Димитър Маринов с "Оскар" в ръка: Профанщина или емоция?

Появата на актьора на "Dolby Theatre" раздели мнението на българите
Обновена: 26 фев 2019 11:53 | 26 фев 2019 11:52, Петя Славова
106

Актьорът Димитър Маринов се качи на сцената в "Dolby Theatre" като част от състава на филма "Зелената книга". И у нас се разрази истинска дискусия. Защото камерите уловиха един много важен детайл – малко българско знаме в джоба на сакото му. Българинът получи наградата от красивата актриса Джулия Робъртс.

Режисьорът Красимир Иванов коментира в студиото на "България сутрин", че не е бил трогнат от флагчето или подразнен от него, но не му е допаднало това, че Димитър Маринов е взел в ръцете си наградата "Оскар", която е за продуцентите на филма.

Още по темата

"В един момент се усещаш, че си малко нисичък и зад продуцентите няма никой да те забележи - нито като камера, нито като фотограф, финтираш и веднага се изнасяш към крайния десен ъгъл, ляв на зрителя, между Виго Мортенсен и г-н Алий, с един "Оскар" закичен. Това е тотална профанщина! Такова нещо не се прави!", категоричен беше режисьорът.

По думите му, ако случайно е попаднал български актьор на сцената и направи това, което Маринов е направил, му се прощава веднага, но човек, който има претенцията да е от 20 години в Лос Анджелис, няма право да държи този "Оскар". "Такъв актьорски номер не минава!", отсече режисьорът.

Красимир Иванов каза, че Маринов няма общо с наградата и не е заслужил да я държи, въпреки че е част от екипа.  Той допълни, че е останал разочарован от поведението му и заради начина, по който коментира други колеги като Робърт де Ниро. "Младежът изобщо не ме интересува!  Изгубих интерес към него", отсече той.

По думите му, Маринов няма право да твърди, че роля на негов колега с номинация "Оскар" е плоска. Нито пък да си позволява да казва, че филмът "Рома" на Алфонсо Куарон няма място на "Оскар"-ите. "Не мога да имам сериозно отношение към този младеж. Ставам безразличен, дори не съм краен", категоричен бе Иванов.

На срещуположното мнение бе журналистът Георги Тошев. Той обясни, че никой не може да му отнеме радостта като зрител, че на сцената на "Dolby Theatre" се е качил българин.  "Да, няма главната роля, но е интересен, а неговата история е наистина достойна за филм." Според журналиста, само емоцията и еуфорията е оставила Димитър Маринов в тази позиция със статуетката и това не е предварителна инсценировка. Георги Тошев уточни, че не споделя мнението в някои от интервютата на актьора, но участието му в "Зелената книга" е категоричен успех.

По думите му, в контектста на Холивуд, неговата стъпка е минимална, но в историята ни нямаме много подобни неща, с които да се похвалим. "Ние сме държава, която поради численост и език прави разходката до Холивуд нелесна. Всичко е въпрос на шанс и добро продуциране", отбеляза Тошев.

"Аз съм много щастлив, че имаме Димитър Маринов. С флагче или без флагче, той е там, филмът е добър и аз вярвам, че ще чуваме повече и много добри новини около български актьори извън България", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Георги Тошев допълни, че независимо от дебати в социални мрежи и всичко, което се каза и изписа за Маринов, това, че той е на сцената с "Оскар" в ръка, е изключителен успех за българина.

Тошев допълни, че все пак историята на Маринов и съдбата му да стигне там е въпрос на много шансове и срещи, които са му се случили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
24
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Кой туй флагчи бе ...байрак трябваше да има и да го развей като вика българи юнаци....и що не благодари на премиера и на Банов....
17
4
 
48
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Залобата е основния български проблем. Ако Маринов се е изложил то това е негов проблем а не на Иванов. Като какъв се изказва въпросния режисьор? Това ли е причината защо той нито е печелил оскар нито пък е бил част от филм печелил оскар? Аз не виждам някой друг освен българи и български медии да говорят по тази тема. Голямо чудо че някой му е дал оскара на Маринов вместо на сценариста. Какво се разтревожихте толкова да не би да го е откраднал впоследствие? Ей тази злоба е наистина голям проблем
16
14
 
