Слави Трифонов и малкото “каситуфончи”

Загуби ли Слави Трифонов детската аудитория, половината от феновете си и себе си?
29 май 2007 17:19,
472
Слави Трифонов и малкото “каситуфончи”
Слави - Завръщането. Снимка: Булфото

Янчо Янчев, автор в Blog.bg

Снощи (28 май) беше паметна дата за световната музикална сцена.

Насред София големият Джордж Майкъл направи бляскав спектакъл. Шоу с такъв мащаб се случва веднъж на високосна година в България.

По същото време докато Джордж Майкъл се раздаваше за радост на хилядите български фенове, местната родна звезда от световна величина, шоуменът на шоумените, разбивачът на класации, участникът в Грами, борецът срещу жълтата преса, борецът срещу чалгата, великият Слави Трифонов изпълзя от плевенско-варненската си обител и се появи в шоуто "Мюзик айдъл".

Разбира се, там бяха президентът, президентшата, деца от домове за сираци и други. Не, никой, никога и за нищо на света не трябва да си мисли, че става дума за някаква рекламна кампания.  

Абсурд. При това пълен.

По-късно Сл. Тр. цъфна и в своето "Шоуто на Слави".

Разбрахме, че той плаче, ако не може да отиде на репетиция.

Разбрахме, че Ку ку бенд са най-великите музиканти на света. Няма други. Това класика, това чалга, перат всичко наред без да му мислят. Лошото (както се подразбира) е, че и тези дето му се връзват на глупостите, и те не мислят кой знае колко.           

Разбрахме, че “болестта” не го е променила. Същият арогантен тип си е. Дори смешките на Росен Петров го дразнят повече.           

Разбрахме, че “Америкън айдъл” е сто хиляди пъти по-аматьорско шоу от “Мюзик айдъл” – България, понеже американците са идиоти, олигофрени и цървули (3 в 1), а тук ние го правим с най-великия екип на света.            

Лично аз останах с убеждението, че ако Питър Джаксън има желание да снима някаква четвърта част на “Властелинът на пръстените”, моментално трябва да изгони всички дървари, с които е снимал първите три серии, и веднага да покани екипа на Слави.           

Разбира се, да не забравим и концерта на Джордж Майкъл. Сравнение между Сл. Тр. и нещастника Джорджи не може и да става. Единият е плевенски колос, титан, великан, законодател и айдъл (или идол, за да сме в тон с патриотарските му изцепки), а другият е гръцки смотаняк, обикновен хомосексуалист, който никога не бива да бъде сравняван със Сл. Тр. Никога, даже никога на квадрат.           

Разбрахме още, че Слави говори само със сестра си. Карл V говорел на немски само с конете си, ама това е друга тема, да не ставам злобен чак толкова.           

Разбрахме, че той не е искал да говори, но се наложило и така решили все пак да говори. Сценаристите, не той. Някой да не си помисли, че Сл. Тр. има някаква дума в своето шоу, не. Ма моля ви се. Той е една пионка, която всеки ден идва и репетира това, което гадните сценаристи му заповядат. Ако не си изпълни сценките правилно, репетира до припадък. Накрая остава и да спи насред залата.            

Жив да го ожалиш.           

Снощната порция “смях в залата” на Сл. Тр. ми приличаше на откъс от филма “Господин за един ден”, където селския глашатай викаше: “Господин депутата ще открие паметник и ще държи реч."            

Както би казал пък Кърт Вонегът (който също е американски некадърник) “Да пукнеш от смях”.

Разбрахме също, че Сл. Тр. давал пари за благотворителност. И това било тайна.

Дотук добре.

Ама това, че даването на пари за благотворителност е тайна, беше повторено двайсет пъти.

Това вече не беше добре.           

Разбрахме, (и това беше върхът на върховете в кариеристките напъни на този човек) че цели шест седмици, повтарям, цели шест седмици, той е седял на хляб и вода, заключен нейде из плевенските дебри в една малка хотелска стая. После отишъл във Варна. Е, така, гъз път да види, може би. Разбира се, сестра му е била до него неотлъчно. Тя е неговата Мария Магдалена, майка Тереза и Жана Д’арк. Отново 3 в 1. Тя е неговият ангел спасител + хранител, неговата Дева Мария в борбата му срещу лошите.           

Като казах “лошите” се сетих, че без тях в едно уважаващо себе си шоу не може да мине. Гадните сценаристи така завъртат нещата, че те, лошите, да бъдат поругавани, оплювани и мачкани от водещия. Не че водещият го иска, но той няма думата. Научихме за пореден път, кой е най-лошия човек в нашата Галактика. Иван Костов, не се ли сетихте?           

И през тези цели шест седмици, повтарям, цели шест седмици, той бил имал в малката си самотна стаичка само едно малко “каситуфончи”.           

И това не беше всичко. Това не беше върхът на върховете.           

