важни теми от тази. Тук държа да кажа, че и медиите са виновни за това дъвкане...то бива, бива ама вие няколко месеца говорите и пишете едно и също...Това ми било журналистика, далеч сте да знаете...
44
23
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Прав е Първан,гербаджиите правят...грешка след грешка,особено Боко,който е ...собственик на марката. Само не правят грешки,като усвояват и...прилапват държавните парици,там са най...добри.
43
9
 
29
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Защо трябва да слушаме някакъв лакей на други стари лакеи, които срещу жълти стотинки вече се опитват да повлияят на общественото мнение, разбира се с брутален неуспех. В момента пропадналата сбирщина с говорител Първан Симеонов робуват на Кирчо и Кокорчо, но то вече няма значение, когато обществото те е определило за бездарен, корумпиран неудачник...
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо? Свършили са пратите да купуват братовчеди?
41
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е просто една изтривалка на т.н. кънчовци (кънчо и сънчо) както ги именува г-жа Татяна Дончева. Появи се от нищото и почна да дава акъл без да съзнава, че такъв много ама много му липсва. Помним как една социоложка преди едни избори го определи като един провалил се социолог манипулатор. За свое оправдание тогава посочи едни тъпотии....срам, голям срам.
40
1
 
6
 
! Отговори
всички знаем преди 1 година
кой е оня от селата , брои се на магарет бащата
39
6
 
34
 
! Отговори
0077 преди 1 година
Много гнусен човек , ако му платят добре , ще се обяви и против тоалетната хартия...
38
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долу хартиената мафия и Юмрука!
37
0
 
4
 
! Отговори
по-важно е преди 1 година
къде е магарет, дъщерята на оня от селата