САЩ отменят федералните извънредни здравни мерки на 11 май

С тях има безплатен достъп до тестове, ваксини и лечение
31 яну 2023 07:50, Елка Василева
16
САЩ отменят федералните извънредни здравни мерки на 11 май
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството на американския президент Джо Байдън обяви в понеделник, че извънредните здравни мерки на федерално ниво, които бяха въведени в рамките на борбата с ковид, ще бъдат отменени на 11 май, предаде Ройтерс.    

Националната извънредна ситуация във връзка с КОВИД-19 и извънредната ситуация в сферата на здравеопазването бяха обявени през 2020 г. от тогавашния президент на САЩ Доналд Тръмп.

Правителството на Байдън на няколко пъти удължи срока на действие на извънредните мерки, с които на милиони американци бе даден безплатен достъп до тестове, ваксини и лечение, отбелязва Ройтерс.

Административно-бюджетната служба на Белия дом заяви, че срокът на действие на мерките, който изтича през следващите месеци, ще бъде удължен до 11 май, от която дата мерките окончателно ще спрат да действат.     

По силата на извънредната ситуация в сферата на здравеопазването правителството плащаше за ваксините срещу ковид, за някои тестове и за някои видове лечение. Когато срокът на извънредната мярка изтече, тези разноски ще бъдат пренасочени към частните застрахователи.
(БТА, Божидар Захариев)

 


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво стана с мегапандемията в Китай? Какво стана с мамунската пъпка? Вече никой не кълве на съчиненията, м? Имунизирани сме срещу пландемична пропаганда вече. Естествен имунитет при това.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Минаваме на следващия етап - дигиталното цифрово робство. Овце, спите ли?
11
1
 
2
 
! Отговори
Св. Вакс Ковидарий преди 1 месец
Щом Паркинсон е казала така, може да се вярва. Той винаги спазва думите си, добре знае какво говори, разбира кой е и къде е.
10
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мерките бяха за да пазим неваксинираните. Е стига вече! Да са се ваксинирали!
9
1
 
4
 
! Отговори
Ковид чао преди 1 месец
https://nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_4_2022_W52_en.png Смъртните случаи в България са спаднали далеч под нивата си за 2020 г. и 2021 г. - а от октомври дори под средните стойности за периода 2015-2019 г. България е сред страните с най-ниски нива на ваксинация в света, около 30 % от възрастните, под 15 % са с бустери. През 2020 г. и 2021 г. имаше високи нива на заразяване и смъртност от ковид, но както беше прогнозирано вече има дефицит на смъртните случаи вместо свръхсмъртността в силно ваксинираните страни.
8
1
 
6
 
! Отговори
Победихме Ковид преди 1 месец
Бил Гейтс: "ваксинацията с мРНК не предпазва от инфекция, не предпазва от варианти и изобщо предпазва за кратко"Погледнете, колко е спокоен Бил Гейтс, когато просто говори, че ваксините иРНК са пълен провал.https://twitter/BuckSexton/status/1618093209447718916 Сега той най-накрая признава, че ваксините иРНК, които популяризира от две години, не са нищо повече от фармацевтични отпадъци с изтекъл срок на годност.
7
1
 
18
 
! Отговори
1908 преди 1 месец
22 януари 2023 - Многохиляден протест в Лондон (връзката по-долу) съставен от роднини и близки на убитите от експерименталните иРНК , които искат да се даде гласност на истината. Като фон се чува песента на John Farnham - You're The Voice и следният стих от нея: Няма да стоим и да мълчимНяма да живеем в страхУверете се с очите си: https://twitter/Newsfilter2/status/1
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече няма да раздават "безплатни" ковид пари на населението. Браво на Байдън!
5
2
 
16
 
! Отговори
Русия преди 1 месец
Той Путин ги отмени, а Памперса чак след година разбра
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фиаското приключи. Дончо Тръмп беше отстранен с цената на малко гаврене със свободата и здравето на хората, както и с едни 12 трилиона напечатани долара. Иначе ние в БГ продължаваме да броим новите ковид случаи. Чак ми става жал за Кантарджиев и глутницата гладни математици - ами сега какво ще правят не знам
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има време до 11 май да ударят на дедо Байдън още 2-3 бустера, току виж се подмладил от тях... Да почне поне да си помни името
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ковид-фашистите клекнаха
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще ги отменят ами, къде ще идат. Време е да се потърси сметка на ковизмамниците.