Френският посланик: Здравният паспорт позволява много неща

България е благоприятен терен за инвестиции, смята Н.Пр. Флоранс Робин
19 окт 2021 10:14, Анисия Иванова
131

Европа е изправена пред предизвикателствата на коронакризата, икономическата криза и разширяването на ЕС в посока Западните Балкани. Посланикът на Франция – нейно превъзходителство Флоранс Робин, коментира тези и още теми в специално интервю за "България сутрин".

Отношенията Бъллгария и Франция

България и Франция са изградили заедно дълга и красива история. Това са "30 години рандеву с Франция" - приятелски отношения, които ще продължим да поддържаме, посочи посланик Робин.

Според нея двустранните ни отношения са силни в много области. Тя би желала да се засили сътрудничеството във винопроизводството.

"България е благоприятен терен за инвестиции. Много неща обаче може да бъдат подобрени в управлението на предприятията, за да имаме сигурна страна, която благоприятства чуждото инвестиране", каза френският посланик пред Bulgaria ON AIR.

COVID-19 и образованието

"Загрижената съм от тази ситуация, много млади хора бяха отдалечени от училище повече от година. Това ме притеснява не само заради обучението, но и заради психологическите щети. Отворените учебни заведения трябва да бъдат абсолютен приоритет - с мерки и ваксинация", заяви посланик Робин.

Запитана на какво се дължи слабият интерес към ваксините у нас, нейно превъзходителство отговори:

"Нашата колективна отговорност е да обясняваме още и още какво е ваксинацията. Това не е нещо, което сме открили миналата година. Това е открито още по времето на Пастьор. Не говорим достатъчно в тази посока, за да убеждаваме хората. 85% от французите са ваксинирани, това пази живота на нашите съграждани. Няма претоварване на болниците и няма хора, които не могат да бъдат лекувани."

Здравният паспорт

"Позволява да се пътува, да има спортни дейности, децата да ходят на училище, болниците да функционират нормално. Това е инструмент за свобода. Има демонстрации във Франция, но ако няма - Франция няма да е Франция. Това е израз на нашия постоянен революционен дух. Ваксинацията не е задължителна, но ако нямате ваксина - нямате достъп до много неща", каза още посланик Робин.

Тя определи някои от мерките в България като ефективни - спазване на дистанция и носене на маски. Подчерта, че цифрите на броя заболели у нас са драматични и е неизбежно мерките да стават по-строги.

Франция поема председателството на ЕС

"Имаме 3 големи приоритета - икономическото възстановяване, изграждането на силна Европа. Кризите, които трябва да преодолеем, показват, че Европа трябва да е по-автономна, да осигурява собствената си сигурност. На трето място - да се създаде чувство на европейска принадлежност около фундаменталните ценности на Европа. Нашата амбиция е всички страни да гледат в една посока", изтъкна посланик Робин.

Северна Македония и ЕС

"ЕС и Франция силно подкрепят европейската перспектива на тези страни (бел. ред. - от Западните Балкани). Много трудности още стоят по този път. За нас е важно да се преодолеят различията между България и РСМ от уважение един към друг", заяви събеседникът на Теодора Георгиева.

България и еврото

"Икономиката на България е стабилна и даде много гаранции, които ѝ позволяват да влезе в Еврозоната в близко бъдеще. Европейските власти продължават да искат известен брой допълнителни реформи по отношение на борбата с прането на пари, повече прозрачност и по-добро управление на предприятията", смята посланик Робин.

Тя се надява у нас да има стабилно правителство, което ще позволи на страната ни да се справи със сериозните кризи.

За финал на разговора нейно превъзходителство Флоранс Робин отбеляза, че много харесва операта в София, която по думите ѝ е малко бижу. Срещнала се е с много топли хора и се е влюбила в Родопите.

Вижте цялото интервю на Теодора Георгиева с Флоранс Робин по Bulgaria ON AIR


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ограничението било инструмент за свобода, ваксината не била задължителна, но ако я нямаш, нямаш достъп до нищо и т.н. Тоя пич чува ли се какво говори? Дали е пиян или 5Gто му нашепва?
119
0
 
10
 
! Отговори
Птичко Юрдеков преди 1 месец
Какво е това ,,здравен паспорт''? ?????? Искате ли да се обзаложим,че така наречения ,,здравен паспорт'' много скоро ще бъде инпрегниран точно там под кожата между палеца и показалеца,където са се татуирали номерата на затворниците във Бухенвалд,Освиенциум и всички останали фашистки концлагери на смърта,където са съществували с единствената цел,редуциране на населението.Да точно под татуирания номер.Всичко се повтаря,само където техническите средства са други.
118
1
 
