Магазините затворени, масово се търсят нови наематели за търговските обекти

Ще издържи ли бизнесът във финансовата и икономическа криза?
177

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След паниката от заразата от COVID-19 основното притеснение на хората се оказа финансовата и икономическата криза, която дойде заедно с въвеждането на строгите мерки срещу разпространението на коронавируса.
Още по темата
Броят на безработните рязко скочи, магазините хлопнаха врати, работодателите пускат в платен или неплатен отпуск служителите си.

В София масово собствениците на търговски обекти търсят нови наематели дори и в центъра, където винаги търсенето и предлагането на стоки и услуги е било голямо.

Сега обаче улиците са пусти, клиенти няма, а забраната за отваряне на магазини, с изключение на тези за хранителните стоки и дрогериите, ще остане в сила края на извънредното положение, което с решение на парламента се очаква да бъде удължено до 13 май.

Ще издържи ли бизнесът на кризата? Този въпрос остава без отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
4
 
! Отговори
Те преди 4 години
До ДокторТези времена дето сме хранили цяла Европа отдавна са отминали.Всички тези земеделски продукти се произвеждат на промишлена основа и това не е за прости хора.Сега насело добре живеят дамо ромите щото държавата им помага.Българите все възрастни хора с деца в чужбина загиват.
142
0
 
6
 
! Отговори
ние преди 4 години
в КАТ работят по график 2 дни и 2 почиват. това какво значи - раздута администрация?
141
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквато държавата такива и рентиерите които я населяват - алчни, безсъвестни и късогледи.
140
1
 
21
 
! Отговори
Интересно преди 4 години
Лъскавите магазини в моловете колко време ще издържат. След което предстои фалит на молове. Мисля да си купя един...
139
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** чорбаджи връзкарски рентиера търси наематели
138
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дойде времето за което им говорех на чиновниците,че със свещ ще търсят частници,които да пълнят хазната за да взимат те чиновниците заплата.Сега ще се види колко много назначени нищоправещи има на държавна служба.Колко много тежат на бюджета и не вършат никаква работа,но иначе много знаят да приказват щуротии!!!!
137
8
 
30
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Каква трагедия само, търговийката на вносни силно надценени стоки замря.
136
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са имотните брокери, които преди няколко дни твърдяха, че цените нямало да падат? Те няма да паднат - те ще се сринат. Само почакайте да свърши пандемията и пазара да се установи на дъното.
135
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Доктор Посмали ,маго ! Баж пък цяла Европа ? С дървеното рало и пулповете с джанки . ?Със 150-160 кг -декар ? Каквото са могли ,колкото са могли са произвели дядовците ни ,ама да храни Европа? СПРИ С ТЕКМЕТАТА ! ЗАТУЙ СА ТРЪГНАЛИ С ДЪРВЕНИ ,,ОБУВКИ ,,И ЗА ГЬОН СА ИЗПОЛЗВАЛИ ГУМИ ОТ АВТОМОБИЛИ . БОГ ДА ПРОСТИ ДЕДИТЕ НИ ,РАБОТЛИВИ СА БИЛИ ,АМА ЗОРЛЕМ СА БЪХТИЛИ .
134
1
 
24
 
! Отговори
Хе хе хе преди 4 години
До Доктор Да ,да ! Ами ако се появи пак,,краставиченият грип,,дето заля с испански краставици Германия ? Кво праим ? И,,птичият грип ,,и,,свинската чума да ,,възкръсне ,,като Лазар? Мина времето на Червените каскети ,дето хранеха още 23-24 милиона , освен България ,и можеше да гледаш в къщи по 10-20 прасета за продан и да предаваш по 40-50 яица на изкупвачите от ,Наркоп,, всеки ден .Че и да натъпчеш 100-200-и буркани с месо.И да дойде Мазният Каскет и ще ти спретне спекула-злоупотреба ? А ,не!
133
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРЕДИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ВДЯВАХА ОТ ПОЛИТИКА, ФУТБОЛ И ЖЕНИ! СЕГА ЧЕТА ЧЕ ВЕЧЕ РАЗБИРАТ ОТ ИКОНОМИКА И ВИРУСОЛОГИЯ! ЕВАЛА ХОРА, ЗА НОБЕЛ СТЕ! ОБАЧЕ ПО ... ДЪРВЕНА ФИЛОСОФИЯ! НА СВЕТА МУ Е ПРЕЗ КРАЧОЛА ЗА БГ! СВЕТЪТ.ЩЕ СЕ ИЗЛЕКУВА! ВИЕ МИСЛЕТЕ ЗА СЛЕДВАЩАТА ВИ ЕКСКУРЗИЯ ПО КИТАЙ, ТАЙЛАНД И ПР! И СИ НАПИШЕТЕ ЗАВЕЩАНИЕ! ДА, И ДА ПОСТНЕТЕ НЯКОЙ ПИК ВЪВ ФЕЙСА ЗА НАС, "НЕВЕЖИТЕ"!
132
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Credissimo - Пари навреме (Official video) поздрав за всички тарикати бизнесмени!
131
23
 
31
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Има само един лек днес - всички селяни да се върнат на село и да хващат мотиката ! Започвайте да сеете домати,краставици, картофи, марули, репички.... , после поливайте дърветата да има плодове ....!!! България е можела да изхрани цяла Европа преди войната !!! А днес е война ! Ама днес Европа ни храни , защото червените каскети ни разкатаха фамилиите !
130
1
 
33
 
! Отговори
Наематели преди 4 години
Те в нормални времена са търсят масово наематели, а сега могат да забравят с години напред, както е тръгнало. Тази криза трябва да свърше на първо време, а никой не знае кога. След това ще трябва определен период от време за някаква стабилизация. Ще им се изчака чакането на някои.
129
8
 
54
 
! Отговори
българин преди 4 години
Нови "наематели" Просто няма да има! Тия "собственици" Наивни ли са? Къде живеят? -:) Бизнеса ПРИКЛЮЧИ за Неопределено бъдеще господа!!! Набийте си го в алчните и наивни кратуни!!!!
128
4
 
111
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам 2 магазинчета, от хранителния си взех наема, другият е за детски дрехи - опростих го на наемателката, нямам сърце да я притеснявам в тази ситуация, предвид че е много съвестна жена. Който може - нека опрости, намали. Хора сме затова, за да си помагаме, всички сме зависими един от друг.
127
3
 
28
 
! Отговори
ъих преди 4 години
До Бегане му е мам..Така като гледам на теб най-добре ще ти лепне лопатата ..Аама хората ще се върнат на село и ще се оправят ами ти ?? не можеш връзките си да вържеш ..Горд Софиянец,жител на клоаката на Европа ... Чукай из панелчето ,че красиво
126
1
 
17
 
! Отговори
хахахаахах преди 4 години
До брокер. Що за тъпотия ?!! с други думи до няколко години цяла България ще се обезлюди и ще е в София хахахахаха ....
125
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БрокерчеНикво брокерче не си - истинското брокерче сега щеше да пиша оптимистични статии, че сега е моментът да се купува, в цяла вселена нема по-добри цени от 3000 лева на квадрат, че има опашка от угандийци, занзибарци и английски пенсионери, които се избиват за последните 2 останали апартамента в Горно Нанадолнище.
124
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е защото при всеки новопосотроен блок на партера няколко помещения за отдаване под наем вместо паркинги например защото сме печалбари като нация а сега фалит на магазини

Спонсорирани публикации