Империята на Джейми Оливър банкрутира

Търси се нов собственик за ресторантите му
21 май 2019 14:52, Габриела Джекова
24
Империята на Джейми Оливър банкрутира
Снимка: Reuters

1 300 души могат да останат без работа, след като веригата ресторанти на известния английски телевизионен готвач Джейми Оливър обяви несъстоятелност, съобщи Sky News.

Ще се търси нов собственик за над 20 обекта, като процесът по преобразуване на остатъците от компанията ще се води от KPMG.

Говорител на Оливър подчерта, че проблемите засягат само една от фирмите му в Обединеното кралство и останалите дружества към момента „функционират нормално”.

43-годишният Оливър коментира, че е дълбоко натъжен от развитие на нещата. „Искам да благодаря на всичките си служители и доставчици, които вложиха сърцата и душите си в този бизнес за над десетилетие”, допълни той.

Преди две години бизнесът на Оливър избегна на косъм същата съдба. През 2017 готвачът, който живее в имение за 8.9 млн. паунда в Хайгейт, инвестира 12.7 млн. от собствените си пари, след като му бяха дадени само два часа, за да реагира и да спаси веригата си. Тогава компанията дължала 71.5 млн. паунда.

През 2018 г. 12 от общо 37 ресторанта от веригата затворили врати. Основна причина е изключителната конкуренция на пазара, която вече изхвърли от бизнеса много от другите играчи.

 


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете го Jamie, той си е добре! Минута мълчание за хилядите хора, които изгубиха работните си места БЕЗ предизвестие!
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво да кажем за Джейми Ланистър?
14
1
 
6
 
! Отговори
Карък Качански преди 1 година
Ако англичаните имаха ХЕИ като нашето отдавна да са затворили 80% от заведенията там, ама понеже нямат е нормално да се върнеш с растройство от ресторант, пък бил той на Джейми Оливър, Гордън Рамзи или на Айшето от пакистан, да не говорим за кулинарните им "традиции", някой знае ли как се яде палачинка - с лимон и захар. Рибата с картовки (фиш енд чипс) се ръси обилно оцет, иначе се сервира луксозно, по руски, във фуния от амбалажна хартия.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До бай ***

Хич не са му парите фукус. Само за $8.9 милиона имение имал.
Затова издава по 10 книги на година и лицето му е на опаковката на всеки втори тиган, тенджъра и нож.
Кой са другите "топ" готвачи, които познаваш?
Тоя е добро лице и продава, причлича инвестиции, нонищо повече. Ако беше толкова добър в организирането, плануването, ръководенето и правенето на вкусни храни, може би щеше да има и расторант със звезда. Знам ли ... някой хора имат по 12 такива зад гърба си.
12
4
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 1 година
оливер е впечатляващ готвач,освен че през последните години набляга на по здравословна кухня също така и има много чстия които да се приготвят за максимално кратко време,не е от онзи тип готвачи ламтящи за кинти при него всичко много естественно и парите не са във фокуса му толкова много,не знам за другите големи но оли има диплома също и за диетолог познавач е на съдържанието на храните в дълбочина
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обявяването на банкрут е супер популярно в Англия.Просто си нулират заемите и нищо не връщат.Уж ги рестриктират после за определен период...Вятър работа
10
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма свестен горман, който да харесва Оли. Няма и свестен готвач, който да харесва Оли... Оли го харесваха разни лелки.
9
1
 
13
 
! Отговори
Присмехулник преди 1 година
a мъск дали ще го последва с визията си за внос на мъхове и лишеи от марс, с които цукърбърг ще изхранва населението на земята на big-brother-a с камери и микрофони? :-)))
8
2
 
15
 
! Отговори
Присмехулник преди 1 година
:-)))изкуственият интелект на цукърбърг не се нуждае от вкусна, топла храна (било то и шкембе чорба), а предимно от енергия.. в бъдеще хората губят войната със себе си! или поне с онази част от себе си, която заложи повече на мита, че може да си прескочи сянката, или да се надигне на мускули с помощта на тенджера на глъвъта... :-)))
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избършич Гъзорян пак е най-големия разбирач и коносьор.
6
3
 
42
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 1 година
тва, че по телевизора е интересно и шарено, не означава, че става за ядене. ей ви го резултата.
5
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живея от дълги години в Лондон, за нищо не струват ресторантите му.От доста време работят на загуба,но постоянното финансиране и рефинансиране от банките държаха ресторантите работещи и то на загуба.Но, след Брексит почти всички банки спряха да финансират рискови и губещи бизнеси.Затова и много, много компании обявиха фалит.
4
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предполагам че ресторантите му са в големи градове и са прекалено скъпи за хората които биха ги посетили, но в същота време са прекалено евтини за хората с пари.
3
4
 
46
 
! Отговори
Психодиспансер преди 1 година
Пазарът е доминиран от клиентите. Джейми е страхотен пич, но явно лош бизнесмен. Не може да оставиш тези дългове без да вземеш мерки. Ако пазарът го е изхвърлил, значи нещо не е направил баланса както трябва. Как се управляват 37 ресторанта ? Общо взето това е всеобща болест, разрастване без контрол и резултата е този...
2
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скъпичко е в ресторантите му, но е много вкусно.
1
23
 
20
 
! Отговори
Krom преди 1 година
Жалко, любимия ми готвач. И някак си ми е изключително симпатичен. Лоша работа.