Храмовете в Букурещ стават морги, над 500 са смъртните случаи на ден

Европейски страни ще помогнат с медицински персонал и легла
26 окт 2021 08:30, Анисия Иванова
67
Храмовете в Букурещ стават морги, над 500 са смъртните случаи на ден
Снимка: БГНЕС

Букурещката архиепископия предоставя параклисите в непосредствена близост, както и гробищните храмове и погребалните параклиси на близките енории за нуждите на болничните морги, където местата за временно съхранение на телата на починалите са станали недостатъчни.

Църквата изразява своята солидарност с лечебните заведения и властите, изправени пред най-тежката ситуация, причинена от пандемията досега, и оценява усилията на лекарите и целия медициски персонал, които се борят за спасяването на живота на тежко болните пациенти, се казва в съобщението на Букурещката архиепископия.

Румъния е изправена пред здравна катастрофа с близо 20 хиляди новозаразени и над 500 смъртни случаи на ден в официалната статистика, съобщава БГНЕС.

Румъния е сред страните с най-висока смъртност в света от коронавирус и само с 30% ваксинирани от населението. Редица европейски страни са изразили готовност да помогнат: Италия и Дания – с медицински персонал, Франция – с лекарства за болните в интензивните отделения, а Унгария и Полша – да приемат пациенти, припомня Двери.


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
1
 
! Отговори
Политкомисаря преди 1 месец
Не то в България ще е още по зле по улиците ще се търкалят неразложени трупове с месеци ,румънците имат крематориуми ,а тук няма .Започват нещата от следващата седмица.
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и в България беше така , не стигаха чували с хладилни камиони возеха трупове яко мряхме е такъв е сценария.
58
9
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 1 месец
Да мангър знаем :) Всички ще караме вируса.... тези с ваксина леко, други без ваксина също леко (зависи колко за възрастни), трети ще го карат тежко в болници (9 от 10 неваксинирани) с трайни увреждания, четвърти под земята на 2 метра (9 от 10 неваксинирани). Аз отдавна съм избрал ваксина защото оценявам шанса на много по голям :) Заедно с мен го оценяват още 3.5 милиарда и всеки ден нови милиони ....
57
1
 
9
 
! Отговори
Мангър ага преди 1 месец
Нали ви казах че няма страшно
56
15
 
14
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 1 месец
Хайде стига с тези глупости! Плаш-кампанията пак в действие! Дали не искате да кажете и какво количесто умират в нормални условия, а? Манипулатори!
55
13
 
7
 
! Отговори
от Букурещ преди 1 месец
няма такова нещо, а днес заминавам на служебна командировка в Дубай, всичко е нормално и полетите си вървят за човеците, т.е. за хората с пари!
54
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това театро го гледахме лани.
53
17
 
16
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
Този бутафорен цирк вече го гледахме няколко пъти вече по света , едно и също всеки път . Очевидци качват видеа и друго разправят , но важното , е че го казаха по телевизора......
52
13
 
6
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
В Бг починалите са повече. Ноо за мисирките чуждото е по.
51
15
 
13
 
! Отговори
№До 38 преди 1 месец
Рано или късно ваксините ще овладеят и това заболяване ,както споменатите от теб.Страх от инжекция е имало и в онези години ,когато най примитивните хора са мислели че им носи смърт,а не спасение Тогава е нямало социални мрежи да се изкажат,,безапелационно и убедително"!!!Времето и реалноста показа коя е истината .Така ще стане и сега ,но невежеството е винаги самоуверено !Особенно от пъпчиви юнаци с едва наболи мустаци ! Както казва великият Б.Шоу ,,Не съм достатъчно млад ,за да знам всичко"
50
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доло Мотафчиски!
49
10
 
7
 
! Отговори
ЦИНИК преди 1 месец
Бря,повна дедо умря на 101год мъ тогаа няаше толкоз развита медицина.Сагъ могу съ разви медицинътъ,фанеш коронка -гушнеш чимшира.Ваксанираш съ -пак!От кък съ разви медицинътъ,яку почна дъ мре народъ,мре с медицинска помощ ръйишш ли !
48
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички умни хора казват "ваксинирайте се" Пешо и Гошо след две ракии вече знаят че са ваксинирани и нема нужда да се ваксинират щото никъде не виждат вирОЗите.Така така.Гледайте и се учете.Могат да правят труповете на компост и с тях да наторяват растенията.
47
5
 
12
 
! Отговори
Дрът Пърч преди 1 месец
Нещата са естествен подбор за 70% от Румънците. Но важното е че та са си избрали така. При нас е така за 80% от хората. Слабите и болните ще умрат, остават о-братните. Това е фашистката идеология за прочистването (които е чел история ще ме разбере).
46
13
 
18
 
! Отговори
Фаизер лаборант преди 1 месец
Браво Още статии трябва да се всява ужасИмаме много произведени ваксини залежават вече
45
11
 
18
 
! Отговори
vlady преди 1 месец
До TaнюНапротив - най-умни сме. Ще изградим пълноценен естествен имунитет чрез масово преболедуване и ще сме неуязвими за следващите мутации. Недодяланите скалъпени набързо псевдоваксини имат много тежки странични ефекти и не работят - не съдържат цялата обвивка на вируса съответно не могат да изградят пълноценен имунитет.
44
19
 
14
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Братя румънци,това е съвсем умишлено изтребление. Не е.никакъв "Ковид".Заразата идва чрез тестове,които преценяват сезонните вируси като ковид-симтоми. Конкретно във Франция са чести коментарите в обществото,че "Ковид" се появява след апликираме на медикаментите срещу същият. Като в лъжовната псевдонаука "психиатрия",където полудяването идва след поглъщане на психиатрични "лекарства". Просто ни изтребват и това е то.
43
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Румъния е 18 млн, ние сме под 7 млн. Всеки сам да си направи сметката до каква катастрофа ни доведоха Кацаров и сие. Оставка, съд и затвор за тези и предишните управляващи.
42
1
 
29
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Румъния е 20 милиона души, ние сме под 7 милиона, да не би у нас положението да е по-розово?
41
15
 
24
 
! Отговори
Некъф преди 1 месец
Който го е страх да се боцка. Нали ваксината ви предпазва, за какво ревете тогава не ми е ясно!!!!