182 са новите случаи на коронавирус, в шест области - без нови заразени

Хоспитализирани са 805 души, 78 са в интензивно отделение
Обновена: 1 авг 2021 10:15 | 1 авг 2021 06:30, Анисия Иванова
96
182 са новите случаи на коронавирус, в шест области  - без нови заразени
Снимка: БГНЕС

182 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие при направени 12 876 теста.  Положителните проби остават под процент и половина - 1,41% от всички изследвани, показват данните на Единния информационен портал към полунощ.

С това общият брой на заразените от началото на епидемията достигна 425 054. 18 213 от тях са починали, включително 2 за последното денонощие.

45 са откритите новозаразени в столицата, следват Бургас с 34 и Варна с 24 нови случая. В шест области - Кюстендил, Монтана, Кърджали, Разград, Смолян и Силистра, не са открити нови заразени.

Излекуваните са общо 398 545, от които 9 за последните 24 часа. Активните случаи са 8 296. Хоспитализирани са 805, от които 78 - в интензивно отделение.

Общо в страната са поставени 2 028 136 дози от ваксина срещу коронавируса, включително 3 193 за последното денонощие. Общо 999 878 души са със завършен ваксинационен цикъл.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
0
 
! Отговори
Ахам преди 2 години
Щото те ваксинираните грам участие нямат в мутациите на вируса.Никой не знае кой ваксиниран с какъв имунен отговор се сдобива.Завихрила се е една финансова схема, дето хем вируса ще е една крачка напред, хем ваксини ще го догонват всяка година, а Пфайзер и сие ще залагат едни 59% чиста печалба всяка година.
83
3
 
2
 
! Отговори
Бога ми преди 2 години
Няма ваксини, няма антибиотици! Спасението е чиста храна, природни лекове и народна медицина. Чували ли сте за колоидно сребро? Kитайците имат сумати научни експерименти със сребърни наночастици и доказват, че се елиминират всички познати коронавируси с него. Не очаквайте СЗО и биг фарма някога да признаят този цяр, тъй като в бизнеса с ваксини има много кеш$. За повече инфо вижте този сайт - https://srebro.ddns.net Научни изследвания за ковида тук - https://srebro.ddns.net/?p=524
82
0
 
1
 
! Отговори
До Е, па ... преди 2 години
Два милиона дози ваксини не означава два милиона ваксинирани. Ваксинираните са около милион и сто
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така наречения тест PCR дава до 3% грешка, но е най-точния метод.Докато има тестове, ще има и положителни.
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 77 те достатъчно са отворени широко границите , само британските и холандските туристи спираме . Всичко друго се приема с отворени обятия, дори да идва от най-червените зони . В момента 99% от хората не спазват нищо . Така че може наистина да се преболедува от младите и да имаме късната есен значителна бройка от преболедували без особени поражения
79
1
 
0
 
! Отговори
, преди 2 години
правят се по 10хил бързи теста и 100 имат антитела, така че 1% е достатъчно представителна извадка,
78
0
 
3
 
! Отговори
До 79 Някой си .. преди 2 години
Добре е да не слушаш само какво ти казват по телевизията, а да съпоставяш наличните факти и да си правиш изводи. Ако напишеш тук това, което следва от съпоставянето им, ще получиш много минуси и може би нито един плюс.
77
2
 
5
 
! Отговори
До 79 Някой си преди 2 години
Има разбира се заразили се с вируса, които не са се регистрирали, но досега никой не е изследвал колко са, а това може да се направи. На практика всеки вади някакво число без да се обоснове откъде го е изкопал - два милиона, три милиона, шест милиона, десет милиона при 6,9 милиона население и т.н. Съдейки по надвишенат смъртност в България, която е 2-3 пъти по-голяма от регистрираните като починали от Ковид-19, може би и заразилите се са 2-3 пъти повече от официалния им брой.
76
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имунната ни система и без друго изнемогва да се справи с отровите с които я блъскаме, та и ваксина и липсва. А най-жалкото е, че лекари горещо препоръчват. Продали са си душите.
75
1
 
8
 
! Отговори
До 79 Някой си преди 2 години
Дозите са над два милиона, а ваксинираните са много по-малко. Около 60 хиляди са с еднодозовата ваксина на Янсен. Около 940 хиляди са с две дози от останалите три ваксини и около 50 хиляди са само с първата им доза на тези три двудозови ваксини. За да сработи напълно ваксината трябва да са минали 14 дни след втората доза за Модерна и Пфайзер. За АстраЗенека май беше един месец. За Янсен не знам. Ефективност 95% за Пфайзер иМодерна, за АстраЗенека 80%, за Янсен не знам, вероятно около 70-80%.
74
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Бога, братя, ваксинирайте се!
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив, носят. Даже в селската бакалия се удивих колко чинно си слагат маските и на носа,
72
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ходих във Враца,Силистра,Обзор,Благоевград и Добрич.Във всички изброени градове никой не спазва нищо от препоръките.Това е добре,за да може да има максимално заразени хора сега на лято.Това означава,че на есен ще има максимум по 1000 на ден.
71
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що да нося маска като няма пандемия? Да не съм луда в тая жега.. Я се разкарайте с тези лигавници.
70
3
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
До 68Някои от ваксините се правят само еднократно. Няма нужда от втора игла. Доза-човек. Освен това, как би разбрал дали някой е заразен, ако този някой няма никакви симптоми???? Ако знаеш колко много хора не са се изследвали, а са били болни. Те не са в отчета. Така че, почти половината хора тук със сигурност са защитени, повярвай. Е, това няма да ти го кажат по телевизията
69
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В малките градове никой не носи маска,само в София,Пловдив,Варна и Бургас носят маски и спазват дистанция.А в хотелите по морето все едно никога не е имало вирус.Това ще помогне за есента.
68
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега трябва да отворят границите и да не се спазва нищо,за да може да се заразят максимално брой хора,защото лятото вируса протича по-леко.А на есен че са по-малко понеже повечето от хората ще са ваксинирани и ще са имали контакт с вируса.
67
3
 
5
 
! Отговори
Язе преди 2 години
Алоожу, джурналята, що не пишите,че има спад на заразените???! Оня ден при рекорден брой тестове естествено излязоха и най-много положителни. Днес са по-малко - значи има спад ;)
66
8
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
как да ти повярвам на милионите, когато от най-близките ми роднини никой не го изкара, а от всички, за които знам, около 6% го изкараха -----////---- Кое тогава му е заразното?
65
1
 
5
 
! Отговори
До 69 преди 2 години
Пише се често за всяко заразно заболяване, когато се налага, а за останалите от време на време. Нещо си се объркал.