3000 души под карантина на кораб край Сингапур заради COVID-19

Круизът е трябвало да продължи четири дни
9 дек 2020 22:42, Елка Василева
6
3000 души под карантина на кораб край Сингапур заради COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Пътниците и екипажът на круизен кораб са под карантина на борда му край бреговете на Сингапур, след като 83-годишен пасажер бе диагностициран с коронавирус.

На борда на кораба Quantum of the Seas има 1680 пътници и 1148 души екипаж. Круизът е трябвало да продължи четири дни. Пътуването е започнало от Сингапур и е трябвало да приключи пак там, но на третия ден била открита заразата.

Всички пътници и членове на екипажа, които са били в контакт със заразения, са идентифицирани. Всички са били тествани и са дали отрицателен резултат на тестовете. Сега ще бъдат тествани и останалите пътници, за да могат да напуснат кораба.

Още по темата
След няколко месеца прекъсване на круизните плавания заради коронавируса миналия месец те бяха възобновени в Сингапур. Става дума за така наречените "круизи за никъде", при които пътуването започва в Сингапур и свършва пак там и които продължават няколко дни.

Организаторът на круизните плавания - компанията оператор Royal Caribbean, въведе строги мерки, за да не допусне зараза на борда.

Пътниците и членовете на екипажа трябваше да се тестват, преди да се качат на борда. Правеха се и честни дезинфекции на плавателния съд.

Случилото се с круизния кораб е нов тежък удар за туристическия сектор на Сингапур, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 3 години
вътре в кораба се засичат включени Black deaht plus Covid generators and activators..Охраната веднага да ги открие и неутрализира..Подобни много по слабо мощни бяха засечени и при предишни инциденти с блокирани заради COVID sabotages кораби ...Вижда се ясно обемно обсебващо облъчване около целия кораб отдясно ..Ползва се ново мощно дигитално холограпно видео терористични пресканиращо оръжие...Експерти по снимките да засекат кой точно облъчва и от къде кораба с цел убииство на всички вътре
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
83 годишен тръгнал на круиз...
2
1
 
3
 
! Отговори
Круизър преди 3 години
Те всички гости са били от Сингапур, така че не се вълнувай ....
1
4
 
9
 
! Отговори
да стоят преди 3 години
Тия съвсем са изтрещели - круиз по време на чума! Такава простотия само в богаташките държави я има. Мислеха си, че през юли всичко е свършило. Даже и круизиси правят. Идиотщина! Да стоят сега там, сингапурците са умни, няма да ги допуснат да припарят в страната и да допуснат нова зараза!