Магазините затворени, масово се търсят нови наематели за търговските обекти

Ще издържи ли бизнесът във финансовата и икономическа криза?
177

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След паниката от заразата от COVID-19 основното притеснение на хората се оказа финансовата и икономическата криза, която дойде заедно с въвеждането на строгите мерки срещу разпространението на коронавируса.
Още по темата
Броят на безработните рязко скочи, магазините хлопнаха врати, работодателите пускат в платен или неплатен отпуск служителите си.

В София масово собствениците на търговски обекти търсят нови наематели дори и в центъра, където винаги търсенето и предлагането на стоки и услуги е било голямо.

Сега обаче улиците са пусти, клиенти няма, а забраната за отваряне на магазини, с изключение на тези за хранителните стоки и дрогериите, ще остане в сила края на извънредното положение, което с решение на парламента се очаква да бъде удължено до 13 май.

Ще издържи ли бизнесът на кризата? Този въпрос остава без отговор.


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
4
 
! Отговори
Те преди 1 месец
До Доктор
Тези времена дето сме хранили цяла Европа отдавна са отминали.
Всички тези земеделски продукти се произвеждат на промишлена основа и това не е за прости хора.Сега насело добре живеят дамо ромите щото държавата им помага.Българите все възрастни хора с деца в чужбина загиват.
149
0
 
6
 
! Отговори
ние преди 1 месец
в КАТ работят по график 2 дни и 2 почиват. това какво значи - раздута администрация?
148
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не, този бизнес няма да издържи кризата. И не знам защо тука има подобни коментари. Много голяма част от тези търговци са обикновени хора, които сами работят в магазините си, друга част са бизнесмени с верига от 4-10 обекта и дават работа и хляб на не малко хора. Защо съдите хората по професията им? Съдете онези в парламента, които точно в такъв момент избраха да си вдигнат заплатите, докато хората биват уволнявали и стоят в неплатен отпуск. Ей сега трябва да сме по площадите, ама нас ние страх.
147
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквато държавата такива и рентиерите които я населяват - алчни, безсъвестни и късогледи.
146
1
 
21
 
! Отговори
Интересно преди 1 месец
Лъскавите магазини в моловете колко време ще издържат. След което предстои фалит на молове. Мисля да си купя един...
145
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** чорбаджи връзкарски рентиера търси наематели
144
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дойде времето за което им говорех на чиновниците,че със свещ ще търсят частници,които да пълнят хазната за да взимат те чиновниците заплата.Сега ще се види колко много назначени нищоправещи има на държавна служба.Колко много тежат на бюджета и не вършат никаква работа,но иначе много знаят да приказват щуротии!!!!
143
8
 
30
 
! Отговори
Иванов преди 1 месец
Каква трагедия само, търговийката на вносни силно надценени стоки замря.
142
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде са имотните брокери, които преди няколко дни твърдяха, че цените нямало да падат? Те няма да паднат - те ще се сринат. Само почакайте да свърши пандемията и пазара да се установи на дъното.
141
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Доктор Посмали ,ма–го ! Баж пък цяла Европа ? С дървеното рало и пулповете с джанки . ?Със 150-160 кг -декар ? Каквото са могли ,колкото са могли са произвели дядовците ни ,ама да храни Европа? СПРИ С ТЕКМЕТАТА ! ЗАТУЙ СА ТРЪГНАЛИ С ДЪРВЕНИ ,,ОБУВКИ ,,И ЗА ГЬОН СА ИЗПОЛЗВАЛИ ГУМИ ОТ АВТОМОБИЛИ . БОГ ДА ПРОСТИ ДЕДИТЕ НИ ,РАБОТЛИВИ СА БИЛИ ,АМА ЗОРЛЕМ СА БЪХТИЛИ .
140
1
 