5
 
! Отговори
ъп преди 1 месец
Eто какво предстои и тук ако направят вакси паспортите задължителни. Видеата са от Италия вчера. Съответно нито една българска медия не го е отразила. Всички постове в социалните медии изчезват като дим. https://dox.abv.bg/download?id=78fb3d0a5a# https://dox.abv.bg/download?id=3559b59cda# https://dox.abv.bg/download?id=3ca577ea58# ps. Разпространете, за да видят хората какво ни очаква, защото тия линкове едва ли ще изкарат много :)
117
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най- вече ваксинираните безпрепятствено да пренасят болестта и да разболяват другите.
116
0
 
24
 
! Отговори
гост преди 1 месец
Свободата не се подарява, за нея се воюва.
115
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 03.2020 всички се раждаха невинни и за да ги обвини някой, че са виновни за нещо, трябваха доказателства. Сега вече всички са виновни, докато не докажат, че са невинни (боцнати). "Всеки е невинен до доказване на противното." вече е в историята и много хора не само, че го одобряват, а дори искат и да го наложат в България, която по ирония на съдбата от една бивша СОЦ-държава, в момента е една от малкото страни все още борещи се за това да се защити свободата и правото на избор на хората!
114
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Писна ми от съвети на някакви посланици, -чки! Взима ли Франция съветите (е то са едни съвети!) от България? Стига са се месили във вътрешните работи на една малка но стара страна в Европа! Няма ли поне един свестен политик да им каже, ако искате помогнете и ние ще ви се отблагодарим, съветници имаме предостатъчно! Може единствен в това е Костадинов!
113
0
 
27
 
! Отговори
Lina преди 1 месец
Защо ли ни беше ЕУ? За какво? За да ни принудят да си изключим всички налични централи , защото така са казали! Защото ту.лупа разписвал , без да гледа , а сметките са за нас. За да дойде една тета и да ни каже - имате единствено едно право - да се ваксинирате, и тук няма преболедувал, непреболедувал. Инжекция! За да са нашите деца " на" сергията" , подходящи за осиновяване от хомодвойки, поради простата причина, че могат да им осигурят дрешки D&G. Дали ни трябва въобще? Референдум трябва!
112
2
 
22
 
! Отговори
Ржевски Неваксиниран преди 1 месец
Като човек живял в западна европа мога да ви кажа, че в западна европа няма такова нещо като свобода. Още от средните векове са горили жени билкарки на клада, преследвали са учени. Няма втора религия в Европа освен християнство, което контрастира дори с турската империя, където много религии са били разрешени. Това в което е добре западна европа е добрата опаковка, те могат едно робство да го опаковат в лъскавия целофан на свободата.
111
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правото да бъда човек го получавам в деня на своето раждане. За какви права ми говори тая другарка, или да я нарека фрау? Не ми трябва сертификат за да си купя хляб. Ако на нея и трябва, ще кажа само жалко за Великата френска революция. Напразно са си умряли хората тогава.
110
1
 
20
 
! Отговори
Demonaz преди 1 месец
И тази госпожа ли е изкарана от ЕСССР да ни дава тон в живота? Франция реално винаги е била против нас. Един художник навремето беше казал,че във Франция ще изчезна готската и галската кръв и ще се замени от други раси. Е като гледам май така и ще стане. Въпросната да ходи си гледа родината,а нас тръгнала да командва. Тези комунистически сертификати да си ги носи у тях.
109
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Френският посланик няма думата в суверенна и независима България. Уважаваме правото ви на глас. Но нищо повече. Сега вие уважете правото ни на избор и си затворете устата. Благодаря!
108
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да очакваме ли пратят папата?
107
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и Менгеле е правил мед. опити с хора, в името на общото благо.Само припомням.
106
0
 
10
 
! Отговори
Q преди 1 месец
Аз варвам принципа на непълнотата и неопределеността, затова не искам да ме сертифициране.
105
1
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Жълтата звезда - също...
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А то един революционне дух ги изкара на площатите, ама за него мълчите като бит гъ3
103
0
 
11
 
! Отговори
Перо преди 1 месец
Гледам и не вервам колко си забавна.Мислим си за теб, като Фройд за психотравма.
102
0
 
13
 
! Отговори
Дедо ви Ванго преди 1 месец
Тая и за француска севда не става бря , а тръгнала да дава акъл на други.
101
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая новина, да я преместите в раздел Крими.