20 000 вилняха с Iron Maiden без "страх от тъмното"

Метъл легендите взривиха претъпканата "Арена Армеец"
17 юни 2014 14:50, Красимир Ангелов
59

Снимка: СМЕ

В дъждовната юнска вечер едно дълго чакане за любителите на твърдата музика най-после приключи. Точно 7 години след последния си концерт на стадион „Локомотив“ през юни 2007 г. британските хеви легенди Iron Maiden отново взривиха българската публика. Концертът им бе част от турнето Maiden England Tour - 2014.

В продължение на почти два часа те поднесоха истинско експлозивно представление в претъпканата зала „Арена Армеец“, изпълнявайки повечето от най-емблематичните парчета на групата от 80-те години на миналия век до днес.

Началото бе поставено от шведската метъл банда Ghost начело с вокалиста им Папа Емеритус. Малко след 21.00 часа концертът на Iron Maiden започна с ефектна интродукция и с експлозивната "Moonchild" от албума от 1988 г. "Seventh Son of a Seventh Son".

Последваха "Can I Play with Madness","The Prisoner", "2 Minutes to Midnight", "Revelations", а малко след тях дойде време за абсолютните класики „The Trooper", "The Number of the Beast", придружена от страхотни пироефекти, както и "Phantom of the Opera", "Run to the Hills" и "Wasted Years".

Кулминацията на горещия концерт дойде с изпълнението на "Seventh Son of a Seventh Son", а последвалата я емблематична песен "Fear of the Dark" накара присъстващите хиляди фенове да пеят на крака без "Страх от тъмното" заедно с Брус Дикинсън. Концертът на „желязната девица“ приключи с емблематичната "Iron Maiden", която накара хилядите в залата да скандират името на своите любимци.

Разбира се последва и бис - "Aces High", "The Evil That Men Do" и по-старата "Sanctuary", след която нагорещената до крайност тълпа се спусна като вълна по улиците край „Арена Армеец“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: концертIron Maiden
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
noname преди 9 години
До 110Как пък го реши това?
44
0
 
3
 
! Отговори
Метълка преди 9 години
До до Присътвалия Понеже чалгарските текстове са супер образователни и смислени. Като не знаете какво да слушате, що се обаждате. Концертът не беше за на закрито.Иначе Брус си е Брус
43
0
 
5
 
! Отговори
философ картоф преди 9 години
Освен това беше супер тъпо относно това, че всички пушеха.Беше адски задимено. Това уважение, което групата показакъм нас, феновете не го показаха сами към себе си.Друго - как може толкова гадно отношение към подгряващата група.Представете си, вие сте музиканти и сте стигнали до ниво даПОДГРЯВАТЕ НА МЕЙДЪН! И някой да ви освирка така...Да не говорим, че Гоуст бяха страхотни професионалисти, изсвириха сивсичко БЕЗ ГРЕШКА, имаха добро сценично поведение, музиката има бешеповече от поносим
42
4
 
5
 
! Отговори
философ картоф преди 9 години
Като цяло концертът беше на ниво. Трябва да имаме предвид, чехората от групата не са първа младост. Само уважение към такавасилна воля и дух. Единственият кусур за мен лично бяха феновете.(аз не си падам по метъл фенове, много груби, много арогантни -българи към българи). Айрън Мейдън повече ги причислявам къмрока, а не към метъла (те никога не са се причислявали към метъла).
41
19
 
3
 
! Отговори
110 преди 9 години
не са вече за сцена остаряха
40
22
 
4
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
Чалга: Когато на задръстен човек му е гот.Метъл: Когато готин човек е задръстен (или се е задръстил).
39
32
 
4
 
! Отговори
де преди 9 години
Метълистите просто са вид чалгари. Доста от метълистите даже са по-прости и задръстени от чалгари. Да не говорим, че изглеждат и вонят ужасно.
38
26
 
3
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
до всички металисти и чалгари. общото между вас е следното:- вие слушате най-ЕнтЕлегентната музика, останалите са задръстеняци- за всички металисти чалгарите са ***, и обратното за всички чалгари металистите са ***- и чалгарите и металистите не могат да възприемат, че има и друга категория хора - нормални - нито ги интересуват металистите, нито чалгарите, нито музиката иммоля ви - слушайте си я, не я натрапвайте музиката, която харесвате. и гейовете са хора, но нека не се натрапват
37
15
 
10
 
! Отговори
Кирил преди 9 години
Много лош звук.Като цяло - слаб концерт.
36
17
 
5
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
до Всички присъствали със синчетата си - ми право като го знаете английския. утре синчето ви като заколи дъщеричката ви просто го приемете нормално. дори можете да си поприказвате на английски.нямам нищо против метъл музиката. имам против содомията и агресията, която тя насажда. не знам какво те е правил теб баща ти, за да си търсиш толкова изблик на негативната емоция, да се кефиш как ще заведеш дъщеря си да й тръкнат зелката и т.н., но и не ме интересува.
35
31
 
6
 
! Отговори
До Присъствали преди 9 години
Тази музика е толкова ретро, толкова увехнала и не на място в 2014 година, като загнило и разложено цвете, като многократнно упетребяван кондом, колко трябва да си изпаднал, че да си го сложиш?
34
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
..единствено многото пърхот,който се беше нароил навсякъде из тъмната зала грееше на неона
33
5
 
21
 
! Отговори
Dan преди 9 години
ГОЛЕМИ!
32
3
 
4
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
до бай иван 24Твойте граждански права да ти ги отмемат,що пишеш за нещо дет хич си нямаш и елементарно понятие????ходи спами другаде!!!
31
5
 
7
 
! Отговори
Hetfield преди 9 години
До РичиВ Белград Мейдън имат даже 3 концерта, а не един! Аз бях и на двата им концерта в Белград, а днес там свирят за 4-ти път.И сега за самия концерт - групата се представи отлично, но звука беше меко казано отвратителен! Ужасно озвучаване! Това ми беше 11 концерт на Мейдън и по-слаб звук не съм чувал!
30
17
 
7
 
! Отговори
Баланс на бялото преди 9 години
До ФИНАНСОВ ПЪНКАРИ металите и чалгаджиите-*** се различавате само по музиката и парцалките. Манталитета ви е еднакъв.
29
0
 
11
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До до Присътвалия 22Гледай сега живеем в 2014г. какъв е проблема с текстовете в които се говори за насилие ...и руските и американските филми преливат от насилие и содомия ... ? Някога металите бяха символ на бунтарството , агресията и голямата мощ ...сега са едни добри хора на средна възраст които даже само за концерти си показват татуировките и кожените дрехи !А децата на чалгата денонщно си ходят като пачи !Метъл манията тръгва от градовете които първи умират в голобализацията !
28
2
 
11
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Ехааа 20 000 ми НАП да им направи веднага проверка колко билети са продали !Може би 7-8 000 да бяха до сега не е била толкова претъпкана залата!Концерта беше як !
27
5
 
10
 
! Отговори
Присъствал преди 9 години
До до ПрисътвалияСладурчо, синът ми владее перфектен английски, учи в може би най-доброто училище в София и няма ни най-малка нужда от преводач. Същото важи и за баща му :) Що се касае за олигофренията, чукай на дърво ***!!!! - никой не е застрахован
26
4
 
27
 
! Отговори
Чиборатор преди 9 години
Уникално шоу !!! Получихме голяма доза емоции ... Мейдън са най-големите ! А чалгарите хейтъри да не пишат глупости.