Кои са "Предателите на Левски"

Излиза книга за Апостола, дело на Росен Янков
28 фев 2014 11:56, Петя Славова
7
Кои са "Предателите на Левски"
Снимка: Издателство "Труд"

Нова книга за Васил Левски излиза по повод честването от годишнината от обесването на Апостола. В книгата има неизвестни до този момент факти от живота му и се казва „Предателите на Левски”.

Книгата е дело на журналиста Росен Янков, който дълги години изследва Левски и има публикувана не една статия, посветена на него. По-важното е, че изданието поставя акцент върху последните месеци от живота на Апостола и анализира премеждията му, именно, през този период.

Най-голямо внимание е отделено на последните часове преди залавянето му на 27 декември 1872 г. 62 дни преди тази дата, на 26 октомври, е извършено първото предателство на Апостола, което е документирано черно на бяло. Но той е предаван още десетки пъти – в ареста, пред съда и дори под бесилото.

Авторът обаче не се ограничава само с историята за предаването на Левски. Той разсъждава и за предателските нагласи на хората като цяло.

Освен, че поднесената информация е изключително любопитна, трябва да споменем и това, че книгата е написана много увлекателно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
bg преди 10 години
Ot edna svoja prijatelka razbrah,che Deljan Peevski zabranil knigata da se prodava po lavkite! Ne moje da se nameri nikyde!
5
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП, ДПС И АТАКА!
4
4
 
0
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Razberete kak e umryal i Botev i shte vi nastruhnat kosite.Shte razbrete za gostopriemstvoto na bg ovchar koito e zaklal Botev dokato spi......
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 187Колко си жалък
2
10
 
3
 
! Отговори
баба гуцкя преди 10 години
Ха-ха!Кои?Правилния въпрос е кои не са предали Левски?1876 въстават около 40-50000 негови последователи или под 2% от тогавашното бългърско население.В нито един голям град въстание не избухва.В сравнение с въстанията в Гърция,Сърбия и Босна нашето е смешно.Голата истина е че на повечето нашенци им е било рахат в Османската империя както и през комунизма.Освобождението 1878 и 10.11.1989 са в резултат на външни фактори и българския народ няма никаква роля в тях. До тук с патриортарсвото ни.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То е ясно отдавна и без книги, че предателите на Левски са един куп ***, наричащи се хора. А и все пак не трябва да се забравя, че човека се е жертвал за българския народ...а не за финландския...примерно (и както е трябвало)!