Задържани са двама за побоя на 34-годишния мъж на Бузлуджа

Не е изключено те да имат и съучастници, заявиха от прокуратурата
2 дек 2021 09:08, Елка Василева
48
Задържани са двама за побоя на 34-годишния мъж на Бузлуджа
Снимка: архив, БГНЕС

Полицията в Стара Загора е задържала двама души за 24 часа, които са заподозрени за побоя на мъжа на пътя край Бузлуджа на 30 ноември. Това съобщиха на съвместна пресконференция тази сутрин окръжният прокурор Дичо Атанасов и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Николай Колев.

Раненият 34-годишен казанлъчанин, жител на ромския квартал "Кармен", е опериран, без опасност за живота и е стабилизиран.

Още по темата

Преди два дни граждани случайно го откриха гол, с вързани с тиксо ръце и крака, и със запушена уста. Най-вероятно близо два часа е оцелял при минусови температури в Стара планина.

"Първоначално пострадалият се е опитал да подведе разследващите полицаи, след като излиза от упойка. Той е разказал, че се е запознал с нападателите си в ресторанта на ж.п. гара Казанлък, напили са се и те са го пребили. По-късно става ясно, че той и двамата му нападатели се познават, а спорът между тях е за изчезнала вещ, която не е много скъпа", обяви старши комисар Николай Колев.

Двамата мъже, на 22 години и на 25 години, са отпътували за връх Бузлуджа с кортеж от две коли, където са го пребили и изоставали.

По данни на полицията 34-годишният мъж от Казанлък има криминално досие и присъди за кражби и грабежи. Нападателите му са с чисто съдебно минало. Срещу тях ще бъде образувано наказателно дело за отвличане и опит за убийство днес, обяви окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. Очаква ги наказание от 10 до 20 години или доживотен затвор.

Не е изключено двамата задържани да имат и съучастници, заяви окръжният прокурор, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Обяснете преди 2 години
На този КОЙ му плаща операцията , стабилизацията , тока , водата и като се оправи пак на "работа" че има още за крадене нали ?!
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешефт какво каза по въпроса? и този и ***, а той обича да се снима с такива и да преследва бабички че продавали цветя без разрешително. но иначе онези големите дето крадат милиони ги оставя, защото са от неговите и му снасят. Гледайте в ютуб anticorruption fund и истината как прикрива Боко, Осемте Джуджета, Делта Гард, Митко европто и всичките подкупни депутати и министри.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На престъпници, които не работят, не учат, не плащат данъци и нямат медицинска осигуровка - без закрила от полицията и без медицинска помощ! Откъде-накъде - с моите данъци?! А почтени трудови хора умират, докато чакат за болница...
9
0
 
13
 
! Отговори
ВБЗ преди 2 години
Писнало им е на хората и са взели нещата в свои ръце,най лошото е ,че едва ли ще се промени този човек след това и ще продължи да краде.
8
0
 
17
 
! Отговори
Растата преди 2 години
Добре бе, тоя е рецидивист, с множество престъпления и си седи на свобода, а тези, които които са го пребили, са с чисто съдебно минало, ги грози от 10 до 20 години затвор!? ....... държавата, честно.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имат ли си прякори?
6
0
 
18
 
! Отговори
Спасиха гнидата преди 2 години
Раненият 34-годишен казанлъчанин, жител на ромския квартал "Кармен", е опериран, без опасност за живота и е стабилизиран... Туй Бангото ли е ? Уф,отдъхнах ли ... Значи е опериран и стабилизиран... за сметка нА данъкоплатциТЕ , които тоя Банго толкова обича да краде и пребива ... И сега здрав и отпочинал Банго е готов за нови трудови подвизи. Възрастните българи в "района му на работа" да залостват здраво вратите си и да приготвят по половинка ракия за омилостивяване. БРАВО НА ПОЛИЦИЯ И ЛЕКАРИ...
5
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откакто Б.Рашков стана министър,полицията видимо започна да си върши добре работата.А предишните мекотели начело на МВР за нищо не ставаха.Имаше един отвлечен и вероятно убит мъж от Дупница,когото не полицията,а Гешев търсеше по поля и ливади.Така и не го намери.И това е само един от стотиците неразкрити случаи.
4
1
 
44
 
! Отговори
Ано преди 2 години
Това не е опит за убийство, а изпълнена присъда. Е, не е постановена от съда, но е справедлива. Изпълнителите да се назначат в Министерство на правосъдието.
3
3
 
49
 
! Отговори
Леле преди 2 години
Май полицията пак защитава престъпника...
2
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Линчували крадльото. Чудо голямо.
1
0
 
45
 
! Отговори
Бе преди 2 години
що не ги оставите да се разберат по между си?