Мотоциклетист загина при инцидент в Тръстеник

Ударила го е кола, излизаща на пътното платно на заден ход
27 авг 2020 12:00, Красимир Ангелов
15
Мотоциклетист загина при инцидент в Тръстеник
Снимка: БГНЕС

Мотоциклетист загина при инцидент с автомобил в град Тръстеник, съобщи областната дирекция на МВР в Плевен.

Сигналът е постъпил в полицията вчера следобед, на тел. 112. Съобщено е за произшествие на ул. "Александър Стамболийски".

При огледа е установено, че 71-годишен водач на автомобил, при излизане на заден ход от двора си, е навлязъл в пътното платно, като е ударил странично движещ се в посока към центъра на града мотоциклет, собственост и управляван от 41-годишен местен жител.

Вследствие на удара мотоциклетистът е изгубил контрол над управлението, паднал е и се е ударил в пътен знак. Починал е на място.

Пробата за алкохол на водача на автомобила е отрицателна.

Уведомена е Районната прокуратура в Плевен, образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Ти сериозно ли преди 3 години
До АнонименМестен чичак карал към центъра. Едва ли е бил с пистарка и е карал с 200. Дъртият пергиш, дето е излизал на заден ход от двора, не се е огледал, защото на 71 години самото завъртане на седнало тяло е трудна задача. Давал е газ спокойно, защото в селото не е кой знае какво движението. И е ударил човека с мотора. Това е. Отнемане на предимство, неспазване на правилата за движение и причиняване на смърт. По закон това е престъпление и се наказва със затвор. Дядото трябва да го съдят.
12
0
 
1
 
! Отговори
Мммм даааа преди 3 години
До АнонименЯвно не си се качвал на мотор. За да го караш, трябва да имаш много повече мозъчни гънки от на обикновен шофьор. А пък другия път, когато някой заблеял се дядо, каращ на заден ход без да гледа кой е зад него, те удари и имаш късмет да останеш жив, си спомни какви глупости си писал по настоящия случай.
11
0
 
3
 
! Отговори
??? преди 3 години
С каква скорост се е движел мотоциклетиста? Това е същественото в случая.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мотоциклетите с обем над 500см2 да се забранят.Това е износ на национален капитал и загуба за семействата и държавата.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В случая явно е бил виновен дядото, но ако трябва да сме честни мотористите, особено тези които карат пистови мотори в града, въобще не са стока. Карат опасно, предреждат се и изпреварват с идеята - аз мога да правя всичко, другите трябва да ме пазят, форсират през нощта нарочно , за да вдигат силен шум, въпреки че е забранено и т.н. Повечето са си чиста проба гамени и не се съобразяват с нищо.
8
2
 
4
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА ! преди 3 години
АМИ , ЕСТЕСТВЕНИЯ ПОДБОР НА НАЦИЯТА Е В ДЕЙСТВИЕ!КВО , ТОЛКОВА...ХАХ,ХА,ХАААААА
7
0
 
1
 
! Отговори
Защо преди 3 години
Ли ги пишете,тези неща!По лесно сменявайте само цифрите ,като при КОВИТА!Това не са новини!Аве Цезар,отиващите да умрат ,те поздравяват!
6
0
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Като пешеходец,велосипедист,автомобилист и мотоциклетист мога да кажа ,че разбирам естеството и проблемите през погледа на всеки един.Манталитета ни е такъв, че всички ни пречат,а истината се крие в толерантността когато си във всяка една от позициите към другите.Всеки трябва да се съобразява с всичко в това се изразява да си добър във всяко едно от тези неща.Не уважавам нито пешеходци които не им пука кога пресичат нито мотористи които си вярват нито автомобилисти които не уважават останалите.
5
0
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
На 71-на годишният ще му връчат един лист хартия от съда и толкова...
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИ как така изчисли скоростта, разстоянието, видимостта...времето за реакция - да не си участвал в разследването на инцидента? Изводи се правят въз основа да информация, останалото е само едно плямпане...
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не се качиш на мотор няма как да знаеш точно как е. Има и съвестни мотористи, има и съвестни водачи...както и обратното - не може всички да се слагат под един знаменател. За мотористите е в пъти по-трудно да оцелеят на пътя и затова знаят как да се пазят и как да пазят другите. Мотористите винаги се поздравяват на пътя и ако видят спрял събрат винаги спират и питат дали има нужда от помощ. Дрогирани и пияни мотористи просто няма как да има, докато вижте какво става с другите...
2
6
 
14
 
! Отговори
d преди 3 години
Тъжно, но с мотористите е винаги така. Сега може някои мотористи да напишат какви са примерни водачи, но факта го виждат хората с очите си на улицата. Безконтролни, изпреварват на зигзаг, карат с превишена скорост и голяма част от тях са без никакво предпазно облекло. Докато няма култура на каране на мотори, просто няма как да се лишим от тези новини за жалост.
1
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом не е могъл да реагира при непредвидено обстоятелство, значи се е движил с превишена скорост. Другия едва ли карал със 200 назаден