Върхът на върховете беше, че той, Шоуменът с главно “Ш”, не само че бил карал шест седмици на хляб и вода, заключен в шест квадратова стаичка, с едно малко смотано “каситуфончи”, подарък от мама за дългите му и самотни студентски години, ами навсичко отгоре, това “каситуфончи” било хващало само радио “Веселина”. И той, Шоуменът с главно “Ш” попита Росен Петров “ти знаеш ли какво е да караш шест седмици само на радио “Веселина”?             

Росен каза: “Не”.           

Сигурен съм, че в този момент Сл. Тр. загуби не само детската аудитория, не само загуби половината от феновете си, ами най-после загуби окончателно и себе си.           

Понеже не можеш да се подиграваш чак толкова с хората, които те гледат.           

Дано да се оправи. На никого не пожелавам такава болест.           

Но след снощното предаване, вкусът от евтин ПР, евтина реклама, евтино помпане на рейтинг и евтини глупости, остава. По-точно засилва се със страшна сила.

Темата за радио “Веселина” беше доразвита в един момент, сигурно пак подшушнат на Слави от сценаристите:

“Радио "Веселина" се търпи. Ами ти знаеш ли, какво е да слушаш само Хоризонт"? А пък какви лелки на по 50 години работят там и водят разни тъпи предавания с гости някакви си писатели?”

Тук Слави се възмути на некадърниците в Националното радио, вместо да не го слуша. Така както съветва своите врагове да не гледат шоуто му.

Но пък кой съм аз, че да го съдя?           

А Джордж Майкъл си тръгна. Едва ли утре някой ще помни концерта на този гръцко-американски гей. На кого му пука за някакъв жалък брадясал педераст?           

Важното е, че Слави Трифонов се завръща в студиото, където го чака Куку бенд – най-великите музиканти на света, неговият екип – най-великият екип на света и т.н., и т.н.           

Остана въпросът какво ще прави сестра му, на кого ще помага, на кого ще разказва приказки за "Лека нощ, Слави". Но това не е важно.            

Остана и въпросът какво става с малкото каситуфончи. Предлагам да се направи общонационална подписка за събиране на пари за касетофон на Слави Трифонов. Желаните "екстри" на новия касетофон е добре да бъдат: да може да хваща повече от една радиостанция.           

Сигурно има други въпроси, но всеки сам може да си ги зададе, ако поиска.           

Това не е важно.           

Важното е, че шоуто продължава.

Още от автора

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
412
0
 
0
 
! Отговори
zlobari tupi преди 16 години
Slavi si e Slavi bee ne go li razbraxte toi e nai dobriq be zavistnici i tova 6te e taka dokato go ima! Nqma da ima vtori takuv 4ovek tva e Slavi Trifonov e nomer 1 .
411
0
 
0
 
! Отговори
ahdkbr преди 16 години
Ti si bolen mozuk zavijda6 na po silnite i po moje6tite ot teb!Tup komentar za Slavi poredniq takuv ot zloradstva6ti xora koito samo umeqt da zavijdat.Edin svesten 4ovek da ima v taq strana i vie daite da go pluete. sme6ni ste ve4e be xora prekalqvate sus zavistta si!!!
410
0
 
0
 
! Отговори
Иван Димитров преди 16 години
Вижте господин Янчо Янчев. Не ви знам кой сет и какъв стем. Ама тоя сарказъм е нищо повечо от *** злоба и безсилие. Само че не знам кой сте ви е че да давате такова мнение и кой ви е дал поле да го изразявате. Такива неща ги казвай те на хората окло вас. Не занимавайте интернет аудиторията с вашите глупави разъждения. сигурно се мислите за много интересен в момента. Човекът /тосет едни от мчногото/ оплюл Слави Трифинов. Голям праз. ТОй ще се знае още длъги години , въприки такива като вас които завиждат. Само чЕ ВИЕ ние къде ще сте и кой ще си спомня за вас .....
409
0
 
0
 
! Отговори
Мила преди 16 години
Талантливите,са трън в очите на бездарниците!!!!!!!Ех,ако бяхте поне малко,като Слави...Амо и в най-големите ви мечти не става!Не,бе нищо,просто не можете да му стъпите и на малкия пръст.....
408
0
 
0
 
! Отговори
zlatina преди 16 години
На вас като не ви интересува Слави ТрифоновНие феновете който обичаме Слави ни интересуваАко Слави ослепее сте ослепее всички ние Българите който го обичамеПожелавам на Янчо Янчев да преживее същататази ужасна болест ,която преживя Слави ТрифоновТогава Янчев сте говори по друг начин
407
0
 
