Нощните заведения продължават да търпят загуби

Причината - изискванията за по-строги мерки за дистанция
36

Нощните заведения продължават да търпят загуби заради намаления капацитет, с който работят, и изискванията за по-строги мерки за дистанция и хигиена.

Тодор е собственик на един от най-големите нощни клубове у нас. Споделя, че след 3 месеца пауза, заради пандемията от Ковид-19 в момента заведението му работи с намален капацитет, което се отразява на бизнеса му.

"Както всеки друг бизнес в тази ситуация, изключително ни е трудно, тъй като основният лек срещу този коронавирус в момента е социалната дистанция, а ние основно предлагаме социална услуга", казва той пред Bulgaria ON AIR.

Тодор смята, че между бранша и държавата има диалог, но въпреки това не могат да се възползват напълно от всички облекчения. Според него негативно на работата на клуба се отразява и фактът, че нощните заведения са определяни като места с висок риск от заразяване с Ковид-19, въпреки че те далеч не са единствените подобни места, където не се спазва дистанция.

"Инспекторите при проверките констатираха, че нощните заведения много малко хора ги посещават. Като цяло повечето хора са в летните градини и дискотеки. Протестите полицията ги контролира, ние няма как да контролираме всеки един човек както прави, трябва да има самосъзнание от страна на хората", коментира д-р Маргарита Николова от РЗИ.

Освен всички мерки за дезинфекция в момента в заведението се допуска по 1 човек на кв.м. спрямо площта на търговския обект, а масите са разположение на разстояние от метър и половина една от друга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СпокоАко дойдат пак БСП на власт, ще търпим загуби всички
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много бизнеси са фалирали с годините.Например ковачите. Вече не подковават коне.Ами хората, които са запалвали уличните фенери, как са се чувствали, когато е било въведено електрическото осветление?Сега - пандемия.Да си измислят други занимания
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви мерки е. Тука всички сте много отворени зад клавиатурата ама иначе като влезете в тия заведения строго им спазвате правилата и гледате като телета ако някой случайно влезе и не ги спазва. Вие всички сте срам за България
31
2
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 24 преди 3 години
Защо си анонимен бе мишок. Не отправяй закани на "теко ти" защото може да ти откъсне топките. Тогава ще те питам кон боб яде ли !
30
0
 
23
 
! Отговори
Да фалират! преди 3 години
Има,както Бюра по-труда,където да се регистрират,така и ниви, и лозя по-селата,където да копаят!Да,вярно е,че на село,на слънце,пек и жега по-полето,не е като на тъмно,хладно,доходно и приятно,като в мазето,където е бирхалето,НО това е животът-Виенско колело-днес си тука,горе на върха,утре си там, долу в пропастта!?!
29
0
 
25
 
! Отговори
А преди 3 години
Това е икономиката, много бизнеси през годините стават излишни и спират да функционират поради някакви причини, в този случай - пандемия. Не можеш да задължиш хората да ползват дадена услуга. И други бизнеси през годините са отпадали и от много търсени са ставали почти ненужни. Не може държавата постоянно да крепи със субсидии някои бизнеси, за да си бъде всичко както преди. Просто туристическият и ресторантьорският бизнес трябва да се приспособят, а който не може ще фалира и това е...
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хитрата сврака- с двата крака.Понеже работеха само сива икономика, сега няма евросубсидии.Логично.
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как ще докажат тия загуби, като те не издават касови бележки
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкият.Понеже издава касови бележки непрекъснато,..Ще преустрои бизнеса си.Няма срамно и да работи за други хора
25
4
 
19
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Абе, що се правите, че не разбирате ? В нощни заведения не може да се спазва социална дистанция или други мерки. Самото естество на тези места противоречи на противоепидемични мерки. Същото е с дискотеки и футболни мачове. Пуснете там, който иска да ходи и да си носи отговорност.
24
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради измисления ви вирус, хиляди хора търпят загуби, а някои дори останаха без работа. Дъртациии никога няма да ви го простим! Ако пак ни затворите есента, да не можем да работим, вируса ще ви бъде най-малкия проблем.
23
6
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До АнонименДа разбирам, че за теб има значение как се избиват комплексите - дали с или без алкохол :D
22
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са места за хора, които не могат да избият комплексите без алкохол..
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1 кв.м на човек е наредбата за заведенията на закрито и тоя реве.Колко иска да набута вътре?
20
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да фалират. Свърталища на наркомани. Никога не са били от светлата страна на икономиката. Не могат да докажат доходи и няма как да претендират за държавна подкрепа. Европейските държави започват да затварят границите си за българи понеже виждат, че тук няма и помен от противоепидемични мерки.
19
1
 
25
 
! Отговори
aaa преди 3 години
Съседа имаше къща за гости в едно село. Отделно ресторант с басейн. Къщата за гости я продаде, ресторанта фалира, не може да си плаща кредита и май ще му вземат и апартамента. Та така, скоро ще стане масово това, няма как.
18
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли достойни и смели мангъри да спасят нощните заведения?
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквам,ромовете да посетят нощните заведения в сл.бряг,тая година са много в града ,повече от чужденците са )
16
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тулупа от Банкя унищожи целият бизнес в Бг. Според мен,нарочно ....с измисления му вирус.
15
0
 
27
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Корупцията е лоша. Ако се говори срещу правителството е вярно. Обаче, ако някой журналист оплаква собственик на нощно заведение, разсадник на вирус и дрога, той не е корумпиран, демек го прави за черни очи. Нали, Ками?Ама трий, че истината боли, че и бърка в джоба.