Не се планира поставянето на трета доза ваксина у нас

От здравното министерство са изпратили запитване до ЕМА по темата
27 авг 2021 22:37,
41
Не се планира поставянето на трета доза ваксина у нас
Снимка: БГНЕС

Към момента не се планира старт на поставянето на трета доза от ваксината срещу коронавирус в България, заяви здравният министър Стойчо Кацаров.

От министерството са изпратили запитване към Европейската агенция по лекарствата по темата.

"Те ни отговориха, че за момента нямат решение. Те са регулаторният орган, придържаме се към правилата. Самата Световна здравна организация също не препоръчва поставянето на такава доза”, поясни д-р Кацаров, цитиран от БНР.

Още по темата
А директорът на ДКЦ-12 д-р Васил Василев посочи, че се увеличава броя на пациентите с коронавирус.

“Увеличава се броят на положителните случаи с Covid-19, но констатациите и на нашите колеги са, че на този етап случаите не са толкова тежки колкото бяха при предишните вълни", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
0
 
! Отговори
ВАКСИНА преди 2 години
КАЦАРОФ Е АНТИ БЪЛГАРИН !!!--ИСКАМЕ СИ БОЙКО БОРИСОВ В ПРАВ ТЕКСТ!!!!! СКА..ПАНИ НЕКАДЪРНИЦИ!!!!
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква трета доза, като нормалнине и по една доза няма да сложат. Няколко изкукавели фанатици могат и десетина да си сложат, ама те бройка не правят и комисионните ще са ниски.
31
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вместо да пуснеш коридори тези които искат трета игла да се ваксинират ти продаваш ваксините на Косово.антиваксер такъв.Борисов вкара ваксините. а ти ги продаваш
30
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да, вместо желаещите българи да се ваксинират/първа, втора или трета ваксина/ кацаров ще продаде ваксините, които купи Борисов...а,парите ще потънат в неговия и на радев джобове. Тези от временното на радев са като скакалци, за два месеца спряха и ограбиха всичко.
29
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да има яснота. Надявам се скоро да има възможност за трета ваксина бустер. За тези които желаят искат да се се ваксинират с такава. Политиката настрана. Това е жизнено важно!
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онзи ден имаше статия, че България е готова да поставя 3-та доза, днес това. Ето още една основателна причина да не се ваксинирам-противоречивата информация. Един ден едно, на следващия тъкмо наобратно.
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над 83 процента една доза не искат, а тая фурнаджийска лопата за трета говори.
26
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
искам си дебелият ботоксов министър от Герб.поне при него успях да се ваксинирам.искам3-та ваксина от февруари до сега антителата ми са паднали.Долу Кацаров неграмонтика.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя защо не аземе да направи един суицид???
24
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каца ли си, буре ли не зная... Само зная, че няма да си сложа ни 4та, нито 3та, нито 2ра, нито 1ва. Оки до ?
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тези които пътуваме какво правим със сертификатите? Те са валидни до 180 дни след поставена последна ваксина? Ще се удължат ли?
22
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕМА не е взела становище, а СЗО не одобрява, защото няма достатъчно ваксини за по-бедните страни. Ние нямаме такъв проблем, даже имаме излишъци. Поредния саботаж на анти-ваксъра Кацаров: използва съвсем различните аргументи на СЗО от тези, които са у нас, за да не позволи допълнителна ваксинация ЗА ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ. Мога да си представя, ако тия престъпни русофили бяха на власт когато трябваше да договаряме ваксини: щеше да има недостиг, а те щяха да се оправдават, че и други страни са така.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каца, какви ги разправяш бре, колко алкохол си боцна.
20
6
 
4
 
! Отговори
Цара преди 2 години
Валери симеонов е наи големия мошенник в българия.открадна сума пари бурката сега набива месо и гледа телевизия и се самозадоволява сам.само това му остана .
19
4
 
3
 
! Отговори
Ванга+валери преди 2 години
Онзи обущар *** Валери симеонов с наднормено тегло и мозък на ***.къде се скри открадна парите за оградата на границата.поне ще го заппмня че спря музиката по морето след 10 часа.хомосексуалист.тия *** кога ще поемат отговорност а не само да ядът диня със сирене и да изпускат газове.представям си валери като се е наял как мирише на цветя.
18
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия къде не планирате първа си вземете по един вибратор и се забавляваи те.ще го разберете по трудния начин като нямате акъл.*** човек и силен вятър няма кои да ги стигне.а след месец се очаква и Н5 Н1.Яжте сланина с картофи и пиите ракия и гонете швеицария.не може да изискаш нещо повече от хора къде толкова си могат.
17
4
 
1
 
! Отговори
Аз ям преди 2 години
Се сте свикнали някои да ви оправя българи да ви дава да ви издържа да ви дарява помощи се се оплаквате.трябва да се борите с живота и да сте отдадени и целеустремени.стига с тия китаици руснаци американци.трябва дави изземат имотите и да ви опразнат банковите сметки и да ви пуснат като кучета на улицата да се оправя кои как знае.управляват ни мародери и измамници а българия е застрашена от воина и изчезване а вия гледате телевизия и си играете на игри.
16
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацко, нормалните хора и първа не планираме. Само за твоя информация - да си знаеш, че няма как да направиш процентите ваксинационно покритие, за да се отчетеш на господарите си.
15
4
 
6
 
! Отговори
Бени преди 2 години
До 18.неси прав има болни хора и починали почитаи прахта им.на вън никои не те кара да носиш маска.мисли малко преди да кажеш нещо.а не просто да си проветряваш плювалника.защото утре може да умре маикати или женати или пък бащати.
14
11
 
2
 
! Отговори
Победители преди 2 години
Българи вас трябва да ви подложат на глад и мизерия и инфлация да ви доиде акъла и да де оправите един път за винаги.като прегладувате някоя година ще станере хпра и ще разбирате коо ви лъже и е измамник и кои ви желае доброто.или ще се затрие тази държава и ще одцелее.средно положение няма.няма за кога да се криете като мишки в ъгъла и да треперите трябва да се борите за правата си .един живот живеем няма да живеем до 100 .този живот не е за *** и здуханяци.