Хакнаха с клип на Азис сайта на съда, издал присъдите на "Pussy Riot"

Отговорност пое международната група "Анонимните"
Обновена: 21 авг 2012 13:39 | 21 авг 2012 10:33, Елка Василева
257
Хакнаха с клип на Азис сайта на съда, издал присъдите на "Pussy Riot"
"Анонимните" хакнаха сайта на Хамовническия съд в Москва с клип на Азис. Снимка: архив, Булфото

Официалният сайт на Хамовническия съд в Москва, който издаде присъдата срещу трите момичета от пънк групата "Pussy Riot", бе хакнат тази сутрин. На началната му страница бе качен видеоклип с хомосексуално съдържание на песента "Мразиш" на известния в България певец Азис, съобщи Интерфакс.

Основният текст на началната страница беше заменен с лозунга: „Свобода за Pussy Riot!”. Като фон звучеше една от песните на групата.

Отговорност за хакерската атака пое международната група "Анонимните", която призова да бъдат освободени осъдените на две години затвор три момичета от пънк групата, посочва руската секция на Би Би Си.

Под клипа на Азис бяха публикувани данни за доходите на служителите на съда за 2011 г., но няма сведения за Марина Сирова, която води делото за хулиганство срещу "Pussy Riot".

Още по темата

"Ние сме американските "Анонимни". Ние нито забравяме, нито прощаваме", се казва в едно от съобщенията, които се появиха на сайта тази сутрин. Тези надписи се смениха с друг, който гласеше: "Справедливият съд може да бъде само открит. "Pussy Riot" са живи", и бе поместена снимка на известния програмист Ричард Столман, основател на движението за свободно програмиране.

Първоначално сайтът бе недостъпен и излизаха съобщения, че е претоварен от посещения, а когато отново заработи, се оказа, че съдържанието му е значително променено. Поместен бе и новият сингъл на останалите на свобода членове на "Pussy Riot" - "Путин запали огньовете на революцията". В някои раздели на сайта се появиха и нецензурни надписи.

Малко по-късно тази сутрин сайтът беше възстановен, върнато е обичайното му съдържание.

Интересът към Азис в Русия започна в началото на тази година, след като той бе осмян в шоуто “Comedy club” по тв канала ТНТ за песента "Мразиш". Той пък им отвърна с клип към следващото си парче "Хоп", в което "жегна" руснаците с един от символите им - руската баня.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До греховете на църкватСПОКОЙНО ДРУГАРЮ, ТИ УТРЕ И ЕВРЕИТЕ ЩЕ ПРАТИШ В ГАЗОВИ КАМЕРИ, ЩОТО НЕ ТЕ КЕФИ РЕЛИГИЯТА. КОМУНИЗМА СВЪРШИ ВЕЧЕ И ДЕГЕНЕРАТИТЕ, КОИТО ПРИЕМАХА, ЧЕ РЕЛИГИЯТА Е ВРЕДНА СА НА ИЗМИРАНЕ. ТАКА ЧЕ НЯМАШ БЪДЕЩЕ.
179
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До единНяма значение дали ти харесваш Путин, ти си никой. Путин е президент на Русия, избран от 100 милиона човека.
178
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До греховете на църкватДегенерати са хората, които се подиграват с ценнистите на другите хора, тоест хора като теб. За щастие на всички нормални хора, в съвременното общество са предвидени мерки против такива ***. И тези биват наказвани. А в бъщете идеологии и религии, които проповядват подобни *** идеи ще бъдат ограничени.
177
5
 
4
 
! Отговори
един преди 11 години
Явно Народният съд събира членове. Предавам се - чака ме доживотна, защото не харесвам ***/н/ и това, което прави с Русия и руснаците, които не го слушат.
176
1
 
7
 
! Отговори
ква е тая снимка бе? преди 11 години
АААА очите ми!!!!!
175
4
 
8
 
! Отговори
греховете на църкват преди 11 години
До за 199:) *** са хората, който вярват в църквата и православните храмове (не вярата в господ или религията като цяло)!Ще дойде някой си да ми обяснява, че видиш ли, той е говорител на Господ??? И си вдига храм и го обявява за божии дом - домът на бог е в сърцето и душата, а не в сграда, симетрия или "божи служители"!Да вярваш в сграда.., а не в свободата, единството и любовтта - безценно :)
174
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 202, от единЩе свършиш с присъда, това е. Няма кой съм аз, кой си ти, има закони. Нула толерантност към дегенератите.
173
2
 
3
 
! Отговори
до 202, от един преди 11 години
Ти пък кой си, че ще ми казваш как ще свърша. Да не би да си от род на съдии от Народния съд, че така смело виждаш в бъдещето, а, червена ***? Не разбрахте ли бе, вече е 21 век. Комунизмът умря!
172
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До набрюдател Не са САЩ!
171
3
 
5
 
! Отговори
за 199 преди 11 години
До единБСП ли? хахахахаххаахахахаха, много си се объркал. Нито БСП, нито Путин имат нещо общо. А ти ако защитаваш разни ***, които поругават православни храмове, ще свършиш като тях, а може и с по-тежка присъда. Дегенератите няма да бъдете толерирани повече.
170
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Повръща ми се когато *** започнат да пишат за църквата , типиочен пример е тзои морски дето сте му турили плюсове явно и вие сте червенотиквеничковчета като него , грижете се за бузлуджа дето пак несправедливо ББ ви я подари защито и тя не е ваша а е наша обща , всички сме давали пари за там. и храмовете оставеете на нас
169
3
 
9
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Както върви, изглежда гей парадите ще станат задължителни като на времето първомайските манифестации.
168
11
 
6
 
! Отговори
един преди 11 години
Колкото и да *** в защита на ***/н/ розовите младежи от БСП /по минусите ще ги познаете/, целият нормален свят разбира що за сатрап е "приятелят" на Сирия и Грузия. Че и ***, щом падна дотам да посегне на момичета.
167
2
 
2
 
! Отговори
Рускии Патриа&#7 преди 11 години
Говорит Патриа́рх Кири́лл в миру Влади́мир Миха́йлович Гундя́ев;Спасибо отец цъковное песнопение Василии-Азис.Василии золота православие мира.
166
2
 
8
 
! Отговори
Бриджит Бардо преди 11 години
До ИЗТЪРВАХМЕ КОНЯ,КОНЯИ ние във Франция го правим , но тия са правили секс с мъртви птици, а това обижда птицитеНекрозоофилия се казва и е наказуемо в ЕС
165
10
 
27
 
! Отговори
морски преди 11 години
Хем българска работа,хем ***!!!Какво ги защитавате тия наркоманки,изгавриха се с християнски храм!
164
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не бе, чета биографията на Сорос и се дивя каква последователност, спекулира с национални валути, после инвестира т.е. изкупува, след това финансира определени малцинствени групи и не се свени да се бута в политиката на чужди държави, персона нон грата в Словакия и т.н.
163
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пишат го на английски, ама на руски звучи посираятТо се видя и се размирисаСтига вече с тия нещастници
162
1
 
4
 
! Отговори
до 189 преди 11 години
Словашкото правителство?!? Пич, ти май си за съседната статия - малко по-надолу, първия клик вляво. Макар че в днесбегето всъщност статията няма значение :))))
161
6
 
10
 
! Отговори
Муджихидин преди 11 години
Каквата църквата такъв и Василчо-църковния певец,такава и държавата.