Тестват влизащите в Гърция българи без сертификат за ваксинация

Мярката важи за още 15 държави
27 авг 2021 21:22,
16
Тестват влизащите в Гърция българи без сертификат за ваксинация
Снимка: Pixabay

Влизащите в Гърция от България ще бъдат задължително тествани за COVID-19, ако пътуват само с отрицателен PCR тест и нямат сертификат за ваксинация или сертификат за прекарано заболяване. Задължителното тестване за влизане в Гърция е валидно за 16 държави, включително България, а единствено отрицателният резултат от този тест ще бъде условие за влизане в Гърция, информира балканската редакция на Радио „Свободна Европа“.

Допълнителната мярка е включена в новото решение на гръцкото правителство, като мярката е публикувана в гръцкия „Държавен вестник“ и е валидна от 6 часа в петък.

Още по темата
По отношение на необходимите документи за влизане в Гърция, които са свързани с COVID-19, няма промени и точно както през последните три месеца, пътуването до съседната държава изисква ваксинационен сертификат или отрицателен PCR / бърз тест или потвърждение на прекаран COVID-19, заедно с попълнена PLF форма (електронен формуляр, указващ мястото на пребиваване на чуждестранните граждани на територията на Република Гърция).

Пътниците, идващи в Гърция от: Египет, Албания, Аржентина, Северна Македония, България, Бразилия, Грузия, Куба, Обединените арабски емирства, Индия, Китай, Либия, Мароко, Пакистан, Русия и Турция, ще трябва да бъдат тествани при влизане в Гърция.

Задължителното изследване не се прилага за пътуващи, които имат валиден ваксинален сертификат и са минали 14 дни след втората доза или потвърждение за прекарана коронавирусна инфекция през последните шест месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Diskriminaciqta stana nachin na jivot.Jivotoopasna stana daje, da vi pikam na ES i nesvobodite mu.
11
3
 
4
 
! Отговори
Орлин Соколов преди 2 години
Да знаете че гърците са много наплашени.по цял ден по телевизиите им бълват страх и стрес,и хората не издържат на тормоза и се хвърлят от балконите и върху ЖП линиите.Като пуснеш греекТВ-то,от сутринта до вечерта се предава на живо всички сакатлъци,убийства,самоубийства,атентати,а в антракта споровете в парламента.Хората не издържат на това ниво на медиен стрес.Направо е ужас.Аз като ходя в Гърция,гледам да съм другата стая където няма телевизор.Направо са зомбирани гърците.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луди гърци...за връзване. Гърция е страна на сатаниста Мицотакис...няма оправия
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърците знаят ***.ю какъв фалшификатор е. Затяга се примката около врата на ***.ю антиваксър навсякъде по света. Ще трябва да излиза Да живее в космоса с двама македонци
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кой нормален се кани да ходи в Гърция? Фашистите да си карат сами.
7
8
 
13
 
! Отговори
Антонио преди 2 години
Всички набоцкани сте много ядосани , че другите не искат да се боцкат и да спазват мал0умните мерки. Който го е страх да се набоде и да си слага г***щи на устата (и задължително да покриват носа) все ми е тая.
6
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите ги е страх и от игли, и от тестове, и от ваксини. Все подозират, че някой ще им вкара някаква отрова тайно ...ха ха ха Ще си кютат на село.
5
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че няма война... Антиваксърите ги е страх от една игла, а от kypшум вероятно ще се побъркат... Ха-ха-ха.
4
8
 
14
 
! Отговори
Пекло ви е слънцето преди 2 години
Имаше един бразилец си набил 5 игли и го хванали като искал да си бие шестата хахахахаха Ваксърчета, кво се плашите от вируса, нали сте защитени вече?
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, Ердо ще им пусне бежанците за награда.
2
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксъри уви, явно ще си мрeте в България
1
6
 
12
 
! Отговори
П Иванов преди 2 години
И бележка от профпредседателя !