16
 
! Отговори
КА-ПЕ-ЕС-ЕС БЕ-КА-ПЕ преди 5 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ "BUL ON AIR" ГИ БО'ЛИ, ЧЕ Димитър Маринов Е БЯГАЛ ОТ КОНЦ.ЛАГЕРА БЪЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗЪМА.НЕЗАБАВНА ЗАБРАНА НА ФАШИСТКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА БСП-БКП. НЯМА ПО-ГОЛЯМ ФАШИЗЪМ ОТ КОМУНИЗМА.
15
5
 
53
 
! Отговори
G преди 5 години
За мен тези "критики" от страна на българските "колеги" са чиста проба завист! Някои родни специалисти само в мокрите си сънища мечтаят да се качат на тази сцена с оскар в ръка. Браво на Маринов и успех!
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо нашия обяви най-официално, че се чувствал като пепеляшка?
13
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само *** се отличи от колегите си на сцената. Типично по селски: вижте ме откъде съм.
12
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам какво има да се хвалите, че някойси българин е постигнал успех в чужбина. Това не е успех за България, а е лично постижение. Успех за страната ще ако имаме по- висок стандарт на живот, по-малко корупция, по-справедливи закони....Този и онзи са избягали от тук, за да развият потенциала си и техните успехи не са повод за гордост, а за срам, че ние търпим какво се случва тук.
11
5
 
18
 
! Отговори
. преди 5 години
Завърши най-помпозното еврейско тв-щоу на годината.
10
7
 
48
 
! Отговори
dl преди 5 години
Не балкански,а типичен български синдром!Толкова комплексиран народ едва ли има!Ние сме малък народ,защо смятаме,че светът се върти около нас.Успехът на всеки един българин е повод за гордост,но такава злоба и завистстрахотия.Аз много съм горда с наградата на този човек,жив и здрав да е,извоювал си е призванието САМ!
9
7
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
--Абе човекът е искал и ние българите да имаме малко гордост- Че все пак сме в Холивуд- Да ни вдъхне кураж - това е неговото извинение за неговото емигрантство - виждайки как родината му умира културно интелектуално и всякак- ТОВА Е ЕДНО ИЗВИНЕНИЕ ЗА БЯГСТВОТО МУ ОТ БЪЛГАРИЯ !ТОЙ ЧУВСТВА ВИНА !!
8
5
 
18
 
! Отговори
Просвета Културкова преди 5 години
Преди Оскарите "Митко" каза: Най-страшното в момента в Америка е да си бял мъж, виновен си за всичко!Така е в Америка, а как е в България:.../моля коментирайте/
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8Оскарите не са награди за извеестност. Оскарите се дават на филми, които оскар академията е сметнала за добри.Така, че често блокбъстърите губят в категорията най-добър филм въпреки че са известни
6
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе поне да мязаше малко на бай *** и да се забележи..пък то неизвестен ...мушморок!А тука истерично ни го тикаха в очите като голяям носител на Оскар!А там едва ли някой го е чувал изобщо!
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Просто българите се радваме на успехите на други българи в развлекателната индустрия понеже тези успехи са малко.Същото беше преди години когато Захари Бахаров участва в игра на тронове. Участваше за няколко минути но цялата страна му се радваше.
4
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е че българите почти неучастват във филми. Така, че трябва да се гордеем с Димитър.
3
6
 
50
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Какъв режисьор е този Красимир Иванов? Защо давате трибуна на този мъничък човек да коментира изявата на Българина Димитър Маринов??? Аман от дребни душици, коментиращи успели хора!!!
2
4
 
45
 
! Отговори
Чикън преди 5 години
Балканската злоба няма как да подмине такъв успех.
1
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е това е българската злоба! Толкова грозно! Успеха си е само негов, но чест му прави да покаже българския флаг.