Украински депутат си почива на "Малдивите", а Зеленски го обяви за "предател"

Всеки "плаж" ще предизвика най-малкото гняв, отсече президентът
26 юли 2023 10:12, Нели Христова
119
Украински депутат си почива на "Малдивите", а Зеленски го обяви за "предател"
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди вчера "предателството" на депутат, забелязан неотдавна на почивка в луксозен хотел на Малдивите, предаде Франс прес.

Украинският лидер често напомня, че в разгара на войната на Русия срещу Украйна хората на отговорни позиции в страната трябва да дават положителен пример, отбелязва АФП.

Според информационния сайт Slidstvo.info 48-годишният депутат Юрий Аристов от президентската партия "Слуга на народа" в средата на месеца е бил видян в петзвезден хотел на този архипелаг в Индийския океан.

След медийните разкрития председателят на парламентарната група на "Слуга на народа" Давид Арахамия заяви вчера в съобщение, че е поискал "незабавното отстраняване" на Аристов от парламентарната група.

"Изисках всички документи за командировките и цялата информация ще бъде проверена", каза още Арахамия.

Междувременно председателят на украинския парламент Руслан Стефанчук обяви, че е получил писмо с оставката на Аристов, който е и зам.-председател на парламентарната комисия по националната сигурност, отбраната и разузнаването, чиято роля е изключително стратегическа.

"Това ще бъде оценено по време на следващата парламентарна сесия", подчерта Стефанчук, без да дава подробности.

По украинския закон депутат може да бъде отстранен от поста след гласуване в пленарната зала.

Зеленски изрично намекна за въпроса във вечерното си видеообръщение като каза, че предпочитането на острови и курорти по време на война е "предателство към принципите на държавата".

Всяко вътрешно предателство, всеки "плаж" или лично обогатяване вместо защита на интересите на Украйна ще предизвика най-малкото гняв, отсече президентът с мрачен поглед.

Трябва да работите в Украйна и за интересите на украинския народ, каза още Зеленски на депутатите и държавните служители.

Условията за задгранични пътувания за държавни служители и депутати са до голяма степен под контрол от началото на руската инвазия през февруари 2022 г. и по специално с въвеждането на военно положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Тон преди 9 месеца
Малко зелено диктатор че!
85
0
 
0
 
! Отговори
Тон преди 9 месеца
Колко още почиват в България!
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 9 месеца
Даже ,преди малко,правителството,взе решение,дя му пратят 60000евро помощ,бил свършил парите .
83
0
 
1
 
! Отговори
Сашо преди 9 месеца
И ся ще свитнат човека.
82
0
 
9
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 9 месеца
Не е предател, отишъл е да им разкаже колко лош е Путин и да спазари няколко тона кокосови орехи щото украинските оръдия няма с какво да стрелят.
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
МИ ДА СИ СЪБИРА ПЛАЖУВАЩИТЕ УКРАИНЦИ ОТ 3 ГОДИНИ НАСАМ ОТ БЪЛГАРИЯ , ИЛИ СЪД ЗА ТЯХ И ЗАТВОР ЗА ДЕЗЕРТЬОРСТВО !!!!!
80
0
 
8
 
! Отговори
ъц преди 9 месеца
Клоуна съ превръща в мини "демократичено" диктаторче от Латиноамерикански тип! Абе, "к.учи син, ама наш *** син"! -)))))))
79
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Tова е президент, а не като нашето кефтало.
78
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
на нашето черноморие е пълно с такива плажуващи "предатели", бе другарю Зеленски, ела си ги прибери, че даже се представят за бежанци и ги храним и поим от държавния бюджет
77
0
 
1
 
! Отговори
Кърджалия преди 9 месеца
До 17.В грешка сте,това беше бълдъзата му!
76
1
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 9 месеца
В ОСТАТЪЧНА УКРАЙНА ОСТАНАХА ДА ЖИВЕЯТ ПО МАЛКО ОТ 18 МИЛИОНА ДУШИ , А ПРЕДИ ЕРАТА ЗЕЛЬО БЯХА ......45 !!! УРСЪСЕЛА КАЗА ,,ДО ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНЕЦ " !!! ПУТИН СПРИ НЕ ГИ БАВИ !!!
75
1
 
12
 
! Отговори
хммм преди 9 месеца
Ако Путин го беше казал това на някой от неговите щеше да е обявен за луд диктатор който не признава човешкото, но нали изказването е от просяка трябва да приемем че това е правилно. Предлагам дори решението му да важи за всички европейски депутати които така или иначе си вкараха собствените държави в тая война.
74
7
 
1
 
! Отговори
Разликата преди 9 месеца
В Украйна ги преследват, а в Русия ги правят олигарси !
73
0
 
18
 
! Отговори
М'глата преди 9 месеца
На Слънчев бряг е пълно с млади семейства с доста прилични возила.Доколкото знам всичкото под 60 години мъжко съсловие,няма право да напуска страната.Само казвам....
72
1
 
11
 
! Отговори
Хяха преди 9 месеца
Не пипайте човека бе , само украинците под 30 години годни за пушечно месо от есента на 2022 са с абсолютна забрана да напускат страната !Този е на цели 48 г. , всичко е точно !!!
71
1
 
17
 
! Отговори
Ром"с преди 9 месеца
Там всички са "предатели" и врагове..които не следват линията на партия на Зеленски ...Рабанович -екс депутат ,обвинени във враг на народа и предателство ,че е имал свое виждане на нещата,посланика в Лондон върнат в Киев ,защото казал,че Зеленски не е прав с иронията си срещу Уолъс ..и къде е..не се вижда вече 10 дни екс-посланика... Тъй че ,на война най-много се лАже както е казал Ото ..а на Зеленски това му е сцената-филма ,а той в главната роля...режисирана от Джо Б
70
1
 
29
 
! Отговори
i'm преди 9 месеца
Зеленски като беше в БГ, да го бяха завели по южното черноморие да ги види украинските X6-ци, S-класи, S8-ци и т.н! Да ги види тия бандити дето са наспрели пред ресторантите и 5 пари не дават за неговата контраофанзива!
69
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Президента на Украйна се казва Владимир Путин.Президента на Оссрайнината е някакъв еврейн-комик-наркоман Володимир Зеленясъл ,който скоро ще бъде убит от самита усрайнци.
68
6
 
7
 
! Отговори
бухуху преди 9 месеца
Аве не е точно безплатно, украинките гълттат българско мадурено мляко, и зачева копеуета все едно са в Бахмуд бухахахха
67
2
 
19
 
! Отговори
хахах преди 9 месеца
Украйнците пък си почиват безплатно по нашето черноморие ?!?