Хиляди в Кишинев за обединяване на Молдова и Румъния

Те скандираха: "Единство!", "Бесарабия е румънска земя!"
2 сеп 2018 08:06, Елка Василева
227
Хиляди в Кишинев за обединяване на Молдова и Румъния
Снимка: архив, Reuters

Няколко хиляди души се събраха в молдовската столица Кишинев, за да призоват за обединяване на страната с Румъния. Те носеха молдовски и румънски знамена, които са почти еднакви, и скандираха: "Единство!", "Бесарабия е румънска земя!", използвайки старото име на Молдова, предаде Асошиейтед прес.

Демонстрантите приветстваха с аплодисменти няколкото десетки румънци, които се включиха в митинга, след като извървяха 1300 километра, участвайки в акция, наречена Похода на столетието (или Похода на обединението), тръгнал от Румъния на 1 юли.

Тази седмица в продължение на няколко дни на участниците в похода не бе позволено да влязат в Молдова, защото граничарите каза, че те са заплаха за обществения ред, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няколко хиляди души били. повечето дошли от Румъния да подстрекават.Само че румънците ще трябва да върнат цяла Трансилвания на Унгария, щото са я заграбили от тях, това е унгарска земя.Украйна ще трябва да върне Лвовска и Волинска области на Полша, заграбени от Сталин и Закарпатието и Галичина трябва да върнат на Словакия и Унгария.Така че ще стане една хубава кашичка, каквато русофобчетата тук с яловите си мозъчета не могат и да си представят
47
16
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Русия ще продължи да се разпада.
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така еа плонди, догодина се пенсионирам и се радвам, че таванът на пенсиите ще падне и ще си получавам пълната пенсия от 1320 лв..Няма да ми режат заслужените пари, за които съм внасял вноски.Така че, старай се, работи, че да печелиш повече , за да си получавам пенсията редовно.
45
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Категорично съм против от моята заплата да се удържат пари за да се плащат на отровните червени *** да живеят.
44
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демократичен и толерантен ЕС веднага да въведе санкции за румънския агресор! Не може повече да си затваряме очите пред такива безчинства върху мирни граждани! Да спрем гнета на мaмaлигарския ботуш!
43
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как така с Румъния....защо не с Русия, както мечтаят тукашните русофилите !?Нали Русия ги е свобождавала няколко пъти, включая и от румънско иго !
42
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в България от бившият соц лагер има червени *** в нета и русофили и болшевикофили, затова е на това дередже.Червените старчоци трябва да разберат, че именно заради тях сме на това дередже. Заради самите тях те мизеруват с мисерните си пенсии. Защо навсякъде другаде няма таван на пенсиите? Защото тук червените дрогари окрадоха всички пари и няма пшари за пенсии. И сега именно младите дето работят плащат на червената чума за да живее.От всяка заплата се удържат пари. Като *** сте същите
41
8
 
10
 
! Отговори
Ла 5 преди 5 години
,,На гостеприимной болгарской земле мы впервые за всю войну спали самым глубоким и спокойным сном. Как в своем родном доме после всех бурь и невзгод. Над нами не висели тревоги и опасности. 8 сентября, когда наши войска перешли румыно-болгарскую границу, их встретили с развернутыми красными знаменами и торжественной музыкой части болгарской армии. По всей линии наступления началось стихийное братание. - Н. Скоморохов ,,Боем живет изстребитель". Факт!
40
4
 
7
 
! Отговори
хохолите капут! преди 5 години
До ддтти си украйнец какво правиш тук
39
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 40 "България отивала на Запад"България - свърши......
38
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България има изключително много необразовани хора, които във всяка температурна промяна виждат комунистическо влияние! Жалко!
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Половинчати и непълни "новини"- Обаче вярвам, че не е нарочно нали така ? Защото можем да си четем и от други източници така че ако е нарочно не знам на какво всъщност се надявате. Не ви чете цял свят все пак.
36
5
 
12
 
! Отговори
До 37 преди 5 години
Ха ха - България отивала на Запад - далеч от Азиатската *** - а Арабия и Африка също отиват на Запад - да видим кой ще е на Финала и коя от кочините ще е по жизнена и спасителна...
35
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хилядите се оказаха около 1000 души. Обаче не ни казват, че имало демонстрация и "против".
34
28
 
17
 
! Отговори
ддт преди 5 години
Никой не иска да бъде под руския ботуш.Само ние... Робски народ.
33
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 23Ние нямаме нужда да променяме нищо :) България върви на запад далеч от азиатската ***. Вие сте тези които драскате и си мислите, че мнението ви има някаква тежест.
32
15
 
24
 
! Отговори
ОФ преди 5 години
Всички се преструват на атлантици, докато на портата се покаже Т-34! На 9 септември руснаците са посрещнати с по голяма радост и тържества, отколкото при Освобождението! Та Държавния хор, та арки с цветя, та диригенти, та Пипков.Има кинохроники!
31
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Молдова като държава е нямало, а както повечето съчинения на Балканския п/в е резултат от мурафетите на Русия и Австро-унгария. И управлението на Чаушеско насади ненавист към обединението. Които познавам - като хора са същите балкански субекти като останалите( сърби,българи, румънци)
30
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румъния се отдели от болшевиките и веднага дръпна напред.А България влачи мизерно съществуване.
29
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съвременните новие русские, които са с комунистипески убеждения са срам за великата Руска нация.За жалост им натресоха болшевика Путин и те съвсем дадоха фира.Рано или късно обаче и Русия ще се Освободи от болшевиките.Ще бутат и там паметници на мумията, ще я махнат от бетона и ще забранят болшевиките и тяхната идеология и символи.