24
 
! Отговори
Хе хе хе преди 2 месеца
До Доктор Да ,да ! Ами ако се появи пак,,краставиченият грип,,дето заля с испански краставици Германия ? Кво праим ? И,,птичият грип ,,и,,свинската чума да ,,възкръсне ,,като Лазар? Мина времето на Червените каскети ,дето хранеха още 23-24 милиона , освен България ,и можеше да гледаш в къщи по 10-20 прасета за продан и да предаваш по 40-50 яица на изкупвачите от ,Наркоп,, всеки ден .Че и да натъпчеш 100-200-и буркани с месо.И да дойде Мазният Каскет и ще ти спретне спекула-злоупотреба ? А ,не!
139
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПРЕДИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ВДЯВАХА ОТ ПОЛИТИКА, ФУТБОЛ И ЖЕНИ! СЕГА ЧЕТА ЧЕ ВЕЧЕ РАЗБИРАТ ОТ ИКОНОМИКА И ВИРУСОЛОГИЯ! ЕВАЛА ХОРА, ЗА НОБЕЛ СТЕ! ОБАЧЕ ПО ... ДЪРВЕНА ФИЛОСОФИЯ! НА СВЕТА МУ Е ПРЕЗ КРАЧОЛА ЗА БГ! СВЕТЪТ.ЩЕ СЕ ИЗЛЕКУВА! ВИЕ МИСЛЕТЕ ЗА СЛЕДВАЩАТА ВИ ЕКСКУРЗИЯ ПО КИТАЙ, ТАЙЛАНД И ПР! И СИ НАПИШЕТЕ ЗАВЕЩАНИЕ! ДА, И ДА ПОСТНЕТЕ НЯКОЙ ПИК ВЪВ ФЕЙСА ЗА НАС, "НЕВЕЖИТЕ"!
138
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Credissimo - Пари навреме (Official video) поздрав за всички тарикати бизнесмени!
137
23
 
31
 
! Отговори
Доктор преди 2 месеца
Има само един лек днес - всички селяни да се върнат на село и да хващат мотиката ! Започвайте да сеете домати,краставици, картофи, марули, репички.... , после поливайте дърветата да има плодове ....!!! България е можела да изхрани цяла Европа преди войната !!! А днес е война ! Ама днес Европа ни храни , защото червените каскети ни разкатаха фамилиите !
136
1
 
33
 
! Отговори
Наематели преди 2 месеца
Те в нормални времена са търсят масово наематели, а сега могат да забравят с години напред, както е тръгнало. Тази криза трябва да свърше на първо време, а никой не знае кога. След това ще трябва определен период от време за някаква стабилизация. Ще им се изчака чакането на някои.
135
8
 
54
 
! Отговори
българин преди 2 месеца
Нови "наематели" Просто няма да има! Тия "собственици" Наивни ли са? Къде живеят? -:) Бизнеса ПРИКЛЮЧИ за Неопределено бъдеще господа!!! Набийте си го в алчните и наивни кратуни!!!!
134
4
 
111
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имам 2 магазинчета, от хранителния си взех наема, другият е за детски дрехи - опростих го на наемателката, нямам сърце да я притеснявам в тази ситуация, предвид че е много съвестна жена. Който може - нека опрости, намали. Хора сме затова, за да си помагаме, всички сме зависими един от друг.
133
3
 
28
 
! Отговори
ъих преди 2 месеца
До Бегане му е мам..
Така като гледам на теб най-добре ще ти лепне лопатата ..Аама хората ще се върнат на село и ще се оправят ами ти ?? не можеш връзките си да вържеш ..Горд Софиянец,жител на клоаката на Европа ... Чукай из панелчето ,че красиво
132
1
 
17
 
! Отговори
хахахаахах преди 2 месеца
До брокер.
Що за тъпотия ?!! с други думи до няколко години цяла България ще се обезлюди и ще е в София хахахахаха ....
131
33
 
20
 
! Отговори
брокер. преди 2 месеца
пазарът има още потенциал за растеж.
търсенето на качествени имоти расте което дърпа целият пазар нагоре.
недостигът на жилища е огромен - ежемесечно идват 50 хил души в София.
купувайте/наемайте защото утре ще е късно.

Да спомена ,че обичайната ми комисионна е един наем при сделка за рента.
Или 10% при продажба (от двете страни).

Купувайте ,че съм гладен.

Спонсорирани публикации