Полицията започна разследване по случая с битото момиче пред дискотека

Самите охранители са подали сигнал на полицията
9 юли 2023 20:15, Нели Христова
59
Полицията започна разследване по случая с битото момиче пред дискотека
Снимка: Facebook

Полицията в Бургас разследва случай на брутално насилие над повалено момиче пред дискотека "Габана" в Слънчев бряг, станало в петък срещу събота в ранните сутрешни часове. Кадрите от грозната сцена бяха разпространени във Facebook и предизвикаха възмущение. На тях се вижда, че девойка лежи на земята по корем с белезници на ръцете, мобилният й телефон е на парчета, а мъж със сиво горнище я удря и я рита в лицето. Около него има няколко охранители от фирма "Аркус". В същото време на земята е повален и приятелят й, докато се опитва да й помогне. Охранителите не посягат на момичето, но единият от тях блъска момчето.

Говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева заяви, че самите охранители са подали сигнал на полицията, а видеото е запечатало момента преди да пристигне полицията. Снети са обяснения от тримата гардове на дискотета, както и от пострадалата. Нейният приятел обаче отказва да дава обяснения, уточни Рандева пред Dir.bg.

Няма данни за телесна повреда, е удостоверил медицинският преглед, който е бил направен веднага. Пострадалата не е подала и жалба по случая, уточни говорителят на полицията.

Двойката потърпевши са се озовали в дискотеката след употреба на голямо количество алкохол, като преди това са обиколили още две-три други заведения. Заради агресивно поведение, най-вече от страна на момичето, един от охранителите й е направил нееднократно забележка, а девойката е проявила агреси, като дори го е наплюла.

След това охраната я извела пред заведението, сложили са й белезници и са подали сигнал на тел.112. По закона за частната охранителна дейност те имат право да я задържат, докато дойде полицията, обясни Рандева.

И двете страни в инцидента са с полицейско предупреждение. Предстои изземване и на видеозаписите от околните търговски обекти. Усилията на полицията са насочени към установяване на мъжа със сивото горнище, който, както се вижда и на видеото, рита и удря момичето. Той обаче не е с униформа на охранител.

В понеделник предстои среща на разследващите в Районната прокуратура в Несебър във връзка с по-нататъшната работа по случая и изясняване на детайлите по инцидента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма данни за телесна повреда...Значи ли, че и белите престилки да съучастници?
22
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Момичето трябва да подаде жалба за да ги осъди за обезщетение че са се държали с нея унизително като са я проснали на земята, а за ритника съдията трябва да реши какво да е наказанието на извършителя. Каквото и да е направила не е това начина да се разправят с нея. Виновните са от дискотеката че са допуснали ако са били пияни да влизат и да пият още, но искат да правят повече кинти и не са ги спрели навреме.
21
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Накрая ще изкарат девойката и приятелят й виновни и ще ги осъдят ефективно на 2-3 годинки. ------ Тоя НАДРУСАН ПAPЦАЛ, която в неадекватно състояние в 4,30 ч сутринта ПЛЮЕ охранителите ли е ДЕВОЙКА, че не разбрах??? Даже са им малко 2-3 години ефективно на тия друсльовци, най-добре 5, а още по-добре е всички такива пияни *** изобщо да не се допускат втори път да влизат в България!!!
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Накрая ще изкарат девойката и приятелят й виновни и ще ги осъдят ефективно на 2-3годинки.
19
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Малко я биха тая наркоманка. Мен ако ме наплюе такъв пропаднал пapцал, ще си глътне половината зъби!!!
18
2
 
6
 
! Отговори
VladTepes преди 10 месеца
Башибозук е имало преди ликвидирането на еничарския корпус. Като цяло башибозука и еничарите са станали трудно управляеми и нерядко са нападали държавни пратки, конаци, грабели да държавно имущество и т.н.
17
2
 
