Покажи ми как спиш, да видим имаме ли бъдеще

Позите за сън показват дали си имате доверие
30 сеп 2015 16:00, Александър Попов
10
Покажи ми как спиш, да видим имаме ли бъдеще
Снимка: Reuters, архив

Повечето партньори едва ли обръщат внимание на позата при сън, но тя всъщност разкрива много за състоянието на връзката им, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Според сайта LittleThings по начина, по който спят двойките, може дори да се прогнозира дали те не са на път да се разделят. Позите за сън и тяхното подсъзнателно послание тълкува експертът по езика на тялото Пати Уд.

Лъжица

Една пета от двойките спят в това положение, при което единият партньор се позиционира зад другия. Позата разкрива уязвимост, сексуалност и доверие, и показва, че връзката между двама души "наистина е жива". В нея фигурира и "защитен" елемент, който според психолозите е положителен аспект в отношението между партньорите.

Свободна лъжица

По-зряла и улегнала версия на позата Лъжица.

Преследване

На пръв поглед тази поза изглежда позитивна - единият партньор "преследва" другия в неговата част от леглото в положение Лъжица, но психолозите разкриват две страни в нея. Възможно е "преследваният" партньор да желае да бъде преследван, което според експертите е добре, или да му е трудно да приеме преследването, което не е добре.

Възел

Лице в лице, дъх срещу дъх, с преплетени ръце и крака - тази поза е определена като "изключително интимна". Често в това положение партньорите спят след секс или в началото на романтична връзка. Не бързайте обаче да завиждате - позата може и да издава, че двама души са твърде зависими един от друг, за да спят поотделно.

Разплетен възел

Партньорите заспиват в поза Възел, но по време на сън се "разплитат". Може и да звучи като свидетелство за началото на края на една връзка, но всъщност това е една от най-стабилните пози. Компромисът между интимност и независимост показва, че двойката извлича най-доброто от двата свята.

Любители на свобода

Предпочитанието на партньорите да спят с гръб с един към друг, без да се докосват, на пръв поглед може да изглежда като негативен знак, но всъщност позата разкрива близост и увереност във връзката. В това положение спят една трета от двойките.

Задно докосване

позата наподобява Любители на свобода, но задните части на партньорите се допират. По този начин често спят двойки в началото на връзката. Позата разкрива спокойствие и удобство в отношенията с партньора.

Сгушване

Според психолозите това положение при сън, при което единият партньор заспива сгушен върху гърдите на другия и краката на двамата са преплетени, най-често издава нова връзка или подновен стар роман, и "висока степен на доверие".

Преплетени крака

Ако искате да знаете дали партньорът наистина Ви обича, си спомнете дали предната нощ е преплел краката си с Вашите. Ако отговорът е "Да", това означава, че и животите Ви са преплетени и функционирате успешно като двойка, обясняват психолозите.

Пространствен егоист

Единствената поза, която трябва да накара партньорите да се замислят за състоянието на връзката. Ако единият от двамата егоистично завзема по-голямата част от леглото, и дори е в състояние да изблъска половинката си, това не е добър знак за отношенията помежду им. Позата свидетелства, че единият от партньорите е доминиращ, а другият постоянно трябва да отстъпва и да прави компромиси.


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, просто ти чета коментарите и не ми се вярва, че някой, който има мозък би писал подобни неща. Като например "при някой няма връзка" от последния ти коментар.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама ти кажи, че за мозък говориш, де. Че така както си го написала не се разбира. Иначе ме изненада с това, че имаш мозък. Честито!
2
1
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
Да, ще напишем: нямаш връзка с главния, само с всичките му подчинени.:D
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички пози съм преминал в дългия си брак.Сега следва поза всеки да има отделно легло.