Стрелба в училище в Полша, двама души са ранени

Нападателят е обезвреден и задържан
27 май 2019 13:56, Елка Василева
4
Стрелба в училище в Полша, двама души са ранени
Снимка: архив, Reuters

Двама души бяха ранени при стрелба в училище в Полша днес, предаде ТАСС, като се позова на местната полиция.

Изстрели и взривове отекнаха в училището в град Бжешч Куявски. Атаката била извършена от бивш ученик, носещ оръжие и пиротехнически изделия.

Според наличните данни 18-годишният младеж взривил в училището две бомбички и открил стрелба. Ранени били служителка на училището и 11-годишна ученичка, които са без опасност за живота.

Според местната полиция получените от пострадалите рани не са характерни за огнестрелно оръжие. Затова още не е ясно с какво е стрелял нападателят, пише БТА.

Извършителят на атаката е обезвреден и е задържан от полицията, която заяви, че държи ситуацията под контрол.

На официалния сайт на местните власти се появи съобщение с молба към родителите спешно да вземат децата си от училището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: училищестрелбаПолша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
казус преди 4 години
Извършителят на атаката е обезвреден и задържан от полицията, която заяви, че държи ситуацията под контрол, но още не може да изясни, с какво е стрелял нападателят. 18-годишният младеж глътнал ли е това с което е стрелял?
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Европа.Приема всичко Американско.Поамериканофилчихме си децата на Европа! И се опитват да им подражават! А къде е Европейското в тези деца???? А ?
1
1
 
7
 
! Отговори
Като преди 4 години
прочете човек заглавието (то нормално, нали се гонят импресии) ще си помисли, че е било голям екшън. Да не се окаже че е стреляно с тръба за фунийки? Някъде им казват калеми!