7
 
! Отговори
ПОДКРЕПА преди 10 месеца
Подкрепям МВР - Полицията си върши Работата , Прокурора на Несебър се крие като МИШКА . Трябва ДАНС да се Намеси .Явно Прокурора е свързан с Коруцията по Черно Море .Ако беше Служебното Правителство щеше да има Жандармерия и Независими Прокурори и Съдии на Място .
16
11
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 10 месеца
Жените ще се държите прилично и няма да налитате на бой, за да не ви бият. Същото важи и за метежниците на жълтите павета от 2020 г.
15
8
 
9
 
! Отговори
Тоест преди 10 месеца
Дайте да не арестуваме и наказваме агресивните и пияни жени, налитащи на бой само защото са жени.
14
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимен преди 10 месеца
Еничарите са имали ред докато в корпуса са попадали християнски младежи и понякога наследници на еничари. От 18-ти век корпусът се пълни с наследници на еничари и все повече мюсюлмани доброволци и запада, стават все повече преврати и безредици с участие на еничари и се стига до ликвидирането на еничарите през 19-ти век.
13
1
 
23
 
! Отговори
Мнение преди 10 месеца
Жена е удряна и ритана по лицето, но "няма данни за телесна повреда, е установил медицинският преглед"?!?! Може да се е държала отвратително, но да риташ в лицето повалена на земята девойка с белезници на ръцете е недопустимо. Мъжът със сивото горнище може да е бил всякакъв, но след като охранителите са й сложили белезниците, те са били длъжни след това да не позволяват някой да издевателства над нея.
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За първи път виждам охранителна фирма да слага белезници и да поваля на земята, всъщност подобно нещо само по американските филми, дори и родни полицаи не съм виждал. Та тази охранителна фирма явно се ползва с доста големи привилегии!
11
1
 
18
 
! Отговори
абе преди 10 месеца
тия с таралежите под мишниците ако ги подгониш ше се чудят кой на къде , но като са заедно се правят на мъже и то пред момиче . я си представете ако бяха попаднали на нашето момиче шампионка по карате къв смех щеше да падне :)
10
4
 
4
 
! Отговори
😂 преди 10 месеца
Истинските мъже бият момичета.
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"мъж със сиво горнище я удря и я рита в лицето. Около него има няколко охранители от фирма "Аркус".""По закона за частната охранителна дейност те имат право да я задържат, докато дойде полицията"..... Това повдига доста интересни въпроси: Защо мъжът със сивото горнище не беше задържан от охранителите, докато не дойде полицията? Защо седят и го гледат как я бъхта и рита по главата? Това води ли се законово като съучастие?
8
4
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 10 месеца
Та те от ДБ даже шефа на тези зад колоните го предложиха за Шеф на Гранична полиция, нищо че хвърляше и риташе избирателите им
7
2
 
5
 
! Отговори
ДТМ преди 10 месеца
това са героите на седмицата .
6
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
1989 год пяхме за 9 000 000 мишлета,, а 2020 год вече сме 4 400 000. Барабар с онзи устойчивия, прииждащите се етнос. С този геноцид срещу българите..След 15 год и остатъка от 2 000 000 няма да го има. Отдавна вече далеч задминахме и Сомалия. Показаха ни пръст, поздравяваха ни с пиратки ... продадоха децата ни, специалистите ни..А нашите "политици" искат украйна да спасяват..... Българите се избиват, а те украинци ще спасяват.... Браво
5
5
 
13
 
! Отговори
да знаете преди 10 месеца
тия герои ше ядат шамари , и то много, тия са пълни комплексари вживявайки се в ролята на мъже ! няма значение какво е направило момичето , даже и да ги е обиждало просто е могло да се направят че не са я чули .
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
хорица. на интернет има пределно много видеа с насилие, убийства и зверства над хора, които са на земята, с вързани ръце зад гърба. това видео не е много по-различно от тях. удари и ритници по главата над вързано момиче трябва да се разглеждат като опит за убийство!