Книги за смет разменяме в неделя

Инициативата ще се проведе на площад "Славейков"
Обновена: 18 апр 2013 15:10 | 18 апр 2013 15:10,
5
Книги за смет разменяме в неделя
Инициативата ще се проведе на площад "Славейков"

Книга срещу килограм пластмаса ще се подарява в неделя 21 април на столичния площад "Славейков", съобщиха от фондацията Credo Bonum.

Кампанията ще е от 10.00 до 14.00 часа. Желаещите да се включат ще получават талон срещу върнатите пластмасови отпадъци и с него ще могат да вземат своята безплатна хартиена или електронна книга от книжарницата "Orange" на ул. "Граф Игнатиев" 18.

Предварително са подбрани 35 заглавия. Талонът е валиден до 15.00 часа в рамките на същия ден и няма да може да се използва по-късно.

Всеки предал два или повече килограма, ще получи и втори талон. Трети талон няма да се предоставя, независимо от обема на предадените отпадъци, уточняват организаторите. Ограничението се поставя, за да могат повече хора да получат безплатна книга.

За събирането на отпадъците на площада ще бъдат поставени жълти контейнери за разделно изхвърляне на пластмасовата смет. Задължително е отпадъците да са изпразнени от съдържанието им и смачкани, ако е възможно, за да заемат по-малко място.

Няма да се приемат отпадъци като блистери от лекарства, туби от масла и други вредни вещества, домакински електроуреди, CD, DVD и аудио касети и авточасти.

Организаторите посочват, че подходящи за предаване са пластмасови бутилки от вода, безалкохолни напитки, олио или бира, кофички от кисело мляко и пластмасови бутилки от прясно мляко, туби и шишета от козметика и санитарни продукти, пластмасови чаши и тарелки, найлонови торбички, стреч фолио или опаковъчно фолио и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Софиякнигипластмаса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
ася преди 11 години
много хубава идея.коплименти на оранизаторите.няма значение какви книги дават.по важно е че ше научат да четат някои и ще се поизчисти бг от ***.че толкова малка страна,а пък толкова мърсотия гледаш навсякъде.браво
3
2
 
1
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 11 години
Verno li ? Kakvo ima v knigata da ne bi da e upytvane kak da popylnim pravilno bulitina ili neshto imitirano ot BNB? Na pe4elivshite 4estito!
2
0
 
7
 
! Отговори
служител преди 11 години
ами няма заглавия все още, но наистина ли е важно коя е книгата или да направим малко добро като изхвърлим малко пластмаса и като изненада да имаме книга ;)
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудна инициатива, но нямаше ли да е по-добре да нахвърляте и подбраните заглавия, или поне част от тях?