0
 
! Отговори
zlatina преди 16 години
Слави Трифонов не пее чалга а поп А Куку бенд е най страхотният бенд в БългарияИ още нещо сте ви кажа milena.Писнало ми е от комплексари който знаят само да обиждат СлавиКогато разбрах за болеста на Слави Трифонов не бях на себе сиОтслабнах с 8 кила Слави беше гост в собственото си шоу и тогава се поуспокоихНа мен Слави много ми липсвашеЯ ми кажете вие milena Как бихте се чувствала ако доктора ви каже че не бива да работите 3 или 4 месеца и бъдете затворена в една тъмна стая и слушате само радио хоризонтИ сте искате по бързо да излезетеЕстествено е че няма да се чувствате никак добреА Албума и турнето Слави Трифонов го направи за нас хората който го подкрепиха в даден за него труден моментСлави е Благороден Човек и Истински МъжКой каквото сте да говори Слави Трифонов остава завинаги в сърцата на нас феновете
406
0
 
0
 
! Отговори
milena преди 16 години
И какво Вас, Златина, Ви прави "истинска българка"? Това, че слушате просташка чалга и тъпите подмятания на Слави? Това ли е критерий за "истинска българка"? Да слушаш простотията на сърби и турци? Такъв ли трябва да бъде "истинският български" език? Езика на чалга "певиците" и на Слави?
405
0
 
0
 
! Отговори
Мери Иванова преди 16 години
Браво,господине!!!Де да имаше повече такива като Вас!Живеем в една *** и чалгаджийскадържава.Такива като Слави и Камелия с голите цици се харесват на младите.
404
0
 
0
 
! Отговори
Мими Славова преди 16 години
Феновете на Слави и чалгата са сравнително ниско образовани хора
403
0
 
0
 
! Отговори
zlatina преди 16 години
Слави Трифонов-Мечо има фенове на различни възрасти уважаван и обожаван е от 95% от нас истинските БългариАвторът с тази статия доказва че го е страх от нас хилядите фенове на Слави ТрифоновНие феновете на Слави сме много повечеотколкото вие озлобените антифенове
402
0
 
0
 
! Отговори
555 преди 16 години
slavi si e slavi, nqma dgug kato nego
401
0
 
0
 
! Отговори
nameless преди 16 години
slavi idiota nqma sram plesivesa
400
0
 
0
 
! Отговори
evridika преди 16 години
Много се забавлявах с прочетеното. Към Автора - браво. Кефиш.Към останалите драскачи по-долу - пишете на кирилица, че маймуницата не се трае. И по-леко с нервите, тук просто си коментираме, не е нужно да изпадате в истерия. По-весело. :)))) Поздрави.
399
0
 
0
 
! Отговори
shtuka преди 16 години
браос!!! ти си едно дете с Езключителна кОтура!
398
0
 
0
 
! Отговори
viktor преди 16 години
nqkoi da znae kolko 6te struva bileta na slavi za koncerta ???
397
0
 
0
 
! Отговори
фотко преди 16 години
Феновете му да го заведат на психиатър. Може да опитат и да му пъхнат под юргана една фолк хубавица, та да се успокои.
396
0
 
0
 
! Отговори
zhikan преди 16 години
Спомням си навремето като бях ученик една приказка за стълбата,забравих автора кой е,някакъв класик беше.Та тази приказка за стълбата ми се струва че исключително много пасва на въпросния господин.Имам чувството че няма ясна представа за реалноста.Дано му попадне отнякъде тази приказка да я попрочете ,струва ми се че няма да му навреди!
395
0
 
0
 
! Отговори
pakitto mexicana преди 16 години
Toq pyk S.Trifonov e golqm parcal,bil obedinqval naciqta,bil ne znam si kvo ! Aide,aide - nali krade pove4e ot Painer-pla6ilata ! Tolkova mi e dolen,protiven i mazen selqnin,4e ... nqmam dumi prosto.Nenavijdam podobni gadini ! I vsi4ko tova s "bolestta" mu,tazi poredna manipulaciq za vdigane na reitinga ! Kato napravil 7000 ili 45759494 predavaniq kvo ??? KVO SE KEFI ??? toi sam si e izbral taq rabota .Ama ni6to ne e svyr6il za cqloto tova vreme ! DA GORI V ADA !
394
0
 
0
 
! Отговори
андрей преди 16 години
Кефиш ме, Denica94! Решаваш и вече го оценяваш. Слушай, аз също имам много достойнства. Аре малко да ме оцениш и мен, а? А и братчеда нещо го е позакършил... Дай да го оцениме и него. Че може да се спомине тука тия дни и няма да е оценен, милия! Пиши тук и ще ти изпратя банковата си сметка за оценка, който с колкото може...Разбрахте ли, другари и другарки, как вече става оценяването - не по заслуги, а поради някакво умиление ли, кво ли... Хоп, и вече го оценявам, че утре като се срещне със Създателя си... Шмрък(Мъли, мъли, мълиииииииии! Горко ни, народееее!)
393
0
 
0
 
! Отговори
Десислава преди 16 години
***.slavibest.hit.bg