Отстраняват неваксинираните от работа в старчески домове в Гърция

Същото ще важи от 1 септември за неимунизираните медици
17 авг 2021 13:48, Елка Василева
54
Отстраняват неваксинираните от работа в старчески домове в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция вече отстраняват от работа неваксинираните служители в домовете за възрастни хора. Същата процедура ще важи от 1 септември за неимунизираните медици.

За първи път Гърция прилага мярка - отстраняване от работа за неваксинирани. Съгласно приет от парламента закон всички работещи в домове за възрастни хора, както и за лица със специални грижи трябва да са напълно ваксинирани, предаде БНР.

Още по темата

Министерството на труда допусна до сряда работещите, които не са имунизирани, да представят причината за отказа си. В противен случай излизат в неплатен отпуск до края на пандемията.

От синдикатите съобщават, че 8300 са неваксинираните служители в социалните и здравни домове в страната.

Във Волос, Родос и Крит от вчера отстраняват в тези домове работещите, които не желаят да се имунизират.

Проблем пред работодателите е и да се намерят специалисти, които да ги заместят.

Глобата при наемане на неваксинирани служители е 200 000 евро и отнемане на лиценза.

Строгото прилагане на закона се възприема и като напомняне към медиците, които трябва да се имунизират до 1 септември.

 


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Към 15 август 514 израелци са хоспитализирани с тежък или критичен COVID-19, което е увеличение с 31% спрямо само 4 дни по-рано. От 514, 59% са напълно ваксинирани. От ваксинираните 87% са били на 60 или повече години. Има толкова много пробивни инфекции, че те доминират и повечето хоспитализирани пациенти всъщност са ваксинирани, казва Ури Шалит, консултант на правителството по въпросите на Ковид 19.
42
0
 
4
 
! Отговори
... преди 1 месец
И после кво прайм като няма кой да бачка.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"В Гърция сега умират около 0,7% от новозаразените, а в България около 4%, В Гърция ваксинираните са 52%, а в България са 15%."---------------- ------------------ ------------------------- В Гърция и ПРЕДИ ваксината (миналата година) умираха горе-долу такъв процент от новозаразените, в България - също. И това няма нищо общо с ваксинирани - неваксинирани. А с качество на живот и адекватност и ниво на здравната система.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно как със истинските ваксини термина беше "имунизиран" сега е "ваксиниран"
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Могат спокойно да напускат, няма да е свършила и зимата и тая държава ще е спряла да съществува, с цялата и *** банда по върховете. Същото важи и за тукашната нКочинка, часовника им тикитака, форсмажорните събития ще ги пометат и нищо няма да могат да направят
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксинирания комшия си отиде от Ковид, един месец след ваксина. Та ваксината пази. Няма умрели боднат уж. Още са лакоми за ковид премии, а след това ще получават бонуси да пишат боднатите умрели от придружаващи заболявания, за да не обидят модерния биопродукт.
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами да останат без персонал. В Англия медиците нахвърляха оставки при подобни опити за изнудване и правителството даде на заден, но това го правят силните свободолюбиви нации, не стадата. Южна Европа е овчедушна.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами явно и възрастни няма да има. Бодна ли са ги. Ще пестят от пенсии управляващите.
35
18
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 месец
Така е в Европа,а не в Българистан!
34
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксиниран или не, все тая. Вируса пак може да се пренася, а плюса е за ваксинирания, че го кара по-леко или го преборва за няколко дни. По-скоро, чести тестове преди влизане на работа и защитно облекло за работещите, че влезе ли в един такъв дом вируса голяма част от старците ще си заминат.
33
0
 
24
 
! Отговори
славянин преди 1 месец
''Министерството на труда допусна до сряда работещите, които не са имунизирани, да представят причината за отказа си''!Ако съм на мястото на тези служители, моите причини за отказа да се набода с ''еликсирите'' ще бъдат следните: първо - не желая да бъда опитно животно, върху което да тестват БЕЗПЛАТНО експериментални отрови; второ - като ваксиниран пак ще продължавам да съм носител и разпространител на вируса, с което по-никакъв начин няма да съм по-безопасен за околните от неваксинираните!
32
0
 
24
 
! Отговори
славянин преди 1 месец
Знаете ли как ще свърши това мероприятиел след някой друг месец!? Ще отменят законо и ще се молят на освободените да се върнат на работа и то с увеличени заплати! Учителят Петър Дънов е казал че най-вредната работа за здравето на човек е да e заобиколен и да се занимава със стари и болни хора, които говорят само за болести!
31
1
 
19
 
! Отговори
славянин преди 1 месец
''Проблем пред работодателите е и да се намерят специалисти, които да ги заместят.''Така е, проблем е, и този проблем няма да го разрешат и работодателите ще трябва да поемат работата на всичките си освободени служители!
30
1
 
23
 
! Отговори
славянин преди 1 месец
Предполагам, че този закон противоречи на гръцката Конституция и в такъв случай може всички освободени неваксинирани служители могат да водят съдебни дела за противоконституционността му и за освобождаването им от работа!?
29
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никога лекарство не е било отхвърляно така категорично от медицински лица по цял свят като тези ваксини!!!!!Как да се не замисли човек какво става и кой го предизвиква.
28
1
 
8
 
! Отговори
Демокрация преди 1 месец
У нас всичко пристига с известно закъснение, но задължително пристига.
27
1
 
7
 
! Отговори
Вуте преди 1 месец
зор па да работим у старчески дом у Гърция!
26
2
 
17
 
! Отговори
Демокрация преди 1 месец
В Испания още през февруари ваксинираха всички, работещи в старчески домове. Ваксинираха дори и преболедувалите.В Испания вече освобождават дългогодишни служители, които не са ваксинирани, под претекст, че не спазват Ковид мерките.
25
2
 
23
 
! Отговори
славянин преди 1 месец
''Отлично'', сега ваксинаторите да заемат работните им места в болниците и старческите домове!
24
4
 
24
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
скоро и тук, чакаме само европа да ни скръцне със зъби и козируваме.