Huawei е като лошо повреден самолет

Продажбите на компанията спаднаха с 40%
17 юни 2019 17:22, Нели Христова
92
Huawei е като лошо повреден самолет
Снимки: Reuters

Продажбите на Huawei се сринаха с 40% след като компанията бе вкарана в черния списък на САЩ.  Изпълнителният директор на технологичния гигант Рен Женгфей заяви, че продажбите през следващите няколко години ще са с близо 30 милиарда долара по-малко от очакваното.

"През следващите две години се очаква продажбите ни да са с около 30 милиарда долара по-малко от  прогнозирането. Така че очакваме приходите от тази и следващата година да са около 100 милиарда добара“, обясни  Рен Женгфей. Той сравни кризата в Huawei с лошо повреден самолет и изрази недоумението си от това, защо президентът Тръмп е взел толкова крайни мерки срещу компанията му.

САЩ полагат сериозни усилия да извадят Китай и Huawei от състезанието за създаването на супербързия 5G интернет. Въпреки това, компанията продължава да е най-важния доставчик на части за останалите технологични индустрии, което принуди бизнеса да предупреди, че мерките на Тръмп могат само да доведат до милиарди долари загуба, дори и за американските компании.
 


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
3
 
! Отговори
Мечо Пух преди 9 месеца
48 часа по-късно: Huawei имат напълно работещ Store. Програмите се инсталират дори по-лесно, има линк за инсталиране и отвън, не само на страницата на приложението. До 48 ч. Huawei Store беше интегриран с всички ъпгрейди до Android 9.
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До К. К.

Ама и хубавичко се нареждат санкциите с предстоящата кампания на тръмп. тръмп, набияча на китайските компании, спасителят на индустрията в САЩ, бичът на чуцдите технологични компании ...

Впрочем - някой компаии в САЩ предвиждат над $10 млрд загуби, в следващите 5 години, заради това, че Хуавей нема да търгува с тях.
А и вече започнаха да се качват цените на някой неща (iRobot устройствата, примерно) .
85
0
 
1
 
! Отговори
Мечо Пух преди 9 месеца
От международна страна екипа е 15 човека. До момента срещнах около 300 китайски имена, които са включени в проекта от тяхна Huawei страна, а може и да съм пропуснал някого.
Ние по-скоро потвърждаваме някои тестове и даваме мнение то C & C++ сорс, цялата останала дейност по Ark OS на практика си я правят те.
84
0
 
6
 
! Отговори
Мечо Пух преди 9 месеца
Почти 24 ч. по-късно: Ark OS беше изтестван на топмоделите телефони на Huawei за посл. 3 години. След това китайците пратиха на Google performance тестове от P10 Pro. След час Google им върна ъпдейт за Android за въпросния телефон (и за други) за преминаване към Android 9.0. :)
Google вече знаят, че са набити, знаят и защо (защото скриптовете, дето китайците намериха и махнаха и кода от ядрото са на Google). Въпросът е ще ли забързат Android, или ще се направят на разсеяни?!
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"като лошо повреден самолет" в смисъл като Боинг?
82
3
 
21
 
! Отговори
Бамби преди 9 месеца
А сигурно някой си мисли, че apple, google и др. не крадът лични данни хахахах.
Живи и здрави.
81
23
 
7
 
! Отговори
К. К. преди 9 месеца
Санскциите се налагат, защото шпионират в полза на китайското правителство. А лъжат, че не шпионират. Но като им поискат пълен достъп до системите, отказват достъпа. Затова са санкциите... И те много добре знаят защо са... Но това е съвременен, азиатски Китай, поднебесната империя...
80
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А рф оправи ли софтуера на самоварите, или са на път да го "сделат"?
79
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пазарна икономика в щатите, майтап бе уили. Вече щатите правят само *** за много пари и няма кой да ги купува. Коли, техника и гемеота , всичко е ***. И гледат да се разправят с конкуренцията дори с военни методи. Какво да правиш, кравари.
78
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Копират софтуера и хардуера и били конкуренти.................Когато им наложат санкции.............не били честно...........ти да видиж.
77
2
 
19
 
! Отговори
Сашо преди 9 месеца
САЩ показаха и на най-големите глупаци Какво е пазарна икономика-просто убиваш конкурента си.
76
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И след дълго търсене на английски така и не намерих нищо за този c++ код който забавял телефоните и бил открит от Huawei. Дрън, дрън, конспиративни теории.
Ако бяха намерили такъв код досега всеки щеше да знае, да не говорим, че кода на андроид са го предлеждали стотици хиляди разработчици. Мани...
75
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе мечооооо, американците такъв шут по пухкавите бузки ти нарита, ама ти викаш ще ме направи по силен.
74
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Виваком смени цялото си оборудване от CISCO на HUAWEI"

И цъфнаха и вързаха........като ги гледам............вземаш това, за което плащаш.
73
4
 
28
 
! Отговори
Мечо Пух преди 9 месеца
Това, което другаря Тръмп не осъзнава е, че вреди на собствените си фирми. Huawei може да си произведе всичкия хардуер, който му трябва, още повече, че има и всички необходими патенти. Ще се появят обаче други фирми (Тайван, Хонг Конг, Сингапур и т.н. - страни с развито производство), които просто ще сключат нови договори с Huawei и ще запълнят дупката от краварите. Google е прав, излезе ли Ark OS, за Android ще настанат тежки времена.
72
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Китай.........""велик" производител на ишлеме..........
71
0
 
2
 
! Отговори
Банкер преди 9 месеца
"Драйвери са модули към ЯДРОТО LKMs, а не част от ядрото"

Не всички драйвъри са такива. За да заредиш модули към ядрото трябва кернела да може да чете файловете по операционната система. При стартирането на операционната система, първото нещо което се стартира е ядрото, което от своя страна зарежда модулите. Ако нямаш драйвър да ти чете файлсистемата на партишъна с модулите, няма да заредиш нищо.
70
1
 
21
 
! Отговори
Мечо Пух преди 9 месеца
69, то забавното е, че американските фирми направят нещо, изтънят му хардуера до някакъв невероятен минимум, а после искат да го продават на безбожни цени. Китайците първото, което направиха, е да сложат колкото хардуер може да носи (и има на пазара) тяхното устройство. Така принудиха краварите и южно-корейските тъпаци да направят същото. Обаче вече не е достатъчно. Huawei камерата на P10 Pro e по-добра от Samsung & iPhone, на P30 Plus е толко напред, че другите не могат им дишат прахта.
69
1
 
31
 
! Отговори
Nnnnnnnnnn преди 9 месеца
Ти знаеш ли, че ако не бяха Китайците още щеше да купуваш iPhona за 5000 лв. и телевизори по за 10 бона.
68
2
 
12
 
! Отговори
До 67 преди 9 месеца
Хуавей си разработват техни технологии при това го правят добре.
А това си е нагло спрямо САЩ, защото идеята е САЩ да прибира печалбите от разработки и лицензи а Китай само да ги произвежда, и много китайски фирми го правят, но тези хуавей. Естествено че за САЩ е недопустимо да си разработват китайски технологии разни фирми, вместо да разработват американски технологии.