На прощаване: Меркел налага карантина за неваксинираните в Германия

Очаква се пациентите в интензивните да стигнат 6000 до Коледа
2 дек 2021 22:20, Анисия Иванова
247
На прощаване: Меркел налага карантина за неваксинираните в Германия
Снимка: БГНЕС

Германия е готова да ограничи хората, които не са ваксинирани срещу Covid-19, и драстично да ограничи социалните им контакти, за да облекчи натиска върху все по-натоварените болници.

В едно от последните си действия като канцлер Ангела Меркел ще проведе разговори с 16-те регионални премиери на Германия по-късно в четвъртък, на които се очаква да се споразумеят за нови ограничения, включително допускане само на хора, които са ваксинирани или възстановени след боледуване, в ресторанти, театри и магазини от непърва необходимост. Според проект на споразумение, изготвен от офиса на Меркел, ще има и по-строги ограничения за контактите за неваксинирани хора, нощните клубове ще бъдат затворени на места с висок процент на заразяване и ще има строги ограничения за броя на зрителите на големи обществени събития.

"Важното е, че това на практика е блокиране за неваксинираните“, каза напускащият здравен министър Йенс Спан в четвъртък в интервю за телевизия ZDF. "Повече от 12 милиона възрастни, които не са ваксинирани, създават предизвикателството за здравната система.

Меркел и Олаф Шолц, настоящият вицеканцлер, който ще положи клетва като канцлер следващата седмица, ще ръководят дискусиите заедно в четвъртък и след това ще дадат пресконференция, за да обявят новите мерки.

Длъжностните лица бяха принудени да действат, за да се опитат да овладеят четвъртата вълна от вируса, която обхваща цялата страна, и да предпазят здравната система от колапс. Ръководителят на лобито за интензивно лечение DIVI предупреди в сряда, че броят на пациентите с Covid в интензивните отделения ще достигне 6000 до Коледа, надхвърляйки пика по време на втората вълна на пандемията миналата зима.

Проектът на правителството също така включва предложение ваксините срещу Covid да станат задължителни за хората, работещи на места като болници и домове за грижи. Властите се стремят да ускорят ваксинациите и искат да постигнат со 30 милиона ваксинации до Коледа, включително бустери. Длъжностните лица искат значително да разширят кръга от хора, които могат да прилагат ваксини, включително да използват квалифицирани работници в аптеките и заведенията за грижи. И Шолц, и Меркел се изказаха в полза на мандата за ваксина за всички възрастни, а Бундестагът ще гласува мерките преди края на годината.

Някои региони с висок процент на заразяване като Бавария и Саксония вече затегнаха ограниченията.

Целият анализ - на сайта на Bloomberg TV Bulgaria


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Жена политик е като морско cвинче. Нито е cвиня, нито има нещо общо с морето.
186
0
 
0
 
! Отговори
Петю преди 1 месец
Забравих да кажа че чакат още Коледа и Нова година Арабите да празнуват с Германките по Площадите.
185
0
 
0
 
! Отговори
Петю преди 1 месец
До ЛикиДа от Меркел се отървахме-но нейните 900 000 хиляди Арабски Бежанци си останаха в Германия,така че Германците има много да мислят оттук-нататък.
184
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая да си хваща куфара и да ходи в карантина. Тази изкара всички здрави хора чумави, щото не са преболедували. Егати разсъжденията. Къде ви отиде демокрацията? Или такова понятие вече няма. Някой ковидясъха, други полудяха.
183
1
 
2
 
! Отговори
Ангюлла Муркал преди 1 месец
Отивам при талибаните - ще ставам ханъма! Всяка нок сънувам левента Ердоган ефенди, но той не ми пуска!
182
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А е ваксита я си пуснете блутутите на таблетите и телефоните!на по старите модели става директно а новите андроиди им трябва Finder.с айфон не става и ще си видите мак адреса ;
181
0
 
0
 
! Отговори
Тишо преди 1 месец
Айде малко се напънете и сравнете колко заразени има в Китай и Германия и какви ваксини използват.
180
0
 
10
 
! Отговори
Киро преди 1 месец
Да беше се гръмнала на изпроводяк, че за се поотпуснат сърцата на германците.
179
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
PROBA : СЛАВА НА ОТЦА И СИНА И НА СВЯТИЯТ ДУХ! АМИН!!! БОЖЕ ГОСПОДИ ИИСУСЕ ХРИСТЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!АМИНха, сега гледайте ше ли го цензурират пак сатанинските медии
178
1
 
13
 
! Отговори
арест за МЕркел преди 1 месец
НЕВАКСИНИРАНИТЕ И НЕПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ СА ЗДРАВИТЕ.ПРЕБОЛЕДУВАлИТЕ С А ЖЕРТВи НА НАГЛО ПРЕСТЪПНА ДИВЕрсиЯ реКЛАМИРАнА КАТО COVID 19//Ваксинираните да са живи и здрави са също жертви на наглите диверсанти.Службите за сигурност вкл начело с МЕркел не си мръднаха малките пръстчета да ЗАЛОВят ДИВЕРСАНТИТЕ..?Има огромен обем записана вкл видео инфо вкл за ежегодни диверсии рекламирани като ГРИП/FLU/birdflu,swineflu,SARS
177
18
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Най-разумното решение на Меркел за цялото й управление. Скоро и в други страни.
176
0
 
7
 
! Отговори
От 180 до 177 преди 1 месец
Herr Muller
175
0
 
12
 
! Отговори
До 177 Here Miller преди 1 месец
Напиши думата на латиница с интервали между всяка буква, за да не я обозначат със звездички.
174
1
 
12
 
! Отговори
Herr Muller преди 1 месец
Unterменш.
173
2
 
22
 
! Отговори
Лики преди 1 месец
Отървахме се от още едно некомпетентно създание в политиката.
172
2
 
7
 
! Отговори
Herr Muller преди 1 месец
Да не забравяме, че думата "***" е с немска етимология и обяснява всички злини на планетата.
171
0
 
10
 
! Отговори
Срам!!! преди 1 месец
И символа на вярата ли цензурирате!????:8. И в Светия Дух, Господа, Животворящия, Който от Отца изхожда, Комуто се покланяме и Го славим наравно с Отца и Сина, и Който е говорил чрез пророците.
170
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Меркел дали знае къде е Кунчев?
169
1
 
16
 
! Отговори
До радикал преди 1 месец
На ваксинираните ваксините са достатъчно наказание.
168
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Професионалист докрай!