В Турция влиза в сила нова забрана за излизане през уикенда

Тя ще важи за 15 области в страната
5 юни 2020 09:10, Ния Христова
8
В Турция влиза в сила нова забрана за излизане през уикенда
Снимка: БГНЕС
В Турция влиза в сила нова забрана за излизане от домовете за събота и неделя. Това обяви изненадващо турското вътрешно министерство, съобщава БНР. Забраната ще важи за 15 области в страната, включително и в трите най-големи града - Истанбул, Анкара и Измир.
 
Ограничението влиза в сила в полунощ в петък срещу събота и ще трае до полунощ в неделя срещу понеделник.
 
До 23 часа в петък ще могат да работят магазините за хранителни стоки, за плодове и зеленчуци, бакалиите и месарниците, както и между 10 и 17 часа в събота. Ресторантите и пекарните ще предлагат доставки на храна по домовете.
 
В сряда по време на пресконференция здравният министър Фахреттин Коджа обяви, че научният съвет към здравното министерство не е предложил ново въвеждане на забраната за излизане на улицата.
 
Първата подобна забрана за излизане от домовете през уикенда беше издадена няколко часа преди уикенда на 11-12 април и предизвика струпване на големи групи хора, които се запасяваха с продукти в последния момент.
 
Първоначално забраната беше въведена във всички 30 големи общини в Турция, които са население над 750 000 души, както и в град Зонгулдак, където заради въгледобивните мини и ТЕЦ-овете броят на белодробни заболявания е висок, но забраната постепенно отпадна за някои области.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
puzzel преди 3 години
le figaro има статия :Quand les militaires envisageaient le risque de pandémie, където разказват за доклад на ЦРУ от 2008 описващ пандемия с източник град с гъсто население в Азия. Плана нещо не е сработил както трябва , или и китайците са знаели за него :)
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въздухът ще се прочисти без спарени шаалварки да се разкарват с чаршафи по брадатите глави.
4
5
 
9
 
! Отговори
one преди 3 години
А някои от нашите туроператори вече тръгнаха на екскурзии към Турция.Интересно откъде ли ще влязат в страната и какви ли "смелчаци" ще тръгнат с тях????????
3
0
 
5
 
! Отговори
Бръм преди 3 години
То при нас може да е по скъпо, ама за Рамазана и Курбан байрамът знаеш ли колко идват от Турция да си видят..... роднините ....
2
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Много им е слаба лирата и затова ходят. Преди дудук струваше 20 лева. Сега е 5 лева. При нас са по скъпи. А ние сме музикални.
1
5
 
5
 
! Отговори
Бръм преди 3 години
Интересува те, защото Кърджали и околността масово отскачат до Турция на пазар, както и обратно ......